Skip to content

Тенденции Есен-Зима 2020 

Тенденциите за Есен-Зима 2020 са сякаш пълен антипод на динамиката, непредсказуемостта и нестабилността, на които бяхме свидетели до този момент. Сякаш модният свят притихна, а тенденциите говорят за плах подход, който залага на сигурното. 

  Че как иначе? Кой ще харчи за безумни мимолетни тенденции, когато не се знае утре какво ни очаква в икономически план?  Вярвам, че това може само да ни е от полза, защото всички ще можем да преосмислим начина, по който пълним гардеробите си, количеството дрехи, които купуваме и не носим, както и стилът, който наистина ни кара да се чувстваме по-най-добрия начин в облеклото си.  И този есенно-зимен моден сезон ще се наслаждаваме на налагането на линиите от 90-те години на миналия век. А именно – изчистени, прави линии, семпли модели, свободни и комфортни кройки.  Това е един много удобен момент да се снабдиш с всички базови дрехи, които са ти необходими, за да направиш гардероба си възможно по-функционален за дълъг период от време. Ето и какви са основните тенденции:   

Тясно поло 

тясно поло за есен-зима 2020 За разлика от миналата есен, когато трендът бе на широките пуловери с обемно поло и едра плетка, този за есен-зима 2020 на почит е тясното и изчистено поло с тънка плетка. Съчетавай го с широки дънки или панталон с висока талия, а отгоре сложи блейзър или дълъг елек.  Избери поло в неутрален цвят – черно, бяло, сиво, бежово, и наблюдавай как посягаш към него по-често, отколкото си предполагала. Преди да решиш да избереш този тренд, обаче, трябва да се съобразиш с дължината на врата ти, за която съм те съветвала тук.   

Дълги палта 

дълго палто Ако винаги си искала да се видиш в дълго под коляното палто, сега е моментът да пробваш тази тенденция. Дългото палто издължава фигурата, но може да ти изиграе и лоша шега, ако не е подбрано спрямо ръста и фигурата ти.  Колкото по-ниска си, толкова по-лека трябва да е материята на дългото ти палто. По-високите и едри дами могат спокойно да заложат на по-обемни и дълги чак до земята варианти.   

Уголемени сака 

уголемено сако за есен-зима 2020 Тази тенденция я слагам в категория “рециклиране на облекло”, защото можеш много лесно да се възползваш от някое старо сако на баща ти, брат ти или мъжа ти. За да ти пасне идеално едно такова сако, е важно да бъде в цвят, който ти отива.  Избери го в някой тъмен неутрален цвят (черно, тъмно сиво, тъмно синьо, бордо, тъмно зелено) и няма да сгрешиш.   

Широки панталони и дънки 

широки дънки С басти и стесняващи се крачоли (типични за 80те и 90те) или прави и широки – важното е да са свободни и удобни. Общо взето всякакви широки модели са модерни в момента, ерата на скинито приключи.  Дори забелязвам завръщане на най-добре-седящия модел на повечето хора – bootcut. Това е модел, който седи по крака и се разкроява леко под прасеца. Това разкрояване дава наименованието на модела, защото е предназначено да покрие високата част на ботите отдолу (boot-а, тоест).  Повече за моделите дънки и кой е най-подходящия за теб съм те съветвала ето тук. T  

Дълги плетени рокли 

дълга плетена рокля за есен-зима 2020 Изчистени, прави, може и леко разкроени надолу, с V-образно, U-образно или квадратно деколте. Това е поредният 90-тарски тренд за есен-зима 2020, който е толкова базов, че спокойно можеш да си носиш дългата плетена рокля още няколко години напред.  Някой би казал, че такива рокли отиват само на високи и слаби дами, но смея да твърдя, че и някои по-закръглени и ниски красавици могат да се възползват от дългите плетени рокли.  Съображенията трябва да са материята да не се впива в кожата, а да минава плавно по линиите на фигурата. Дължината да е точно под коляното (не малко под, не малко над, а ТОЧНО ПОД коляното).  Ако не намериш такава дължина, виж какво съм те съветвала тук.    Това е в общи линии състоянието с тенденциите за есен-зима 2020. Разбира се има и пълен набор с мимолетни, едносезонни, по-интересни и подходящи за дамите, които обичат да разнообразяват гардероба си спрямо тенденциите.  Такива са ресните (по ръкави, по краища на дрехи, по деколтето), заострените и извити нагоре рамене на сака и палта, целенасочени изрязвания (тоест дупки по раменете, талията, деколтето), дебели и груби подметки на боти тип “chelsea”, интересни уголемени яки и т.н. Но, както знаеш, обичам да насочвам вниманието ти към по-дълготрайните тенденции. Тези, които, ако решиш да пробваш, да можеш да им се наслаждаваш по-дълго време.   Сподели в коментарите от коя тенденция или пък може би тенденции ще вкараш в есенно-зимния си гардероб тази година. 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: