Skip to content

Как да пазаруваш спрямо силуета си?

Една от причините шопингът да те прави по-скоро нещастна, отколкото да ти носи удоволствие, е, защото не знаеш какво седи добре на силуета ти и какво не.

 

Пробваш дреха след дреха, разглеждаш обстойно всеки магазин и пак нищо не си харесваш. Но как можеш да харесаш нещо, когато не знаеш точно какво търсиш?

Влизаш в магазина (или разглеждаш онлайн) и започваш да се удивляваш на изложените дрехи, без да виждаш за кого служат те. Вземаш дадена дреха, влизаш в съблекалнята и тогава разбираш, че нещо не е наред. Разбира се, започваш да обвиняваш себе си и своето тяло, а проблемът всъщност е съвсем различен.

 

Грешката не е в теб и тялото ти

Грешката е в неправилния избор на дреха, в неправилното разчитане на езика на дрехата и непознаването на собственото ти тяло. Предлагам ти да си направиш теста за определяне на силуета ти тук и после се върни да дочетеш. Ако вече го знаеш, чети нататък.

 

Избирай дрехи, които да подчертават силните ти страни

 

Талия

Имаш хубава талия? Търси рокли, блузи, панталони, които да я подчертават. Силуетите с най-изразена талия са А, Х и 8.

В желанието си да прикриеш своите форми, ти забравяш да подчертаваш силните си страни и покриваш всичко наред. А това незименно води до грешки в облеклото и онова усещане, че нещо не е наред с теб.

Добре, вземи си широка блуза, която да покрива дупето ти, но й сложи едно коланче или я загащи. Използвайки хубавата си женствена талия и търсейки модели, които да я подчертават, ще те накара да се усмихваш в огледалото.

 

Рамене

Двата силуета с най-драстични разлики между рамене и ханш са А и V. Силует А винаги трябва да търси блузи и рокли, които подчертават и визуално разширяват раменете. За разлика от силует V, който трябва да тушира широчина на раменете си, избягвайки всякакви детайли в тази област, залагайки на прибрани деколтета и разкроени поли.

Влизайки в магазина няма да се подлъжеш да грабнеш някоя блуза, която да подчертава (за силует V) или стеснява (за силует А) раменете, защото вече знаеш, че няма да ти върши работа. Продължаваш напред и търсиш нещо по-подходящо, което да балансира фигурата ти и да ти пасне идеално.

Ето тук можеш да прочетеш за различните деколтета и кои за коя фигура са подходящи.

 

Крака

Ако краката ти са най-силното ти оръжие, залагай на всякакви детайли там, за да привличаш вниманието върху тях. Търси панталони и поли, които да подчертават изящните ти крака. Внимавай с дължината на полата, за нея можеш да прочетеш повече тук.

Когато искаш да прикриеш краката си, трябва да подбираш тъмни и изчистени панталони с права кройка. Протърквания, странни кройки, шевове, асиметрични джобове на нетипични места, всякакви отклонения от класическия прав панталон или дънки не са за теб.

 

Подробно ще ти разкажа как да подбираш облеклото спрямо силуета си и не само по време на консултацията Анализ на Фигурата и Визията. Натисни бутона долу, за да разбереш повече.

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен