Каква е формата на лицето ти

Каква е формата на твоето лице – ТЕСТ

След като вече сме разгледали как да се съобразяваш с тялото си при избора на облекло (ето тук е цялата категория), нека обърнем специално внимание и на лицето ти. От формата на лицето ти и неговите специфични характеристики може да тръгнат много промени по стила ти.

 

Нали и за това се борим, в крайна сметка – вниманието да бъде насочено към лицето ти, не към дрехите? Да можеш така да подбираш облеклото си, че всичко да сочи нагоре към красивото ти лице.

Но, за да разгърне и лицето ти своя потенциал, се налага да знаеш с какво си имаш работа. Иииии поради тази важна причина, сега ще ти обясня какви са различните форми на лицето. А с времето ще ти разкажа подробно как да подбираш прическите, грима, аксесоарите за коса и обиците си.

Преди да започна да ти обяснявам за формите по отделно, дай да ти измерим лицето и да преценим каква му е формата. Все пак това е най-важната за теб информация.

 

Как да си измериш лицето?

Има различни начини за измерване на лицето, но за да определиш правилно неговата форма е нужно преди всичко да разкараш всичката си коса от там. Прибери я в стегната опашка, така че лицето ти да остане напълно открито.

Как да определиш формата на лицето си измерванияНяма да те занимавам със сложни измервания, изчисления, преобразувания и матрици. Погледни се фронтално в огледалото, без да вдигаш или накланяш брадичката, и прецени сама каква форма е лицето ти. Най-вече следи за разлика в ширината и дължината.

Дължината на лицето ти е от началото на косата над челото до върха на брадичката. Ширината е от края на едната до края на другата скула или от едното до другото ухо.

Формата на брадичката ти също играе роля в определянето на формата на лицето ти, както и тази на челюстта ти. Забележи дали имаш някакви характерни черти там (заострена или обла брадичка, ясно изразена челюст или по-скоро заоблена).

 

Нека започнем с описанието на всяка форма на лицето.

Имай предвид, че това са стандартни форми. Твоето лице може да е съчетание от няколко форми или някоя част да е специфична (по-дълга брадичка, високо заоблено чело и т.н.).

Този тест и определенията на лицата се базират на техните контури, не на специфики на самите ти черти. Например, под „изразени скули“ се има предвид това дали линията на лицето ти до ушите е изкривена, а не дали скулите ти стърчат напред повече.

Ако имаш някаква по-специфична черта на лицето, може да ми пишеш и ще я обсъдим.

 

Направи теста и разбери каква е формата на лицето ти тук:

 

Кръгла форма на лицето Кръгла форма на лицето

Дължината и ширината са еднакви, началото на косата ти е със заоблена форма, брадичката ти и челюстта са със заоблена форма.

Кръглото лице като цяло има меки и заоблени черти.

Целта при кръглото лице е да му се придаде дължина и да се избягва обем около скулите.

 

Квадратна форма на лицетоКвадратна форма на лицето

Началото на косата ти следва по-скоро права линия и челото ти е широко, колкото челюстта ти. Скулите ти са същата широчина като тази на челото и челюстта, която обикновено е с квадратна форма.

Дължината на лицето е еднаква (или близка до) ширината, а цялостната форма напомня квадрат, заради челюстта и квадратната форма на челото.

На квадратното, както на кръглото лице, му липсва дължина, така че натам трябва да се ориентираш в избора на прическа и подходящи обици.

 

Ромбоидна форма на лицетоРомбоидна форма на лицето

При ромбоидната форма челото и брадичката са доста по-тесни от ширината на скулите. Брадичката обикновено е ясно изразена и заострена, а челото е стесняващо се към началото на косата.

Дължината на лицето е малко по-голяма от ширината му. Точно като леко издърпан нагоре ромб.

За да се постигне балансирана визия, залагай на обем около брадата.

 

Овална форма на лицетоОвална форма на лицето

Овалната форма е характерна с издължеността си и заоблените чело и челюст. Най-широката част са скулите, но като цяло лицето е с заоблени форми, няма остра брадичка или квадратна челюст.

Челото е високо, брадичката обикновено е дълга, но с меки заоблена форма, челюстта е без никакви ъгли.

Тъй като тази форма се зачита за „идеалната“, овалното лице може да си позволи игра с обема по цялата си дължина.

 

Сърцевидна форма на лицетоСърцевидна форма на лицето

Челото и скулите ти трябва да са почти с еднаква ширина, но и двете са много по-широки от челюстта ти. Брадичката ти е заострена, тясна, челото широко и началото на косата е по-скоро заоблено.

Ако имаш и така нареченият „връх на вдовицата“, което е заострен край на косата по средата на челото (изобразяват вампирите с такъв), значи е много вероятно да си със сърцевидна форма на лицето.

Целта тук е да се придаде обем около челюстта, както при ромбоидната форма.

 

Триъгълна форма на лицетоТриъгълна форма на лицето

Горе-долу обратната на сърцевидната, защото челюстта ти е най-широката част от лицето ти, а челото най-тясната част.

Линията на лицето ти между челото и челюстта се стеснява отдолу на горе към челото. Като цяло челюстта ти е най-изразителната част от очертанията на лицето ти.

Лицето ти е по-скоро по-дълго, отколкото късо и дължината се отнася към ширината като 3:2.

При триъгълната форма на лицето, както вече сигурно се досещаш, ще гледаме да приберем челюстта и да разширим малко челото.

 

Правоъгълна форма на лицетоПравоъгълна форма на лицето

Тя е подобна на квадратната с тази разлика, че дължината е до 2 пъти по-голяма от ширината на лицето ти. Имаш квадратен изглед, но се забелязва, че има издължаване.

Началото на косата следва права линия. Имаш високо чело, което е еднакво широко с челюстта ти, която е квадратна.

Скулите ти са еднаква ширина с челото и челюстта, може да имаш леки издутини там, но от челото до челюстта се следва права дълга линия.

На правоъгълната форма не й липсва дължина, както при квадратната. Тук трябва по-скоро да работиш в посока омекотяване и отклоняване на погледа от изразената челюст.

 

Издължена форма на лицетоИздължена форма на лицето

Тази форма е подобна на правоъгълната и овалната, с тази разлика, че издълженото лице има видимо много по-голяма разлика между дължината и ширината. Дължината може да е дори до над 2 пъти по-голяма.

При издължената форма на лицето челото е задължително високо, а брадичката може да е също доста издължена.

Скулите обикновено не са особено изразени и линията между челото и челюстта е по-скоро права. Разликата с правоъгълното лице е, че издълженото е по-тясно.

При тази форма ще играем с дължината, която трябва да понамалим визуално, а ширината ще я подплатим.

 

Последен съвет

Ако си изчела всички форми до тук, може да си забелязала, че характеристиките на твоето лице съвпадат с описанията на няколко различни форми. В това няма нищо лошо, странно или притеснително. Просто ще трябва да се научиш да преглеждаш информацията и съветите за всички форми, в които попада твоето лице, за да можеш да откриеш правилните за теб комбинации.

Преди да завърша тази статия мога да ти дам още една насока в определянето на формата на лицето ти. Снимай се фронтално с телефона си, но внимавай образът да не се изкривява от лещата на камерата много.

Свали снимката на компютъра си или директно в телефона (ако имаш такава опция) сложи едно кръгче върху лицето си, така че ширината му да съвпада с ширината на скулите ти. Така ще видиш какво излиза извън кръгчето или къде се образуват дупки в кръгчето.

Ще можеш да видиш много ясно каква форма се очертава в това кръгче и да прецениш коя е твоята форма на лицето.

Прочети и:

Най-добрите бретони за всяка форма на лицето

Как да си избереш подходящи очила?

Прическата.

14 вида деколтета и тяхното приложение.

 

Сподели в коментарите каква форма е твоето лице. Ако е сбор от няколко различни форми, кажи кои са те?

 

 

One thought on “Каква е формата на твоето лице – ТЕСТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *