Skip to content

Защо има полза да тренираме – 5 живототрансформиращи причини

Защо да тренираме? Много добре разбирам колко е трудно да се накараш да започнеш. Също толкова добре знам колко е прекрасно, когато погледнеш назад и разбереш, че вече за пореден месец подновяваш картата си за тренировки и се радваш на постигнатите резултати.

Резултатите не е задължително да са само физически. Сега ще ти разкажа защо за всички ни е добре да тренираме. Имам предвид да  направиш тренировките част от начина си на живот,а не да се вясваш в залата от дъжд на вятър и когато се почувстваш малко по-подпухнала.

Намираш нови и интересни хора

Независимо какъв вид тренировки си избрала, залата не е място само за физическо натоварване, но и за срещи с различни хора. Хора, които може би никога не би срещнала на обичайните ти места за посещение.

Там е работата, че интересите ви могат да се пресекат отвъд тренировките и да създадеш много полезни и важни контакти. Не знаеш дамата на съседната постелка колко добър зъболекар познава или пък тя самата е шивачката, която отдавна си търсела? Или пък мъжът й има фирма, която търси да назначи някой с твоята специалност… Колко удобно, а?

Бягаш от ежедневието

Тренировките са страхотно разнообразие за сивото ти ежедневие. Предлагат моментална смяна на обстановката и можеш да ги използваш дори като оправдание да избягаш от някои задължения. Все пак си на тренировка, взела си си карта, задължена си да отидеш.

А вкъщи ще трябва за час-два да се оправят сами. Приеми тренировката като време само за теб. Време, през което ще се откъснеш от реалността и ще разпуснеш по един здравословен и приятен начин.

Разпускаш напрежението

Като сме на темата за разпускането, знаеш ли колко добре ще ти се отрази една хубава тренировка след тежък работен ден? Доказано е, знае се, няма какво да ти обяснявам надълго и на широко, че физическото натоварване отпуска менталното напрежение.

Искаш да извиеш врата на шефа, мъжът ти заслужава тиган в главата, децата ти … много ги обичаш, но нервите ти не са от стомана, приятелките ти май си търсят неприятности и намаляване на обема косата чрез скубане… Отиди на тренировка, изкарай дяволите от системата си и повярвай ми, няма да ти пука повече за никого. Няма да имаш сили да дишаш, камо ли да се нервираш.

Усещането след тренировка

Ами, да страхотно е! Изморена си физически, но се чувстваш някак заредена, все едно си взела студен душ. Цялото ти тяло празнува, дори и в момента да го усещаш изтощено. Знаеш ли, че по време на тренировка се случват някои процеси с хормоните ти?

Започва мощното отделяне на допамин, серотонин, ендорфин (хормони на щастието), кортизол (хормон на борбата със стреса), инсулин (понижава се), тестостерон (хормон на издържливостта и либидото) и соматотропин (хормон на растежа). Всичките те карат да се чувстваш уникално добре по време и след физическо натоварване. Определено сериозна причина да тренираме.

Вдига ти се самочувствието

Че как няма да ти се вдигне? Я се погледни! Машина такава! А с всяка следваща тренировка самочувствието ти ще се покачва все повече. Поела си отговорност за тялото си, тренираш редовно, отделяш специално време само за себе си, чувстваш се прекрасно, запознала си се със страхотни хора, стресът се е изпарил.

Поглеждаш се в огледалото и виждаш какви резултати си постигнала, колко си се стегнала, как някои издутинки вече са приятно загладени и прибрани. Всичките ти усилия са се превърнали във видими и осезаеми резултати. Не само изглеждаш по-добре, но и се чувстваш по-щастлива, спокойна и удовлетворена. Тренировките могат да направят толкова много за живота ти, не знам защо вече не търсиш къде е най-близката зала?

Сподели в коментарите ти какво тренираш, защо тренираш или защо не тренираш?

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: