Skip to content

Основните тенденции за Есен 2019та

Още малко и хоп – лятото свършило и ще трябва да сменяш гардероба. За да те улесня в избора на нови придобивки, съм ти подготвила описание на най-ключовите тенденции за есен 2019та.

Като цяло положението е много свободно откъм кройки, усещането е по-скоро за комфорт, напластяването е на пиадестал (като всяка есен), като има и някои ексцентрични добавки.

 

Сако с колан.

Тази есен закопчаването на сакото само с наличните копчета се обновява с добавката на колан. В този случай можеш дори да пропуснеш да използваш копчетата, а да прехвърлиш краищата едно върху друго и да се стегнеш талията си по много модерен начин.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Executive Woman (@theexecutivewoman) на

Тази тенденция е препоръчителна за дамите с Фигури Х, 8 и А, които имат хубави изразени талии за подчертаване. Но фигурите Н и О могат да продължат да си носят саката без колан, защото тенденциите още включват и блейзърите, които се носят с 2-3 размера по-големи и отворени. Фигурите I  и V могат да пробват и двата варианта.

N.B! Тенденцията на сако с колан изисква сакото да е по-дългичко, т.е. от под ханша и още надолу дори. Късите сака с колан не са толкова модерни в момента. Набляга се на моделите с по-уголемена кройка (oversize).

 

Нетипичен шлифер.

За къде сме есента без тенденции за шлифери? Но, за да вкарат някаква вариация и интерес в тази класическа есенна връхна дреха, дизайнерите са решили за Есен 2019та шлиферите са бъдат лекинко изкривени.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Устинья Курганова (@kurganova_stories) на

Не, не го казвам в лошия смисъл, напротив! Един шлифер с нетипичен детайл в кройката може много стилно и мощно да преобрази цялата ти визия. Дамите с драматичен, бунтарски и креативен стил най-накрая ще могат да включат иначе скучноватия тренч в гардероба си.

 

Дълги обемни поли.

Дължината варира от под коляното до макси, а изобилието от плат е препоръчително. Да се лее, да се носи след теб, да се чудиш колко ли топа плат са изхабили за направата на тази пола?

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Style Stalker (@thestylestalkercom) на

Добре де, не е чак толкова крайно положението с дългите обемни поли за есен 2019. Но всичкият този плат служи безотказно срещу застудяването. А пък колко красиво ще изглеждаш, когато есенният вятър раздвижи цялата тази красива пола!

Визията на полите в есенните тенденции няма нищо общо с бохемското лятно настроение, а по-скоро носи усещането за висока класа, работна бизнес атмосфера, но с премерена романтична елегантност.

Прочети: Полата – инструкции за избор на дължина

 

Боти с дебели подметки,

с които спокойно да джапаш из градските локви. Подметките са груби, с грайфери и обемни. Моделът се нарича Chelsea, но е доста по-грубоват. Както са изгрубяли с подеметките при маратонките, така сега тенценциите бруталясват с ботите.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Charlotte Groeneveld (@thefashionguitar) на

Препоръчвам го за дами с по-пълни крака, които да хармонират с тежките подметки. На по-тънки крачета тези обувки биха седели доста грубо. Ако си с бунтарски стил, ще ти се вържат идеално.

Могат да се носят както с дънки, така и с гореспоменатите дълги поли.

Прочети: Дебели глезени – какви обувки да избера?

 

Обувки с квадратен връх.

За по-женствения, драматичен и креативен стил тенденциите при обувките за есен 2019та предлагат навлезлите с пълна сила още през лятото обувки с квадратни върхове.

Тази тенденция не е чисто нова и е била на върха още през 70-те. Обувките с квадратни върхове могат да изглеждат много гротезко, но и доста стилно.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Zaneta K|Business Image Coach (@frugal_glamour) на

В най-ексцентричната си форма предната част е доста сплескана, така че обувката да седи като човка и да изглежда с няколко номера по-голяма. По-добре да е на висок ток, че ако е ниска, все едно си с плавници.

Но има и модели с отсечен връх, които могат да седят много елегантно и модерно, без да предизвикват възмущение, а по-скоро възхищение от добрия ти стил.

 Прочети: Тенденция сред обувките – Сандали с тънки каишки

 

Шамфъстък и пепит.

Това са десените на есен 2019та за сега. Цветът „шамфъстък“ (за мъжката част – цветът на ядката без обелката, зеленото демек) си проправя път още от началото на лятото. Подходящ е за дами с по-светло оцветяване, а за тези с тъмна коса и очи предлагам да търсят малко по-наситен шамфъстък, за да не ги кара да изглеждат бледи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Fashioninspo Henriette Ohlsen (@henrietteohlsen) на

И пепита се завърна в есенните тенденции в черно-белия си вариант и онзи разчупен странен стил, който наричат ‘’houdstooth” (кучешки зъб). За сега преобладава при връхните дрехи и блузите, но е готин вариант и за панталони, поли, обувки и чанти.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Karin Larkins (@kzlstyle) на

Заради високия контраст, пепитът в черно и бяло винаги е бил по-зимен десен. Ако твоят контраст не е толкова висок, можеш да избереш дреха в по-ситен пепит, който ще изглежда по-мек и със среден контраст. Дамите с висок контраст могат да изберат по-големи кучешки зъби (хаха, не мога просто!).

 

И така, коя тенденция или тенденции смяташ да приложиш тази есен? Имаш ли своя тенденция, която да наложиш през следващия сезон?

Ако тези съвети са ти интересни и полезни, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: