Skip to content

Деним върху деним – 6 успешни съчетания

Когато става въпрос за съчетание на деним върху деним, трябва да се подхожда с известна доза внимание. Не, че е кой знае каква философия на стайлинга, но дънки плюс друга дънкова дреха може да не е най-добрият избор.

 

Едно от доказателствата е решението на Бритни и гаджето й Джъстин Тимбърлейк, които през 2001-ва се бяха наконтили от глава до пети в деним и модните критици добре си почесаха езиците.

И все пак, има съчетания на деним върху деним, които са много стилни, готини, модерни и лесни за приложение. Днешните съвети ще ти помогнат да разбереш как да носиш няколко дънкови платове наведнъж.

 

Кое съчетание на деним върху деним е най-отричано?

Това е съчетаването на дънков плат с еднакво оцветяване. Защо – ще питаш ти сега? Защото, мила ми стилна читателко, това съчетание е познато под името „Canadian tuxedo” – канадски смокинг.

Историята е следната.

През 50-те години на миналия век на актьора и певец Бинг Кросби и негов приятел бива отказано влизането в канадски хотел, защото са с дънки. От марката Levi’s силно се впечатляват от тази история и решават да направят костюм от деним за господин Кросби.

Чичо ти Бинг толкова харесва това облекло, че го прави иконично за 50-те и си го носи с високо вдигната глава години наред. И колкото и готино да е изглеждал този костюм, си е бил някак кънтри и безвкусен.

Та, от там идва това определение, което болшинството американци отричат, както ние отричаме леопардовите щампи.

 

Как да съчетаваш деним върху деним?

Да си дойдем на думата вече и да видим как да съчетаваш дънковите си дрехи така, че да изглеждаш стилна и модерна, без помен от идеята за „канадски смокинги“.

 

Деним върху деним в различни цветове

интересен деним

100% доказано работещ вариант! Няма да сгрешиш, ако съчетаеш черните си дънки със светло синьото си дънково яке. Или бялата си пола от деним с онова готино бежово сако от същия плат. Защо пък не и рокля в цвят деним с късо яке от червен деним?

Схващаш ми идеята нали? Но освен с такива драстични разлики в цветовете, можеш да опиташ и със съчетание между различно синьо – тъмно със светло, например.

Също така различните протривания и разцветки на денима могат успешно и стилно да бъдат носени заедно. Тук уловката е да уцелиш стила и излъчването на денима.

 

За прикриване и подчертаване

Деним върху различен цвят деним

Пак за цветовете ще ти обяснявам, като едва ли ще те изненадам със следната информация. Ако искаш да прикриеш дадена област, заложи на тъмен деним, ако искаш някъде да подчертаваш и да придаваш акцент – по-светлите тонове са идеални.

Лесно, просто, ясно, нали?

Колкото по-изчистен е тъмният деним, толкова по-прикриващ ще е. А, когато светлият е и по-разчупен, частта, която прикриваш с тъмните дънки, направо ще изчезне.

 

Интересен дизайн

различни цветове деним

Смесвай дрехи в деним с различен дизайн. Изчистените си дънки можеш да съчетаеш с дънково сако с уголемена кройка или пък с интересни нашивки, щампи, бродерии, перли, камъни, значки, брошки.

Дънковата риза с дънки седи малко ала „Този див див запад“, затова те съветвам да разчупиш поне една от използваните в съчетанието дрехи.

 

Дънкови аксесоари

Тук трябва да се внимава, защото много лесно можеш да объркаш количеството деним в аутфита си. Използвай 2 до 3 части от дънков материал.

Гледай денимът да се различава, за да не лъхаш на канадски смокинг и да изглеждаш прекалено нагласена. Ако искаш да издължиш краката си, сложи едни дънкови обувки в същия цвят като дънковите ти панталони.

 

В съчетание с принтове и ярки цветове

деним с ярки цветове

Ако си решила да се барнеш в предимно дънков арсенал, разчупи визията малко (или повече) с някой интересен принт или цвят. Тъй като дънките се приемат за универсален базов елемент в облеклото, можеш да се развихриш спокойно в избора на цветове и принтове.

Това важи, разбира се, за класическите дънкови облекла. Но, ако стилът ти е по-екстравагантен и смел – давай и създай своята индивидуална еклектика с деним.

Когато отделните ти дънкови дрехи не са особено съчетаеми цветово, добавката на нещо ярко и шарено ще отклони вниманието от несъответствието.

 

Деним върху деним без разлика в цветовете

деним върху деним с еднакви цветове

И това е възможно, без да изглеждаш сякаш носиш канадски смокинг, да! Въпреки че носенето на еднакви дънкови дрехи е било считано за израз на лош вкус, днес това съчетание се експлоатира ежедневно от някои стилни икони.

Най-готините съчетания си остават тези между две части от тъмен деним, колкото по-тъмен, толкова по-стилно. Пробвай и с по-светъл, но се придържай към еднаквата стилистика и възможно най-еднаквото оцветяване.

За да докараш най- хомогенното съчетание на деним върху деним, купи си отделните части от една и съща марка и колекция.

 

Анализът на фигурата и Визията ще ти даде още по-полезна и персонализирана за твоите нужди информация за това как да съчетаваш дънките в облеклото си. Натисни бутона долу, за да разбереш повече.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: