жилетка

3 метода за избор на Жилетка

Жилетката е дреха, която можеш да носиш през цялата година и да я използваш за всякакви стилни и интересни съчетания. В момента най-модерният начин за носене е на голо, кройката е обемна, с V-образно деколте и големи кръгли копчета. 

Но дали това е твоят стил жилетка?  

Днес ще ти разкажа малко повече за тази толкова хубава дреха и как да избереш правилния за теб модел. 

 

Жилетка според силуета 

Разбери какъв е твоят силует, като направиш този кратък тест тук. Щом вече знаеш каква е твоята фигура, най-добре е да наблегнеш на нейните силни страни и да приложиш няколко визуални трика за леки корекции. 

Ако твоят силует е с изразена талия, каквито са А, Х и 8, както и някои I, е добре да подчертаеш тази толкова женствена част от тялото си, избирайки модели с дефиниция на талията. При жилетките това най-често може да се постигне с колан или скъсен до талията модел. 

Правите дълги модели са най-подходящи за дами със силуети О, Н и някои I. Те ще хармонират на фигурата им, подминавайки и прикривайки липсата на талия. Гореспоменатите силуети могат да носят жилетките си разкопчани, за да издължат фигурата и накарат осанката да изглежда по-тясна(особено подходящо за О и Н). 

Силует V трябва да внимава с областта около раменете. Жилетки тип “водопад” са много подходящи за този силует, защото изместват вниманието от раменете към талията и/или ханша, където падат драпериите. Жилетка с джобове на ханша също може да бъде в гардероба на дамата със силует V. 

жилетка според силуета

 

Жилетка според соматотипа 

Соматотипът дава насоки за избор на материи в облеклото и за да определиш своя, можеш да прочетеш статията тук. Ако си слаба и кокалеста (ектоморф), най-добре заложи на жилетки с по-стегната плетка/материя. Твоята фигура може много стилно да понесе повече обем и форма. 

За по-пухкавите дами (ендоморф) са подходящи тънки, тежко падащи и драпиращи се материи, които образуват множество вертикални линии.  

Ако тялото ти е стегнато и мускулесто (мезоморф) най-добрите материи жилетки ще са нещо средно между много леки и драпиращи се и плътни и придаващи обем.  

 

Жилетка според личния стил 

Независимо от изброените по-горе характеристики на фигурата ти, твоят личен стил играе най-голяма роля в избора ти на жилетка.  

Дамите с класически стил ще изберат възможно най-изчистените модели, докато тези с креативен стил ще търсят възможно по-интересен и нестандартен дизайн. Ако имаш романтичен стил, то най-вероятно по жилетките ти има бродерии, къдрички, десени на цветя. 

Бунтарките ще изразяват своята непокорност с ярък цвят, слоган, бримки и разкъсвания, а елегантните дами ще заложат на модерния и изискан изглед. Тези със спокоен стил ще търсят възможно най-комфортната, мека и удобна жилетка. 

Ако дизайнът на жилетката категорично заявява присъствието на дамата, то бъди сигурна, че тук говорим за драматичен стил. За спортно-елегантния подход в обличането можеш да избереш жилетка с изчистен дизайн, който може да се носи както с дънки, така и с по-официален панталон или пола. 

Жилетка според стила

 

В коментарите ще се радвам да споделиш дали носиш жилетки и какви модели предпочиташ. 

Прочети и:

Различните стилове на обличане – какъв наистина е твоят стил?

Базови дрехи – колко и кои са задължителни за гардероба ти?

Материи и текстури – кои са подходящите за теб?

9 стилни начина да повишиш своята увереност и да излезеш от зоната си на комфорт

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *