Skip to content

Sintio – Кожените оригами аксесоари за най-ценните ти притежания

Знаеш ли, че една от предпоставките за благосъстояние е как се грижиш за парите си и какво портмоне използваш, т.е. в какво ги „обличаш“?

Ако портмонето ти е старо, скъсано и претъпкано с всякакви абсолютно ненужни неща (няма да се впускам в изброяване, че ще четеш до края на годината, знаеш мнооого добре за какво говоря), то парите ти няма да се чувстват особено добре. Това се отразява на цялостния поток на енергията на парите към теб.

Старото портмоне е предпоставка за задържане на плавния и обилен поток на парите. Ако е и скъсано, ми не можеш да очакваш да се задържат много нови и здрави банкноти вътре. А претъпкаността говори за хилядите разходи, по които отлитат доходите ти.

Не смяташ ли, че вече имаш нужда от ново портмоне, което да е здраво, функционално и с уникален дизайн, което да работи за привличане и задържане на парите? Тогава нека ти представя SINTIO – кожените оригами аксесоари.

Как да разпознаваш дали кожата е качествена, чети тук.

Да, правилно прочете – оригами! Истинско Фен шуи за парите ти („фен шуи“ е китайско учение, а „оригами“ е японско изкуство, но няма значение, разбираш ми идеята). SINTIO не правят само портмонета, те се грижат за всички твои нужди от кожени аксесоари – визитник, калъф за телефон, лаптоп, таблет, дори и клъчове. Защото най-ценните ти вещи се нуждаят от надежден и елегантен начин за съхранение, нали?

SINTIO привлякоха вниманието ми на един коледен базар първо с приятните цветове, в които са направени всичките аксесоари, а след това разбрах и какво се крие зад наглед изчистения дизайн. Оригами е изкуство, което до сега не съм и предполагала, че може да се приложи толкова успешно в изготвянето на кожени аксесоари.

Но нека сега Славина и Петър, които са дизайнерите на оригами аксесоарите от кожа, ти разкажат повече.

Sintio origami wallets

 

Здравейте, мили хора! Как въобще ви хрумна да правите оригами аксесоари?

Ние сме двама архитекти , обичащи да пътуват . Една от дълго мечтаните ни дестинации беше Япония и там докато избираме сувенири за близки и приятели открихме малките оригами портфейли . Така се зароди първата идея да направим портфейл тип „оригами“, но който да бъде практичен и издръжлив във времето. Тази идея на бързо беше скицирана и прибрана в шкафа наред с разни други скици и идеи . След година и половина наши приятели  участваха на един коледен базар и тогава и ние решихме да направим няколко оригами портфейла и да видим как се възприемат от хората. Портфейлите SINTIO се приеха с голям интерес, което ни мотивира да продължим и да измислим нови продукти. В момента колекцията SINTIO включва няколко унисекс модела портфейли, дамски клъчове, калъфи за лаптоп и таблети, калъфи за телефон, визитници.

Sintio origami wallets

 

Резултатът е страхотен, но как ги изработвате, така че да са хем почти напълно разгъваеми, хем доста надеждни и здраво затварящи се?

Всеки продукт SINTIO първо започва като скица /проект. Правим макети и  проби, за да сме сигурни, че моделите ни са не само красиви и минималистични, но и функционални и удобни при ежедневна употреба. Всеки продукт се изрязва на ръка от едно парче естествена кожа, която се обработва и сгъва на ръка, следвайки оригами модела. Залагаме и на голямо разнообразие от цветове кожа. Клиентите ни освен различен дизайнерски продукт, могат да изберат и любимият си  цвят.

 

Името SINTIO е доста готино и ми е интересно как го измислихте?

Имахме няколко варианта за име, докато накрая се спряхме на SINTIO. И колкото и различно и странно да звучи, като повечето брандове е кръстено на нас (малко банално, нали). Тоест на женската половина от екипа ни, понеже от малка Славина я наричат Синта – семейството и приятелите й. Спряхме се на SINTIO, защото искахме име, което да звучи интернационално и добре на различни езици.

На един от базарите, на които учaствахме, наша клиентка ни каза, че „sintio“ е спрежение на глагола „чувствам“ на испански. Тази интерпретация много ни зарадва, защото искаме всеки наш клиент да „почувства“ своя SINTIO продукт.

 

Работата около Sintio сигурно е много интересна и обогатяваща. Разкажете нещо от кухнята на оригами аксесоарите.

За нас е много интересно да виждаме реакциите на хората, когато за пръв път виждат портфейлите SINTIO и разбират, че са направени само със сглобяване. Клиентите първо ги е страх, че ще се разпаднат, но им показваме, че сглобките са много здрави. И в следващия момент, докато сме на някой базар, се случва да мине жена или мъж, които вадят своя SINTIO портфейл, ни казват, че са доволни и го използват вече година. Това ни радва и ни кара да продължаваме!

Изпълнявали сме различни поръчки по желание на клиентите ни, но винаги следвайки принципа оригами. Изработвали сме калъф за книги, портфейл/калъф за самолетни билети, калъф за лаптоп и други . Една от първите ни и много любима, беше поръчката на три тага за багаж с персонализиране за младоженци и бебе – подарък за сватба.

Sintio origami wallets

 

За кого творите?

Творим първо, за да провокираме себе си! Искаме да създаваме практични и красиви продукти, които да носят усмивки, изненада и да бъдат практични. Като архитекти, следвайки минимализма, се стремим продуктите ни да са семпли, елегантни, с иизчистени линии. Нашите клиенти са хората, които обичат минималистичния дизайн, ръчната изработка, естествената кожа и са готови да изберат различното.

 

Какво съветвате тези, които избират Sintio?

Съветваме клиентите си да избират това, което им харесва. Те най – добре знаят кой модел е за тях  – по-тънък и компактен портфейл или по-голям с монетник, в който да съберат повече неща. Понякога те ни изненадват с избора си – мъже избират по- ярки цветове, жени избират по-тъмни и по -скоро мъжки портфейли.

Sintio origami wallets

 

А някой хубав съвет за читателите на Advanced Style Advice да дадете?

Последните години е модерно да се използват рециклируеми материали и еко материали и хората търсят изкуствена кожа . Ние решихме все пак да заложим на естествената кожа, защото искахме да предлагаме продукти, които да са не само красиви, но и практични и дълготрайни (дори вечни) .

Изкуствената кожа ще се напуква и скъса след 1-2 години употреба. Естествената кожа може да се сдобие с някоя и друга драскотина от употребата, може да се изцапа, но тя лесно ще бъде почистена и ще имате продукт, който може да се използва години наред. Все пак естествената кожа трябва да се пази от пряка слънчева светлина, защото цветът изсветлява.

Също пазете кожените продукти от силно намокряне  – попийте водата бързо с мека кърпа и ги оставете да изсъхнат при стайна температура, далеч от източници на топлина. Кожата е лесна за поддръжка, когато се поддържа правилно, нуждае се само от редовно почистване с чиста, влажна кърпа. В специализираните магазини може да си закупите и балсам за подхранване на продукти от естествена кожа.

Sintio можете да намериш във Фейсбук страницата им на ето този линк. А пък за още по-голяма наслада на окото, можеш да разгледаш Инстаграма им ето точно тук.

 

Ако ти се чете още за аксесоари, по-точно за подбор на подходяща чанта, можеш да прочетеш съветите тук.

Имаш нужда от още информация за сгъване и правилно използване на линии и диагонали? Чети какво те съветвам в категорията Уроци по стил.

Можеш да споделиш това интервю с приятелите си, използвайки бутоните долу. Със сигурност ще им е интересно 🙂

 

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен