Skip to content

3 метода за избор на Жилетка

Жилетката е дреха, която можеш да носиш през цялата година и да я използваш за всякакви стилни и интересни съчетания.

  Но дали това е твоят стил жилетка?   Днес ще ти разкажа малко повече за тази толкова хубава дреха и как да избереш правилния за теб модел.   

Жилетка според силуета 

Разбери какъв е твоят силует, като направиш този кратък тест тук. Щом вече знаеш каква е твоята фигура, най-добре е да наблегнеш на нейните силни страни и да приложиш няколко визуални трика за балансиране.  Ако твоят силует е с изразена талия, каквито са А, Х и 8, както и някои I, е добре да подчертаеш тази толкова женствена част от тялото си, избирайки модели с дефиниция на талията. При жилетките това най-често може да се постигне с колан или скъсен до талията модел.  Правите дълги модели са най-подходящи за дами със силуети О, Н и някои I. Те ще хармонират на фигурата им, подминавайки и прикривайки липсата на талия. Гореспоменатите силуети могат да носят жилетките си разкопчани, за да издължат фигурата и накарат осанката да изглежда по-тясна(особено подходящо за О и Н).  Силует V трябва да внимава с областта около раменете. Жилетки тип “водопад” са много подходящи за този силует, защото изместват вниманието от раменете към талията и/или ханша, където падат драпериите. Жилетка с джобове на ханша също може да бъде в гардероба на дамата със силует V.  жилетка според силуета  

Жилетка според соматотипа 

Соматотипът дава насоки за избор на материи в облеклото и за да определиш своя, можеш да прочетеш статията тук. Ако си слаба и кокалеста (ектоморф), най-добре заложи на жилетки с по-стегната плетка/материя. Твоята фигура може много стилно да понесе повече обем и форма.  За по-пухкавите дами (ендоморф) са подходящи тънки, тежко падащи и драпиращи се материи, които образуват множество вертикални линии.   Ако тялото ти е стегнато и мускулесто (мезоморф) най-добрите материи жилетки ще са нещо средно между много леки и драпиращи се и плътни и придаващи обем.    

Жилетка според личния стил 

Независимо от изброените по-горе характеристики на фигурата ти, твоят личен стил играе най-голяма роля в избора ти на жилетка.   Дамите с класически стил ще изберат възможно най-изчистените модели, докато тези с креативен стил ще търсят възможно по-интересен и нестандартен дизайн. Ако имаш романтичен стил, то най-вероятно по жилетките ти има бродерии, къдрички, десени на цветя.  Бунтарките ще изразяват своята непокорност с ярък цвят, слоган, бримки и разкъсвания, а елегантните дами ще заложат на модерния и изискан изглед. Тези със спокоен стил ще търсят възможно най-комфортната, мека и удобна жилетка.  Ако дизайнът на жилетката категорично заявява присъствието на дамата, то бъди сигурна, че тук говорим за драматичен стил. За спортно-елегантния подход в обличането можеш да избереш жилетка с изчистен дизайн, който може да се носи както с дънки, така и с по-официален панталон или пола.  Жилетка според стила   В коментарите ще се радвам да споделиш дали носиш жилетки и какви модели предпочиташ.   

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен