тренировки

Как да тренираш непрекъснато, без дори да посещаваш залата за тренировки?

Трудно ли ти е да се накараш да отидеш на фитнес или да започнеш някакви тренировки въобще? Но въпреки това си казваш, че „трябва“ да направиш нещо за тялото си, да започнеш да спортуваш, за да изглеждаш по-добре.

Много ти се иска да имаш силна воля и да си накараш задника да се занесе до залата и да тренира, тренира, тренира по поне 3 пъти седмично, да станеш машина и после на плажа да им покажеш колко усилия си хвърлила и колко си била отдадена.

Да, ама ти не си от тези хора и точно, когато дойде моментът, който си определила за начало на твоя спортен начин на живот, те хваща един мързееееел, внезапно ти става лошоооо, главата, корема, крайниците почват да те болят и нищо не света не може да те накара да отидеш да тренираш.

Тогава можеш да прилагаш следните съвети, които ще ти дадат възможност да не стъпваш в залата, но въпреки това да тренираш мускулите си всекидневно и когато си пренцениш, че ти е удобно. За най-добри резултати те съветвам да ги използваш при всяка възможност.

Тренировки за крака.

Качване по стълби. Винаги избирай да се качваш по стълбите, пред това да ползваш асансьор. Ако ежедневното ти изкачване с състои от 5 стълби до входната врата на дома или офиса, качи се до някой по-горен етаж и слез. Първия ден до втория етаж, втория ден до третия и така нататък. Ако някой съсед те засече и се чудиш какво да обясняваш, просто кимни за поздрав. Никой не ти иска обясненията, повярвай ми.

Вземай по 2 стълби наведнъж. Страхотно упражнение, все едно правиш напади, но с наклон. В последствие може да взимаш и по 3 стълби наведнъж.

Взимай всяко стъпало с високо вдигнати колене. Малко странно изглежда, но прави чудеса за бедрата и дупето.

Не забравяй да дишаш равномерно, докато се изкачваш. Заради дишането ти се изморяваш най-много. Определи си някакъв ритъм, който ти е приятен, примерно при крачка с десен вдишваш, с ляв- издишваш.

Не сядай върху тоалетната чиния, когато ходиш по малка нужда. Заеми поза за клек, наведи се напред с изправен гръб, погледа напред и стой така. Натоварването е най-осезаемо върху бедрата. Колкото повече течности си изпила, толкова по-ефективно е упражнението.

Тренировки за прасци.

Докато простираш, стой на пръсти (може и вече да го практикуваш, ако просторът ти е много високо). Ако достигаш простора си лесно, вдигни го по-нагоре, за да можеш да се упражняваш. Не спирай да стоиш на пръсти през цялото време, ако ти е възможно или прави кратки почивки по няколко секунди.

Ходи на високи токчета. Ако не владееш това умение до толкова, че да излезеш и да ходиш на токчета сред хора, то носи токчетата вкъщи. Упражнението стяга цялостно краката и, практикувайки го често, ще можеш скоро да излезеш от зоната си на комфорт и да носиш токчета навън и то с кеф.

Тренировки за дупе.

Докато ходиш, стягай дупето си. На всяка крачка стискай здраво. Ако походиш 10 минути, това си е адски много стискане и резултатите ще са видими и напипваеми съвсем скоро. Не се притеснявай, че някой забелязва, че си стягаш дупето. Ако си с дълго палто или яке, нищо не се вижда и можеш спокойно и на воля да си тренираш седалищните мускули.

Докато миеш стените на банята, клякай с изправен нагоре гръб. Коленете да не минават напред, а да са точно над петите. Същтото упражнение можеш да приложиш при чистенето на вратите и всякакви други повърхности, стига да можеш да клякаш на воля.

Тренировки за ръце.

Когато носиш някакви торби, ги носи с ръка свита в лакътя и леко отделена от тялото. Можеш да пружинираш леко сваляйки и повдигайки торбите, без да мърдаш рамената си, движението да идва от лакътя надоли и нагоре. Внимвай, ако си купила яйца!

Ако имаш деца или домашни любимци, вдигай ги и ги размятай във въздуха. Включвайки нечленоразделни крясъци и бурен смях, ще приповдигнеш и настроението си. Направи и няколко клека с детето/любимеца. Колкото е по-тежко, толкова по-ефективно (т.е. храни ги добре).

Треноровки за цяло тяло (кардио).

Тичай за автобуса (или тролея, трамвая, маршрутката). Независимо дали е твоят, ти тичай към спирката. Така ще раздвижиш кръвта си, ще си активизираш метаболизма и ще изгориш няколко калории повече.

Увеличи скоростта на походката си по принцип. Колкото по-бързо ходиш, толкова повече калории гориш. Не използвай транспорт за няколко спирки, ходи пеша бързо. Слизай 1-2 спирки преди твоята и мини разстоянието до вас или офиса пеша с бързо темпо.

Грам не ти се занимава с тези упражнения, но все пак искаш да покажеш най-доброто от себе си? Прочети тук как да го направиш.

Искаш да изглеждаш по-висока и слаба? Прочети тук за колоната от цвят, която ще ти помогне в тази мисия.

 

Кои от посочените тренировки смяташ да приложиш? Сподели в коментарите как се грижиш за фигурата си.

Ако тези съвети са ти харесали и искаш повече хора да научат за тях, сподели ги с бутоните долу. 

 

One thought on “Как да тренираш непрекъснато, без дори да посещаваш залата за тренировки?

  1. Слагам бебето в раница и катеря стълбите на Съветската армия, когато нямам възможност да ида до залата. Докато готвя, ходя на пръсти, ако стоя на едно място, редувам пръсти-пети и така. Имам си постелка и гирички по 1 кг вкъщи, винаги могат да се намерят 15-20 минути да се разтегна/раздвижа. Залата си е зала, когато мога да стигна до нея, си отмъщавам. Ама след доста години всякакви тренировки стигнах до извода, че движението е повече за тонус и добро настроение, за поддържане на Тялото с главно “Т” най-голямо значение има какво и най-вече колко ядеш. И те така. ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *