Skip to content

Тенденции за Пролет /Лято 2020

Нищо ново под слънцето, ще възкликнат някои, но реално тази осезаема липса на различни, нови и неочаквани тенденции за Пролет/Лято 2020 си има много логично и природосъобразно обяснение. 

Наситихме се на екстравагантни, трудни за съчетаване, краткотрайни тенденции, които не ни дават нищо, а само ни отнемат голяма част от бюджета. Да не говорим за качеството на изработката, която умишлено се пренебрегваше, за да може да се стимулира консуматорството.  Тенденциите за Пролет/Лято 2020, обаче, са доста по-предвидими и приложими за дълъг период от време. Те предполагат изготвянето на един капсулен гардероб от качествени дрехи с чисти линии, които да ти служат няколко сезона напред. Виждаме много класически ризи, малката черна рокля, прави панталони, костюми.  Дори самото разделение между сезоните се размива. Дрехите могат да се носят през цялата година. Думите, с които модните експерти описват тенденциите на 2020та са – “реалистични” и “носими” – най-накрая, казвам аз! Най-накрая!  Ето и как изглеждат въпросните пролетно-летни тенденции.   

Материите за Пролет/Лето 2020 

Покрай органичния памук, лена и коприната, се забелязват и някои интересни допълнения. Едно от които е кожата, използвана за всякакъв вид дрехи – блузи, панталони, сака, цели костюми, поли, рокли – всичко в кожено. А ти много добре знаеш колко издръжлива и красива материя е кожата (не особено етична, но вече се предлага и качествена изкуствена такава). 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от E L I S A M A R (@elisamar) на

Това не е най-подходящата материя за горещите летни дни. Но лятото е само 3 месеца от цяла година, нали? През останалите 9 кожените ти дрехи ще ти служат вярно и стилно.  Плетивата остават модерни и през следващите топли месеци, затова не бързай да прибираш всички жилетки и пуловери, които сега имат добавка от красиви, женствени и цветни бродерии – много пролетно, да.     

Дрехи за горната част за Пролет/Лято 2020

Основен акцент се слага върху деколтето и яката. Първото е дълбоко, широко и разкриващо. Квадратното деколте е най-отличителната тенденция. Яките са изразителни, големи, със заострени издължени краища или с кърдички, разполагащи се от врата до гърдите. Изборът оставам на теб. 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от smallneeds (@smallneeds) на

Докато сме още на темата за яките, един позабравен, но завърнал се сега тренд, е на тениските с яка (Polo shirts). 90-тарските къси потничета с тънки презрамки и тези с окачени деколтета също могат да ти помогнат да придадеш модерен изглед на облеклото си. Ластичните блузи попадат в същата категория. 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от UrbanSport (@urbansport_australia) на

Бермудите остават абсолютен хит, като имат и лека модификация – прав ръб отпред, който ги прави приложими и в офис среда. Дължината е до или малко под коляното. Особено модерно е да се носят с кореспондиращо сако. Това си е направо костюм с къси панталони.  И, да, костюмите продължават да държат челни позиции в тенденциите, като сега навлизат и елеците като липсващото звено. Залага се на земните тонове и ярките цветове. 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Peggy DeGuire (@peggyshoeshop) на

Със споменатото до тук можеш да си спретнеш един модерен и доста гъвкав капсулен гардероб за офиса.   

Аксесоари за Пролет /Лято 2020 

Както вече разбра – деколтетата са доста важна част от облеклото за сезона. За да ги уважиш максимално можеш да се украсиш с красиво метално колие-верига или няколко реда перли, които е модерно да са необработени (т.е. с по-крива форма). 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от M A R B L E M A R R (@kirstyannemarr) на

При чантите дръжките от дебели метални вериги са също доста он-тренд. Завърнал се модел е чантата за боулинг, която е много практична и побира изненадващо много за размера си. Правоъгълните малки модели за рамо ще продължават да бъдат модерни. 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от fashionette 👜 (@fashionette.de) на

Металните вериги явно ще се носят от глава до пети, защото се появиха и по обувките. Всякакви модели с верижки по глезена или вплетени в дизайна са на мода. Все пак те съветвам да избереш един аксесоар с верига, за да не изглежда прекалено.   

Цветовете и десените на Пролет/Лято 2020

Откъм принтове положението е в крайности. Точките (polka dots) доминират, но сега навлизат и тънките вертикални линии особено при костюмите (поредната 90тарска тенденция). Сякаш някой ми прочете мислите преди няколко месеца, когато се чудех дали ще се завърне този мафиотски десен на костюмите и хоп – всички на вертикални линии. 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Lauren Ashley O’Toole (@brownpaperdoll) на

Другата крайност са пищните принтове ала Джунглите на Амазонка – листа, цветя, треви, тук-таме някои леопард или зебра, папагали – дори мога да чуя как звучат такива десени! Още един много ярък, но класически модерен принт е карето гингам – колкото с по-наситен и ярък цвят – толкова по-добре. 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от @projectfashionwellington на

А пък цветовете избухват с пълна сила! Независимо, че цветът на годината, наложен от Пантоне, е спокойното класическо синьо, тенденциите на Пролет/Лято 2020та подкрепят носенето на крещящите неонови, които сега са предимно оранжеви, жълти и розови. Горещо розово, горящ портокал, слънчево жълто – виж само какви жизнерадостни цветове! 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от МАНИКЮР|ПЕДИКЮР, Кутузовская (@imprint_nails) на

Синьото ще бъде налично във всякакви вариации от споменатото класическо синьо, през избелялото дънково синьо до тюркоазеното. Цветове да искаш в гардероба си!    Как ти се струват Тенденциите на Пролет/Лято 2020та? Сподели в коментарите кои от изброените смяташ да приложиш веднага.     

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: