Skip to content

Тенденции в облеклото за Есен 2019 – Част първа

С ръка на сърцето мога да призная Есента за най-стилния сезон. Не, че другите сезони нямат своя принос към елегантния външен вид, но облеклото за есента е някак различно. 

След дългите горещи летни дни, в които се обличаш във възможно най-оскъдните и прохладни дрехи, идва есента и налага да започнеш да преосмисляш много по-детайлно облеклото си. 

Количеството дрехи се увеличава и съчетанията стават по-сложни. Като добавиш и менящите се тенденции, гардеробът ти за есента може да започне леко да те притеснява. 

Но недей да се безпокоиш, защото съм ти подготвила списък с тенденции, които да си набавиш тази есен. Това са класическите необходими дрехи за идните студени сезони, но съобразени с последната мода.  

От всичко изброено можеш да си подбереш най-подходящите за твоите природни дадености облекла, но като цяло съм изброила тенденциите, които наистина си заслужават вниманието и парите. 

Знаеш, че обичам реда, затова почвам от горе на долу, както обикновено. 

 

Дълъг шлифер или палто

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от L a u r a (@lglora) на

Говорим за дължина под коляното, та чак до глезените. Така хуубаво да се издължи силуета и да те предпазва от студ и мраз от глава до пети. 

Като цяло уголемените размери и кройки са на почит, което прави тази тенденция трудно приложима от дами с нисък ръст и крехко тяло. Да, допълнителният обем е хубаво нещо за някои фини дами, но не и в такова количество. 

Ако не си над 165, избери дължина до коляното и нека размерът да не е много уголемен, за да не изглеждаш сякаш носиш дрехите на баща си.  Палтото трябва да ти седи пропорционално и интересно.

Прочети: Корекции на дрехи – кои корекции си заслужават и кои не

 

Карирано мъжко сако 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ANINE BING (@aninebing) на

Защо мъжко? Ами кройката е една такава права, без пенсове и вталяване. Пак работи страхотно за издължаване и пак трябва да внимаваш с размера.  

Покупката на едно такова сако може да ти гарантира дълги години стилна експлоатация, защото моделът е класически, десенът също. Дори е много по-гъвкав поради небрежния стил на карето като принт в съчетание със строгите прави линии на кройката, което го прави подходящо за всякакви стилни съчетания. 

Цветовете варират от комбинации между черно и бяло, кафяво и бежово, споменатите с добавка на 3-ти цвят (жълто, червено, зелено), или пък съчетание от тъмно и светло зелено, синьо, жълто… Има карирани сака за всеки, спокойно. 

Много модерно е сега карето тип houndstooth (познато и като „пепит“), което е поредната завърнала се тенденция от 90те години на миналия век. 

 

Пуловер с широко поло 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ANINE BING (@aninebing) на

УРА! За тенденцията на полото, което лично за мен е страхотен вариант за предпазване от студените фронтове. Сега освен на топло, вратът ми ще бъде и с много модерен изглед. 

Класическото тясно поло не е излизало от мода, но сега се завърна онова по-широкото, по-обемното, но не и падналото. Отново се сблъскваме с един oversize тренд. 

Такова поло с едно карирано сако и един дълъг шлифер ще ти помогне много стилно и категорично да се бориш със студовете. 

Дамите с по-къси вратове да внимават – тази тенденция е по-подходяща за дълги шии. 

Прочети: Как да разбереш дали имаш дълъг или къс врат?

 

Суитчър 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mädchenflohmarkt (@maedchenflohmarkt) на

Ето сега любителите на спортно-елегантния стил ще могат да се развихрят, като наблегнат на спортното над елегантното. Суитчъри в класическата им кройка и разбира се, няма да познаеш какъв размер  – уголемен, да, точно така, всичко е oversize 

Съчетанията са със сако, палто, шлифер – всяка връхна дреха, която може да придаде малко повече шик на един широк комфортен суитчър. В комбинацията можеш да включиш и леко демодиралите си скини дънки, но нека са без разкъсвания. 

Ако стилът и ежедневието ти изискват повече комфорт, набави си не един, ами 2-3 такива суитчъра в различни цветове и ето ти блузите за капсулния ти гардероб. Да, модерните суитчъри са едноцветни, като се набляга на светлите неутрални тонове (бяло, бежово, синьо, розово). 

Прочети: Защо капсулният гардероб може би не е за теб и как може да бъде?

 

Бяла риза с уголемен размер 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ANINEBINGofficial (@aninebingofficial) на

Директно уточнявам още в заглавието, защото ми писна да повтарям за размера. В допълнение към обема на кройката има и буфан ръкави – още повече плат.  

Но като цяло основната тенденция при белите ризи е уголеменият размер, като кройките варират от класически до леко изчанчени, но в разумни граници (интересни яки, ръкави и закопчаване). 

Такава риза можеш да облечеш и под някои от модерните – познай какви – oversize пуловери, като извадиш на показ яката и маншетите на ръкавите, за да е по-небрежно. 

Бялата риза винаги е била и ще си остане сред базовите дрехи, така че те съветвам да си набавиш една такава. Не се изхвърляй с много скъп вариант, защото за съжаление бялата риза е от дрехите, които бързо се амортизират. 

Във втората част са тенденциите за долната част на облеклото. Прочети я тук.

Хареса ли си някоя от изброените тенденции? Как смяташ да я приложиш в облеклото си?

Ако тези съвети са ти интересни и полезни, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: