Skip to content

Когато птица ти е кацнала на челото – приказка за Веждите

Тези съвети са от поредицата „Какво ти пречи да изглеждаш добре“.

Какво ти пречи да изгледжаш добре, ще разбереш тук.

Мила прекрасна, читателко, искам да си поговорим за едно ужасяващо течение в модата, а именно – изрисуваните вежди.

Това, че искаш да си модерна и да не изоставаш от тенденциите, не е проблемът. Проблемът е, когато се пуснеш на сляпо по тези течения. Мадамите, които виждаш по телевизията и в интернет, с изрисувани вежди и перфектен грим, са толкова нагласени точно, защото ги снимат.

Но много жени искат да изглеждат толкова „перфектни“ постоянно и започват да се клепат, да се рисуват, контурират, само дето сами скалпел не са хванали да се моделират. И всичкото това, само за да изглеждат като някoго, когото не са.

„Кичът е част от стила на българите“

И, като израз на тази парадност, по лицата на красивите българки кацнаха дебело изрисуваните вежди. Сега, не си мисли, че отричам напълно изрисуването на веждите. Има случай, в които това е необходимо от естетична гледна точка.

Някои жени просто нямат добре оформени вежди по ред причини – много са светли и едвам се забелязват, изскубани са почти целите и вече не растат, имат физиологични причини.

В тези случай напълно подкрепям помощта на грима и допълнителнитe подпомагащи процедури. Перманентният грим е страхотно решение за тези жени, защото възстановява и оформя така важните за цялостното излъчване на лицето вежди.

Но ето тук е много лесно да се премине границата и в стремежът си да изглеждаш добре да прекалиш. „Още малко да ги удебелия тия вежди, нали е модерно сега, хубаво да изпъкват, да си личи, че съм се старала и съм отделила 20 минути да се начертая така до челото, да се знае, че имам вежди, ето ги, вече са тук и се виждат от самолет.“

Сещаш се…

Само да вметна, че веждите на Кара Делевин станаха на мода преди няколко години, а и нейните са си естествени и й седят добре – има огромна разлика между естествени дебели вежди и изрисувани дебели вежди. Огромна, личаща си. Няма как да не се забележи.

Идеята на тези естетически корекции е да са КОРЕКЦИИ, а не ПРОЕКЦИИ

Ти си най-красива, когато подчертаваш собствената си красота, а не поредния мимолетен тренд. С това разполагаш, което го виждаш СЕГА пред огледалото. Не утре, не в понеделник, не когато и да е, освен сега.

Искам да те помоля да отидеш и да се погледнеш в огледалото. Кажи ми къде във веждите си виждаш дупки, които можеш да запълниш нежно с един тон по-светъл молив, да разнесеш после с четка за вежди (онези по твърдите като метличка) и да оформиш своите красиви вежди?

След като си се върнала да дочетеш, защото си видяла резултата и си се харесала, нека ти разкажа какво да не правиш с веждите си, за да не приличаш на закъснял от ятото корморан.

Запълвай липси, не прави допълнения.

Веждите ти не растат под строй, както и се подменят в свои ритъм и може в даден момент да имаш леки плешиви петна. Използвай молива за вежди, за да запълниш тези липси и да дооформиш, не да проектираш нови вежди.

Няма какво да ми показваш колко съсредоточено си разучила някакво клипче в Ютуб за „Как да оформим веждите си по огромен начин“, в което се използват минимум 3 вида рисуващи пособия – молив, сенки и боя директно блажна. Просто следвай правилото горе.

Прочети: Как да се гримираш според Сезона си?

 

Подчертавай, не рисувай.

Следвай естествената линия на веждите си в момента. Не рисувай несъществуващи дебелини и форми. Всичко повече от 1mm извън контура се забелязва, а тук искаме да избегнем това. Да, ще се наложи да видиш на линийка колко точно е това, да не стават обърквания. Споко, стой! Погледни разстоянието между буквите „л“ и „к“ в дума – толкова е.

Стига си се взирала. Малко е, почти незабележимо.

[click_to_tweet tweet=“За червилата важи същият съвет – да не излизат извън очертанията на устните на повече от 1mm. “ quote=“За червилата важи същият съвет – да не излизат извън очертанията на устните на повече от 1mm. “ theme=“style2″]

Прочети: Червеното – ръководство за употреба.

 

Изсветлявай, не потъмнявай и обратното също.

Цвета на молива да е с тон по-светъл от цвета на веждите ти, ако си брюнетка с тъмни вежди. Ако си блондинка или червенокоса, веждите ти сигурно са светли, на някои дори не се забелязват. Тук е обратното – потъмнявай, не изсветлявай. Но пак, за тона нали се разбрахме да е само 1 тон нагоре (ако си от незабелязващите се, за тебе до 3 тона, айде).

Това, което правиш с молива, е да слагаш сянка под косъмчетата си и така създаваш естествен вид на веждата. Когато попрекалиш, почва вече да седи неестествено, и, както се разбрахме, си личиииии.

Прочети: Каква е формата на твоето лице? Тест.

 

Хайде отивай да си гледаш веждите сега и да видиш какво има за запълване, подчертаване и изсветляване/потъмняване и сподели в коментарите как се е получило 🙂

Ако тези съвети са ти харесали, сподели ги бързо с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен