Skip to content

3 метода за избор на Жилетка

Жилетката е дреха, която можеш да носиш през цялата година и да я използваш за всякакви стилни и интересни съчетания.

Но кой точно е твоят стил жилетка?  

Днес ще ти разкажа малко повече за тази толкова хубава дреха и как да избереш правилния за теб модел. 

 

Жилетка според фигурата 

Разбери каква е твоята фигура, като направиш този кратък тест тук. Щом вече знаеш каква е твоята фигура, най-добре е да наблегнеш на нейните силни страни и да приложиш няколко визуални трика за балансиране. 

Ако твоята фигура е с изразена талия, каквито са А, Х и 8, както и някои I, е добре да подчертаеш тази толкова женствена част от тялото си, избирайки модели с дефиниция на талията. При жилетките това най-често може да се постигне с колан или скъсен до талията модел. 

Правите дълги модели са най-подходящи за дами с Фигури О, Н и някои I. Те ще хармонират на фигурата им, подминавайки и прикривайки липсата на талия. Гореспоменатите силуети могат да носят жилетките си разкопчани, за да издължат фигурата и накарат осанката да изглежда по-тясна (особено подходящо за О и Н). 

Фигура V трябва да внимава с областта около раменете. Жилетки тип “водопад” са много подходящи за този силует, защото изместват вниманието от раменете към талията и/или ханша, където падат драпериите. Жилетка с джобове на ханша също може да бъде в гардероба на дамата с Фигура V. 

жилетка според силуета

 

Жилетка според соматотипа 

Соматотипът дава насоки за избор на материи в облеклото и за да определиш своя, можеш да прочетеш статията тук. Ако си слаба и кокалеста (ектоморф), най-добре заложи на жилетки с по-стегната плетка/материя. Твоята фигура може много стилно да понесе повече обем и форма. 

За по-пухкавите дами (ендоморф) са подходящи тънки, тежко падащи и драпиращи се материи, които образуват множество вертикални линии.  

Ако тялото ти е стегнато и мускулесто (мезоморф) най-добрите материи жилетки ще са нещо средно между много леки и драпиращи се и плътни и придаващи обем.  

 

Жилетка според личния стил 

Независимо от изброените по-горе характеристики на фигурата ти, твоят личен стил играе най-голяма роля в избора ти на жилетка.  

Дамите с класически стил ще изберат възможно най-изчистените модели, докато тези с креативен стил ще търсят възможно по-интересен и нестандартен дизайн. Ако имаш романтичен стил, то най-вероятно по жилетките ти има бродерии, къдрички, десени на цветя. 

Бунтарките ще изразяват своята непокорност с ярък цвят, слоган, бримки и разкъсвания, а елегантните дами ще заложат на модерния и изискан изглед. Тези със спокоен стил ще търсят възможно най-комфортната, мека и удобна жилетка. 

Ако дизайнът на жилетката категорично заявява присъствието на дамата, то бъди сигурна, че тук говорим за драматичен стил. За спортно-елегантния подход в обличането можеш да избереш жилетка с изчистен дизайн, който може да се носи както с дънки, така и с по-официален панталон или пола. 

Жилетка според стила

Каква точно жилетка да избереш и как да правиш подходящи за твоята фигура съчетания, ще се радвам да ти кажа по време на консултацията Шопинг асистент, за която можеш да научиш повече чрез бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: