Skip to content

Всички отговори на въпроса „Кой е твоят личен стил?“

Виждаш, че често споменавам личния ти стил – „Твоят личен стил това, твоят личен стил онова…“ и сега искам да разберем с теб кой е тоя „личен стил“ и до колко е „твоят“, защото ми се струва, че трябва да подълбаем в този въпрос.

 

За целта ще отидем с теб до любимото ни място. Не, не до мола. Насаме ще сме си, ще си налеем едно винце и ще си отворим шоколад. Мммм, усмихваш се, сещаш се къде отиваме значи ?

По пътя, ще те помоля, да си вземеш лист и химикал, за да си водиш записки. Важно е да си записваш това, което ще ти кажа, защото така ще разбереш веднага кой всъщност е Твоят Личен Стил. Написаните думи ще те ориентират моментално. Когато само си ги мислиш, ще се объркаш, ще забравиш какво си мислила в началото и упражнението няма да има същата магическа сила!

 

Отваряме, значи, гардероба ти сега и гледаме.

Ако си го разчистила и подредила, вече знаеш кои дрехи са ти любими, носиш най-често и се чувстваш комфортно и стилно в тях. Ако не си, можеш да прочетеш съветите ми по темите тук:

Как да разчистиш гардероба си като професионалист, разбери тук.

Как да подредиш гардероба си, прочети тук.

А тук ти давам насоки и безплатен гайд за изготвянето на капсулен гардероб. 

Как би определила на пръв поглед дрехите си?

Какви са като стил – класически, женствени, романтични, удобни, ексцентрични, елегантни? Запиши отговорите. Можеш да използваш няколко думи, не се ограничавай. Даже напротив, тук идеята е да се развихриш максимално.

Какви са по цвят – едноцветни, разноцветни, шарени (с принтове и шарки)? Кои цветове преобладават?

Сега един много важен въпрос, чийто отговор е добре да си запишеш също – защо си избрала тези цветове? Отиват ли ти, как те карат да се чувстваш, какво постигаш с тях (прикриваш, акцентираш)?

Окей, хубав списък се получи. Сега ще пишеш на нов лист, като не гледаш какво пише на първия.

Прочети и: Различните стиловена обличане – какъв наситина е твоят стил?

 

Формулирай ясно стила си.

Ще ти дам няколко думи, които могат да ти помогнат, а ти използвай поне 3, но не повече от 5-6, за да дадеш определение на личността си. Можеш, разбира се, да включиш и свои думи, даже е препоръчително.

Креативна         Атрактивна       Динамична       Спокойна           Весела         Магнетична

Надеждна          Силна           Благоразположена        Ефективна               Успяла

Дръзка                Елегантна          Деликатна    Професионалистка     Привлекателна

Драматична     Отзивчива         Стилна             Променяща се     Пъргава     Романтична

Непостоянна    Модерна           Изискана            Безгрижна        Забавна        Амбициозна

Семпла               Модерна           Уникална            Съблазнителна   Щура     Мистериозна

Като гледаш сега описанията на личността и на гардероба ти, какво изпъква? Кое определение или определения са най-твои? Като направиш това сравнение, ще разбереш връзката между личността ти и избора ти на дрехи.

 

Какъв искаш да бъде твоят личен стил?

Когато прочете думите, които съм изборила горе, имаше ли някоя, която не сложи в своя списък, но би искала да е там?

Това е определението, върху което трябва да работиш, за да развиеш себе си и своя стил. Само като излезнеш от зоната си на комфорт (изборените думи), ще можеш да надградиш себе си и своя личен стил (думата/думите, които искаш да са включени).

Ако искаш да бъдеш по-професионална, набави си повече костюми и ризи. Ако искаш да си по-съблазнителна – заложи на подчертаващи формите ти дрехи. Ако ти липсва спокойствие – вземи си повече удобни и широки дрехи, които ти помагат да разпускаш.

Когато ходиш по магазините, винаги съобразявай избора си със списъка и с допълнителното определение, което си избрала за развитие на твоя личен стил. По този начин винаги ще подбираш своите покупки така, че да ги носиш с удоволствие.

Прочети: Научи се да прикриваш, започни да подчертаваш!

 

Купувай само неща в твоя желан личен стил.

Вземайки дрехата от стелажа, попитай се наум – „Как бих определила тази блуза?“. Ако искаш да изглеждаш по-силна и уверена, се запитай – „Тази дреха кара ли ме да се чувствам по-силна и уверена?“. По отговорите си ще се ориентираш дали да вземеш дрехата или да я оставиш и да продължиш да търсиш нещо, което ще пасне идеално на личния ти стил.

Не се примирявай с отговори като „Ми, даааа, що нееее, става“ „Не е точно деликатна и забавна, но ПОНЕ е модерна“. Няма „поне“, няма „става“, няма „ами“. Спри да хвърляш пари на вятъра, а си ги запази за нещата, които са ТВОИ и те чакат да ги намериш.

 

Какви са твоите определения за стила ти? Коя дума си избра за надграждането му? Можеш да споделиш всичко това в коментарите и ако имаш нужда от насоки, ще се радвам да ти помогна.

 

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: