Skip to content

EV House of Beauty – Когато мечтите на косата ти най-сетне се сбъднат.

Мила стилна читателко, знам колко държиш да добрия външен вид и какви усилия полагаш, за да го поддържаш. С теб разискваме всякакви теми за добро облекло, но прическата си остава един от основните фактори за нивото на стилното ти самочувствие.

След като обсъдихме каква роля играе правилната прическа за стила ти ето в тази статия, реших да те запозная с една дама, за която фризьорството е призвание по рождение, а удовлетворението на клиентите й е основен приоритет. Това е милата Ева Вучкова-Боянова – магьосницата, която твоята коса мечтае да срещне! С Ева ще те запознаем с това как трябва да протича една професионална среща с фризьора ти, какво да съобразиш при избора на прическа и какви грешки може да допуснеш в грижата за косата си, както и кои са най-новите тенденции в техниките, цветовете и начините на подстригване.  

Здравей, Ева! Разкажи ми как започна и какво те вдъхнови да се занимаваш с фризьорство?

Ev House of Beauty С фризьорство се занимавам буквално от невръстна детска възраст. Все още помня как родителите на моите приятелки им забраняваха да дружат с мен, защото ги навивах с маша и ги гримирах. Имах подобни проблеми и в училище. Носех контрабандни гримове и гримирах децата в тоалетната. Това се случваше в 3-4 клас, мисля. Обожавах да ходя на фризьор, копнеех за мига в който ще стана толкова голяма, че да започна да ходя сама и да казвам на фризьора как да ме подстриже – със бръснач, филирана и с обем, тъй като моята мама винаги казваше “на венец” и аз откачах. Смятай колко щастлива бях когато този миг най-накрая настъпи! След като завърших техникум по сладкарски изделия и бях наясно, че никога няма да се занимавам с това, седнах един прекрасен ден и взех решението. Записах професионален курс за гримьори, защото реших, че всичко, което е свързано с грим и фризура, е моята мечта.Ev House of Beauty Но не можех да си позволя курса за фризьори, тъй като беше доста скъп и реших да премина първо курс за грим. Докато карах курса по гримьорство, работех като продавач консултант в магазин за мъжка мода. Тогава реших, че е време да запиша и курса по фризьорство и работех на две места, за да го изкарам. Абе, голям ад беше едно време. Много малко възможности за младите хора имаше. Сега е различно. Но не съжалявам за нищо. Това ме изгради като личност, трудностите ме направиха това, което съм сега.  

Знам, че графикът ти е пълен и имаш много редовни клиенти. Но кажи ми как процедираш, когато при теб дойде нов клиент? Какъв е твоят подход за създаване толкова доволни клиенти?

Ev House of BeautyВинаги започвам консултацията с клиента много предпазливо. Заставам срещу него и оглеждам всички негови физически данни. Още с влизането през вратата, преценявам стила на човека и, след като съм установила дали клиентът е топъл или студен тип, започваме да оглеждаме заедно подходящите цветове. Обяснявам на клиента кои цветове е добре да избягва и кои да предпочита. Според формата на лицето съветвам за прическата. Това са много важни детайли.    

Какво препоръчваш на клиентите си, когато се колебаят каква прическа да изберат и онези, които са избрали неподходяща прическа?

Ако клиентът не знае какво иска, деликатно предлагам да отложи решението за тотална промяна до следващия път, когато ще има по-точна концепция. Много хора решават емоционално да правят промени, когато са разстроени от нещо. Тревожността е най-лошият ни съветник.Ev House of Beauty Успокоявам клиента с леки разговори, като се опитвам да разсея тревогата му и да го насоча към по-лека и плавна промяна, която да не го травмира още повече. Винаги изчаквам клиента сам да реши, че иска някаква промяна. Аз просто давам насока, в която да се мисли. Никога не настоявам за промяната. Това решение трябва всеки сам да го вземе. Когато клиентът е сигурен – имаме сделка!  

Наскоро написах статия за определяне формата на лицето (прочети я тук). Посъветвай ни сега като експерт – какви са най-подходящите прически за различните форми на лицето?

Хора с високо чело или дълго лице е добре да имат някакъв бретон, за да се балансира издължаването. На дами с кръгло лице препоръчвам прически с височина и повече обем във връхната точка на главата, за да се издължи лицето и да се създаде симетрия. Ev House of BeautyДамите със слаби и фини черти биха изглеждали добре с открити лица и светли кичури около лицето, докато дами с бузки е добре да изберат по-тъмни тонове и филирани, издължени форми около скулите и бузите, които да ги прикрият. Тънките коси изглеждат по-обемни в светли тонове или с релеф от кичури, а дебелите коси и много сухите стават по-меки и красиви в по-тъмни тонове. Много трябва да се внимава с тези детайли!  

Кажи сега какви са тенденциите в прическите?

Ev House of BeautyВ момента тенденциите са изключително женствени, естествени и много цветни! Много силно се налагат всички видове на дългото каре – така наречения „дълъг боб“ (long bob) – етажиран и раздвижен, най-често на небрежни вълни. В класацията започва да се изкачва към върха едно ново модно течение – леко освежена 60-тарска визия на прическата “Shag”. Сега се нарича „Modern Shag“ и е вдъхновена от филма “Флаш данс”, който много дами помнят със сигурност!    

А при цветовете какво е положението? Разкажи ни за новите техники и кои цветове са най-модерни и търсени?

„Балеаж“ е една много популярна техника, която има много различни подтипове – най често бежови, пясъчни, перлени и златисти. Free light (смесени свободни техники на изсветляване) и Color melt – плавно преливане на няколко тона от корена към дължините – са също сред съвременните техники.Ev House of Beauty Цветовете са абсолютно задължителни, като може да се направи ефект и в по-ярки такива. Все по-често се срещат и медни, червени, виолетови, дори преливащи към черно оцветявания. По-младите и екстравагантни момичета могат да се видят и във неонови тонове, тип „Малкото пони“. При прическите все още са на мода плитките и то по няколко, както и нежни кокове с ясно изразен релеф! По-тъмните корени продължават да бъдат много актуални, като плавно преминават в меки цветове по дължините.    

Каква е най-честата грешка, която откриваш в прическите на клиентите?

Ev House of BeautyМного често виждам, че клиентите са боядисвали косите си сами. Изяснявам си защо са го направили и разбирам защо качеството на косата е толкова лошо, защо косата е похабена и без блясък, често изсушена и цъфнала. Опитвам се да предложа грижи, които могат да прилагат у дома, или някаква терапия, която да направим в салона, за да възстановим тонуса и здравия вид на косата.  

Случвало ли ти се е да поправяш щети от друг твой колега, които е нанесъл на някоя дама?

Ev House of BeautyНикога не правя коментари за работа на колеги, не съм съдник на никого, няма безгрешни хора. Някой не може да обяснява, друг е забравил за пита. От там идват недоволните клиенти. Аз предпочитам да изгубя 30 Мин в предварителен разговор при консултацията, отколкото да разочаровам клиента. Консултацията е 1-вата стъпка преди работата по косата.  

Кое в работата ти те прави най-щастлива?

Ev House Of BeautyНай-щастлива съм, когато накрая клиента ми каже: „Точно това беше което исках! Винаги съм мечтала за тази прическа (цвят),но не можех да обясня на никого. Много ти благодаря!“. Получавала съм обаждания, съобщения, дарове от благодарност (бонбони, баница, кекс и други неща (смее се с глас)). Всичко е подарено от сърце. Това е истинската любов на хората – една усмивка, прегръдка, две мили думи и аз се чувствам в небесата!  

Дай сега някой последен и полезен съвет на читателките ми. Какво би ги посъветвала като фея на красивата коса?

Ev House of BeautyСъветът ми е първо да се консултират с фризьора. Да видят дали получават нужното разбиране, и дали говорят на един език. Това се усеща в първите десет минути. Опитът на фризьора си личи във сигурността, с която се изразява, диагностицира косата и цвета ви и изразява компетентно мнение за бъдещата ви прическа!       Можеш да откриеш Ева в нейния салон EV House of Beauty в София на ул. Хан Аспарух 33.Ev House of Beauty В страницата й във Фейсбук можеш да се насладиш на нейните безкрайни вълшебства с косите на клиентите й: https://www.facebook.com/pg/hairEVbeauty Последвай я и в Инстаграм за допълнителна доза вдъхновение за следващата ти прическа: https://www.instagram.com/ev_house_of_beauty  

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен