Skip to content

Къде са твоите балансиращи точки и как ти помагат при избора на деколтета и гердани?

Забелязала ли си, че дадени дължини на гердани и колиета и различните дълбочини на деколтетата ти седят по определен начин? Това се дължи на балансиращите точки, които са 2.

Да, само 2 са, но измерването им може да е малко сложно и ще се опитам да го улесня максимално, за да можеш лесно да откриеш къде да са твоите балансиращи точки.

Пропорциите на твоето тяло се измерват не според някакви стандарти, а според дължината на главата ти. Тя дава насока за това какво е разпределението на отделните части на тялото ти и в какво отношение е спрямо главата ти.

Това ознаава, че всеки човек има уникални пропорции и местата, на които са разположени балансиращите точки са строго идивидуални.

Как да определиш кои са твоите балансиращи точки?

Най-добре е да застанеш срещу огледало, в което да се оглеждаш до гърдите поне. Можеш също да си направиш една снимка от върха на главата до стомаха.

Но знай, че на снимката може лесно да изкривиш пропорциите си, за това те съветвам да се измериш на живо. Моите снимки, които ще видиш по-надолу, не показват най-точно къде ми се падат балансиращите точки, но поне илюстрират как да направиш измерванията.

От полза би ти била някаква връв, с която да правиш измерванията, и върху която да отбележиш с възелче какви са нужните ти дължини.

Кои са тези дължини, ще разбереш сега.

Балансираща точка 1.

Балансираща точка 1Това е дължината на лицето ти, нанесена още веднъж надолу до към гръдния ти кош. Както съм обяснила и в статията за формите на лицата ето тук, дължината на лицето ти се мери от линията на косата до върха на брадичката.

Взимаш, значи, дължината на лицето си и я нанасяш още веднъж от брадичката надолу. Точно там се намира първата балансираща точка.

Балансираща точка номер 1 ти показва оптималната дълбочина на деколтето ти – мястото, до което да показваш плът. До сега си се чудила до къде да закопчаваш копчетата на ризите си? До Първата балансираща точка, да!

Ако носиш високо деколте, това е мястото, до което можеш да сложиш дълъг гердан, за да създадеш баланс с лицето си.

Магията на балансиращата точка 1 е в способността да издължи късия врат и да скъси дългия. Така е позиционирана, че ти дава най-доброто място за избор на дълбочина на деколтето или дължина на гердан, независимо от дължината на врата ти.

При повечето хора балансиращата точка 1 се пада точно на гръдната кост малко над гърдите ти. Можеш да усетиш кокала отдолу. Но все пак направи измерването за по-голяма сигурност.

Балансираща точка 2.

Къде е балансираща точка 2Дължината между най-широката част на лицето ти (обикновено са скулите, но може да е челото или челюстта) и края на лицето ти (брадичката). Вземаш тази мярка и я налагаш от линията на раменете надолу.

Това се прави с цел да видиш как ще ти седят накитите, като се спуснат от раменете ти надолу. Затова съм сложила и тези полуокръжности да ти илюстрират малко по-ясно каква е идеята.

Обикновено втората балансираща точка се намира малко под ключиците ти.

Тази дължина ти дава насоки колко да са дълги герданите ти. Или по-скоро – колко да са къси, защото, ако са по-къси от тази точка, може да се чувстваш сякаш те задушават. При балансираща точка 2 могат да се поставят по-високите деколтета.

Втората балансираща точка е на място, което предотвратява това да изглеждаш като задушена от деколтето или накита си. Освен това е идеално място за поставяне на аксесоари като брошки, висулки и каквито и да е детайли по деколтето (набори, панделки, принтове, дантели и т.н.).

Как да използваш твоите балансиращи точки при избор на гердани?

Това са местата, където можеш да поставяш основния елемент (висулката, акцента) или края на накита ти. Ако носиш деколте, което свършва при балансираща точка 1, то можеш да сложиш гердан, който стига до балансираща точка 2 или е двойно по-дълъг от точка 1.

За деколте, което стига до балансираща точка 2, избери гердан, който е до 1-вата точка или е два пъти по-дълъг от 2-рата.

Балансиращи точки за гердани

Балансиращи точки за гердани

Да, това с удвояването на балансиращата точка е идеално, ако искаш да носиш по-дълги гердани. Обърках ли те случайно? Ще обясня.

Вземаш дължината на избраната балансираща точка (1 – дължината на лицето ти  или 2 – дължината от най-широката част на лицето до брадата) и я нанасяш 2 пъти надолу.

Ако избереш гердан, който трябва да се навие няколко пъти около врата ти, сложи дължините на гердана върху тези балансиращи точки.

Балансиращите точки могат да се използват още по много различни начини, за да коригираш облеклото си, дори да не е с най-подходящото деколте. Обичам да използвам балансиращите точки, за да помагам на дамите, които консултирам, да носят по-голяма част от наличните си дрехи.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: