Skip to content

Happy Dreamers – Заповядай в Страната на Красотата!

Ела сега да те заведа на едно красиво място и да те запозная с Йоана. Защо ли? Защото тя ти е необходима, когато се намираш в задънена улица в търсенето на даден тоалет или точно определена дреха.

Йоана разбира твоята тегоба, веднага включва своя безупречен радар за намиране на подходящ за твоите нужди артикул и се впуска в търсене. За нея този „лов за красоти“, както тя с жар в погледа нарича (да, бе, светват й очите от кеф, ще видиш) е част от мисията й да създава Красота навсякъде и за всички около себе си.

Всичко започва с една страница във Фейсбук и се развива до прелестен малък бутик в София. Йоана сама е създала интериора с помощта на своя усет за красота и симетрия, както и наученото по време на следването си за интериорен дизайнер.

Happy dreamers

Бутикът „Happy dreamers“ е идеално място за вдъхновение, а Йоана се грижи да се чувстваш като в комфорта на собствената си гардеробна. Да, там наистина можеш да си представиш, че си си в личната гардеробна и имаш желанието да пробваш до припадък.

Как да подредиш гардероба си, чети тук.

Не се тревожи, ако се главозамаеш от толкова красота, Йоана ще те нагости с топъл чай или кафе.

Имай предвид, че наличните дрехи са подбрани от един истински индивидуалист със собствен стил и усещане за красота. Там няма да намериш скучни базови дрехи, там ще намериш Своята дреха, тази, която ще носиш години наред с огромно удоволствие.

А сега да притиснем Йоана до красивите стени на Happy dreamers и да видим какво ще отговори на следните въпросчета.

Здравей, Йоана! Като начало искам да разбера защо избра точно името „Happy dreamers“? Какво послание носи, има ли история зад него?

Идеята за собствен бранд се появи в не толкова далечната 2014-та година. Тогава бях с местожителство Франция . Ако някога ви се е налагало да измислите име на куче, дете или нещо друго, което ще остане във времето, знаете колко е трудно да ви осени този insight с името. Накрая просто помолих да получа това име с някакъв знак и да го видя или чуя.

В този момент по любимото ми радио започна песента „I am a happy dreamer.. I believe in love“ WOW! Та това бях аз! А какво по-добро име за собствен бранд, ако не e нещо, което идеално те описва. Аз съм щастлив мечтател, който вярва в любовта! А понеже искам да сме едно голямо семейство добавих и “S” накрая, за да се чувстват всички част от това щастие.

Какво в бутика „Happy dreamers“ е най-завладяващото, кое го прави уникален?

Най- завладявящото? Това, че всичко е уникално. Това, че идеята е лична и всичко си има история. Закачалката за дрехи е клон, намерен от моя баща на брега един магически залив.

Happy dreamers furniture

Гардеробът на витрината е изкаран от мазето на съученичка чак от Разград. Висящата над него хартиена лампа под формата на грамофон е ръчно правена. Пощенските кутии, които служат за етажерка, са подарени от входа на приятелка в центъра. Не ме питайте 3 метра пощенски кутии как влязоха в колата ми ?.

Огледалото е от стар прозорец на леля. Старата шивашка машина Singer ползвам за работен плот, а фотьойлът от баба (лека й пръст) е ретапициран. Старият телевизор Opéra е превърнат в масичка. Една от стените е ръчно рисувана. Но няма да продължавам. Просто всичко е направено с Любов и се усеща!

Когато търсиш дреха за някой човек, как разбираш, че си намерила подходящата и тя ще бъде харесана?

Е, понеже все още нямам гадателски способности, ако имам нещо конкретно поръчано, просто използвам най-съвременния метод: изпращам снимки!

Happy Dreamers outfits

Ама много си advanced, значи! А, ако някой не хареса това, което си намерила, как процедираш?

Ако някой не хареса нещо, което съм донесла лично за него по поръчка? Рядко се случва да не го хареса, а по- скоро да намери някой кусур как му стои. Тогава дрехата остава в бутика. Така или иначе съм взела нещо, което ми харесва!

И тъй като това е блог за съвети, ще те помоля най-учтиво да дадеш някой съвет, който прилагаш всекидневно.

Ще дам няколко съвета даже.

  1. Бъди смела, но, за да си сигурна, че не си прекалила, прилагай правилото, в което винаги съм намирала логика – “Комбинирай до 3 цвята!”

Happy dreamers

Разбери негативите от носенето на черно и как да ги коригираш.

Аз бих добавила и техните нюанси и пояснението, че цвят понякога може да е принт, но при това положение нека принта бъде само 1 + 2 изчистени цвята.

Например: Искаме да съчетаем деним с тигров топ от бежово-черната гама, кецовете ни може да са бели, но четвъртият елемент трябва да съдържа вече съчетаните цветове. Т.е. бяла жилетка; черно кожено яке или бежов тренч.

  1. Спри да се чудиш:

-“Тази материя подхожда ли на другата материя?” – Защо не? Плетен пуловер върху кадифена пола – разкошно!

-“Това не е ли много спортно за токчета?” – НЕ! Именно съчетанието на по-елегантни и по-спортни неща, дава много интересен резултат!

-“Широките дрехи ме правят по-дебела!” – Ако вече имаш по широк ханш, широкият и разкроен панталон всъщност може и да ти стои ослепително!

  1. Пробвай! Пробвай! Пробвай! Искай съвет от хора, които са професионалисти и смело експериментирай! Излез от зоната си на комфорт! И това важи като цяло в живота 🙂

Ами хубаво тогава, да видим какви красоти е насъбрала Йоана тук. А ако не намериш своето нещо в Happy dreamers, можеш да я помолиш да сбъдне мечтите ти, като да го намери вместо теб.

Потопи се в страната на красотата и онлайн. Ето ти линк към страницата на Happy dreamers във Фейсбук. Дай един лайк и разгледай всички налични красоти.

Н.Б. Тази статия не е с комерсиална цел. Част от целта на Advanced Style Advice е да популяризира българските стилисти и дизайнери. Те са двигателите на добрия стил и вкус и е нужно повече хора да са запознати с тяхната дейност.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен