Skip to content

Отварителният пропуск в хигиената

От поредицата „Какво ти пречи да изглеждаш добре?“.

Взимаш си душ, мажеш се с благовонни кремове, слагаш грим и си избираш най-готиния тоалет. Наконтила си се яко, но косата ти нещо не е в кондиция и решаваш да я вържеш на опашка. Ушите ти се откриват и за разкош им добавяш един обици, да ги подчертаеш и разкрасиш.

А ушите изчисти ли си, докато беше в банята?

Някъде бях чела за препоръките на лекарите да не си чистим ушите с клечки за уши, защото те само набутват секрета навътре и това може да доведе до оглушаване и дори смърт (разбира се, всяка диагноза в интернет завършва фатално). От тогава май всички забравиха, че и ушите имат нужда от почистване.

Много е гадно да видиш хубава жена, спретната, стилна, с прическа и кал в ушите. То са едни сталактити, едни сталагмити и дори сталактони! Златните обици само подсилват и подчертават този пропуск в личната ти хигиена. Не си мисли, че сребърните го прикриват, не! Нищо не седи добре на мръсни уши!

Как да избереш правилната за теб и твоите уши шапка, чети тук.

Косата ти също не може изцяло да прикрие ушите ти, защото все в даден момент ще я сложиш зад тях. А не се знае дали дългото неглижиране на хигиената в тях не е довело до развитие на живи организми, които точно в този момент да решат да излетят да търсят нови, по-чисти места за живеене.

Още от поредицата „Какво ти пречи да изглеждаш добре“ чети тук.

Сега сериозно.

Най-добре е да развиеш навик да поддържаш ушите си чисти. След душ просто се сети, че, освен тяло, коса и лице, имаш и уши, които също се нуждаят от обслужване.

Има различни начини, по които можеш да почистиш ушите си, без да се налага да си бъркаш с клечки за уши и да тъпчеш секретите върху тъпанчето си.

Използвай кърпа.

Можеш да използваш ъгълчетата на кърпата си, за да избършеш и изчистиш ушите си след баня. Мен лично много ме дразни мокрото усещане в ушите ми и задължително трябва да се отърва от него.

Използвай пръст.

Не те карам да си пускаш дълъг секси нокът на малкия пръст, въпреки че реално това му е функцията. Бляяяяя, много гадно! Но ефективно. Все пак, нищо не ти пречи да си бръкнеш в ухото и да го почистиш с пръст, а после да си измиеш ръката.

Използвай бебешки клечки за уши.

Те няма да проникнат прекалено надълбоко в личното ти ушно пространство, а точно толкова, че да оберат гореспоменатите скални образувания и натрупвания. Едно-две завъртания на клечката са достатъчни, за да почистят едно поддържано ухо.

Използвай клечки за уши.

Ако нямаш намерение да си чистиш гънките на мозъка, тогава няма проблем да използваш клечки за уши. Редовното почистване на ушите води до по-малко задържане на секрет и съответно по-малка вероятност да оглушееш след запушване със собствената си ушна кал. Чистенето на ушите не бива да става надълбоко в ушната кухина. Достатъчно е да почистиш мидата и отвора.

В краен случай – използвай измиващи средства.

Какви са те ли? Продават ги в аптеките и служат за почистване на ушите посредством разтвор, който впръскваш в ухото. Като пяна е в началото после се втечнява и като се наведеш изтича навън заедно с всичката флора и фауна вътре.

Тези препарати се препоръчват, когато ушите ти са много замърсени или за използване не повече от веднъж седмично. Доста са ефективни. Ако развиеш навик да си почистваш ушите редовно, няма да се налга да прибягваш до тях.

Знаеш ли за друг неприятен пропуск в хигиената, който допускат някои хора? Ще ми е интересно да разбера повече в коментарите.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен