Skip to content

Тенденции в облеклото за Есен 2019 – Част Втора

Продължавам серията с най-приложимите тенденции, които дават заявка да се задържат по-дълго на модния небосклон. А това автоматично означава, че си заслужават инвестицията и място в гардероба ти.

Този път ще разгледаме какво се случва в долната част на облеклото и какво ни предлагат тенденциите за есен 2019 откъм поли и панталони. Но преди това трябва да спомена и 2 важни добавки, а именно – роклите и костюмите от 2 части.

Прочети: Тенденции в облеклото за Есен 2019 – Част първа

Роклите за Есен 2019

Дължината е midi – средна или по-точно казано – до средата на прасеца или малко под него. Колената са покрити, но не се стига до земята. 

Това е една тенденция, която се задържа вече доста време и като гледам скоро няма намерение да си ходи. Хубавото на миди-роклите е, че са достатъчно покривни, че да те предпазят от есенните времеви условия.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от LAURA SPENCER (@dayinthelifeof_laura) на

Кройката е А, с повече драперии, много женствена и романтична. Десените са тъмни, като най-модерните са цветя на черен фон, както и животинските принтове – леопард, питон, зебра.

Талията е висока, а допълнението от буфан ръкави или някакви широки с маншети, удря директно в десетката на тенденциите.

Прочети: Роклята – вълшебница или вещица?

Костюм от 2 части

Да, още една 90-тарска тенденция, която е много шик, много офис-френдли, даже бих казала – офис-препоръчителна. Но сега не говорим за строгия костюм от сако и панталон.

Цветовете са разнообразни, до колкото има разнообразие в тъмната гама, пепитената и карираната. Все пак е есен, нормално е цветовете да са малко по-приглушени, по-затъмнени. 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Outfits International (@outfitsinternational) на

Но това в никакъв случай не бива да плаши дамите с по-светло оцветяване, защото бежовите вариации са сред най-тенденциозните. Важното е размерът да е уголемен (но в разумни граници), силуетът да е по-изправен, издължен, мъжки (без особено вталяване) и линиите да са изчистени.

За дамите с изразена талия, която искат и трябва да демонстрират при всеки удобен момент, тенденцията предлага опасване на сакото с колан. Много женствен и еманципиран подход към модерния мъжки костюм.

Полите на Есен 2019

Не смятам да включвам никакъв друг модел освен плисираната миди пола. Това е, мила стилна моя, ПОЛАТА на сезона. И като такава можеш да я стилизираш по всевъзможни начини.

Условието е плисираната пола да е от непрозрачна материя, а разцветките са според вкуса. Металиковите са доста тренди, но не са за всеки вкус и стил.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sheryl (@walkinwonderland) на

Съчетавай я с любимия си дебел пуловер, за да засилиш нежността и ефирността й. За по-спортен изглед, сложи отгоре един суитчър. С поло и дълго сако пък си готова за офиса.

Прочети: Полата – инструкции за избор на дължина

Панталоните

Широки, свободни, може с права кройка, може и леко стеснени към глезените. Бастите се завръщат и седят интересно, но според мен не са за всяка фигура и стил. 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Retold. (@retold_vintage) на

Скинитата са аут, сори, потретвам се, но е важно да го разбереш. Скини моделите остават класически, но защо, за Бога, да държиш на тенденция от преди 20 години, която е подходяща само за дами с прави и дълги крака, когато сега имаш такъв избор?

Разбирам, че гардеробът ти е пълен със скини и по българските пазари все още преобладава този модел, но сме 2019-та пред прага на 2020, не 2002-ра. Което ми напомня и – край с ниската талия, на мода е високата.

Много ли те разочаровах? Май ще трябва да прибереш доста панталони и дънки, ако искаш да изглеждаш съвременно. И под висока талия не разбирай до под гърдите. Ако силуетът ти не позволява да я вдигнеш до там, избери средната – тя се пада на 2-3 пръста под пъпа.

 Е, какво мислиш? Кои от изброените тенденции смяташ да вкараш в гардероба си тази есен?

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: