Skip to content

Garmone – Българският моден бранд, който стана полуфиналист в Азия и Америка

Харесваш ли минималистичен стил с футуристичен дизайн? А държиш ли на високото качество на материи и изработка на дрехите си?

Много хубаво, значи си готова да те запозная с Garmone – модният бранд, който стигна до полуфиналите на интернационалните конкурси за млади дизайнери в Пекин и Северна Каролина и то със своята дебютна колекция. Това е огромно признание за българския моден дизайн и то от най-големите пазари на дрехи в света!

И как да не получат това признание? Дрехите, които създават Garmone са, освен с красив и интересен дизайн, и много практични и удобни. Това не е някаква висша мода, на която да се чудиш къде е ръкава, кое е крачола, това така ли е или да го обърнеш наопаки?

Моделите на Garmone са подходящи както за ежедневието, така и за по-специални случай. Акоискаш да обереш погледите и възхищението на следващото парти, можеш спокойно дасе докараш в Garmone. А, когато те попитат от къде си си взела дрехата, ти можеш да им разкажеш това, което ще ти споделя сега.

Garmone fashion

Garmone – интересно име. Какво означава и как се спряхте на него?

Garmone олицетворява хармонията между две страни. Нека дадем пример за това: нулата между плюс безкрайност и минус безкрайност, душата на човек между ляво и дясно, мъжкото и женското начало вътре в нас, състоянието тук и сега между преди и след. Garmone e пресечната точка, мигът между минало и бъдеще, между тъмната и светла страна на живота.

Garmone си играе с материите, експериментира с на пръв поглед несъвместими тъкани. Когато всички те се комбинират помежду си, се създава нещо ново и имено там е Garmone – пресечната точка на противоположностите или хармоничността между тях, съчетани в едно.

Какво е посланието на дизайна на Garmone?

Garmone залага на минималистичен дизайн, изчистени линии и съчетание на различни материи. Съчетанието на мъжкото и женското в хармоничност дават начало, създават дизайн, изграден от женственост със строги елементи от мъжкото облекло.

Стремим се да създаваме дрехи, които ще останат по-дълго време актуални и ще намират място в гардероба на дамите. От избора на висококачествените материи до изпипването в най-дребния детайл дори – това е процесът, който е водещ за Garmone. Чрез облеклото брандът цели да покаже идентичността и същността на всяка една личност, която е избрала да го носи.

Garmone China

Разкажете ни сега за началото, за първата ви колекция. От къде дойде вдъхновението и идеята за създаването й?

Първата колекция “Whatever” е отново базирана на дуалността, т.е. на две противоположни неща, на това, което си бил преди и на това, което си сега. Тя е началото на нещо ново, на промяната, на новия теб. Колекцията е отпечатък за смелостта да бъдеш себе си и да се заявиш пред света. Тя е вдъхновена от света, който ни заобикаля, от света на архитектурата и строителството, от индустриалните зони, които все още са встроеж. “Whatever” е инспирирана от светлоотразителните костюми и от работното облекло на строителната площадка.

В колекцията са съчетани на пръв поглед несъвместими материи като например вълна – сатенирана коприна, неопрен – еко-кожа – мрежа. Присъстват детайли като кантове с интересен елемент – светлоотразителна лента и големи външни джобове, присъщи за работното облекло. Създаден е „леъринг“ ефект, което интерпретира етажност в архитектурата, конструкциите на дрехите са геометрични форми. “Whatever” ни провокира да бъдем себе си, да покажем своя почерк и своята отличителност.

Какъв съвет, който използвате и при създаването на дизайна за дрехите, бихте ни дали?

Модата ще продължава да се променя и изменя. Този процес се случва като при нас самите, ние се развиваме, преминаваме през някакви неща и няма да бъдем същите например след година. В същината си – да, но нещо в нас ще искаме да променим, или ще се наложи да променим, за да оцеляваме.

Стилът и облеклото са невербалният език, чрез когото можем да се изразяваме, носят много знаци и могат да разкажат много за личността на човек. Така, че нашият съвет е, ако искате да сте модерни, да пречупвате модните тенденции през вашето светоусещане. Да носите не просто модерни и понякога дори неудобни дрехи, а да се съобразявате преди всичко със себе си, с вашите емоции и усещания.

Garmone collection

Ако искаш да видиш колекцията + още някои нови модели на Garmone, отиди в Спектър ’18 Cosmos Christmas Bazar на 8 и 9 декември в София.

Повече за Garmone може да откриеш на сайта им (Garmone.com) и на страницата им във Facebook: https://www.facebook.com/garmoneclothing/

Н.Б. Тази статия не е с комерсиална цел. Част от целта на Advanced Style Advice е да популяризира българските стилисти и дизайнери. Те са двигателите на добрия стил и вкус и е нужно повече хора да са запознати с тяхната дейност.

Ако смяташ, че тази информация е полезна и повече хора трябва да научат за нея, сподели я с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен