Ревери

Какво да съобразиш при избора на ревери?

Един много важен детайл, който трябва да се съобрази при избора на връхни дрехи са реверите. Те трябва да бъдат в хармония с твоите черти, структура, силует и някои вариации. 

Грешно подбраните ревери могат да объркат визията ти, защото изглеждат непропорционално и дисхармонично, а ти не искаш това, нали? 

Тогава чети нататък, за да разбереш как да подбираш реверите на дрехите си. 

 

Ревери според чертите ти 

Ако чертите на лицето ти са заоблени, добре е реверите ти да не са особено остри. Обратното важи за острите черти. По същия начин се процедира при по-едри или по-фини черти на лицето. 

Ревери при заоблени и остри черти на лицето

 

Ревери според структурата ти 

Реверите имат това уникално свойство да издължават или скъсяват фигурата, в зависимост на къде са насочени краищата на ревера. Сигурно вече се досещаш, че краища, сочещи нагоре, са доста по-издължаващи фигурата, отколкото тези сочещи настрани (разширяват) или надолу (скъсяват). 

посока на реверите

 

Ревери според силуета 

Силуетите, които имат нужда от балансиране на широк ханш (силует А и някои О) е добре да подбират по-широки ревери и яки. Силуети V и I нека не прекаляват с размера, за да не натоварят фигурата и раменете си (особено силует V). 

Средният размер седи добре на всяка фигура, но е препоръчителен най-вече за силуетите Х, Н и 8. Тук вече почва играта с подчертаването и насочването на погледа.  

ревери според силуета

 

Ревери според вариациите  

За дамите с малък бюст са подходящи по-ниско разположени и широки ревери, които придават обем и движение в тази област. При голям бюст реверите трябва да са по-високо разположени и не акцентирани. 

Но внимавай с яките, ако имаш по-големи гърди, защото високата и попската яка добавя обем на гърдите – избягвай тези модели. 

ревери и закопчаване при голям и малък бюст

Закопчаване 

Закопчаването играе също важна роля и трябва да се съобрази с оглед уголемяването или прикриването на гърдите. Колкото по-високо се закопчава дрехата, толкова по-голям ще изглежда бюста. 

Обаче, ниското закопчаване подпомага издължаването на фигурата. Така че дамите с малки гърди трябва да избират между това дали да изглеждат по-високи или с по-големи гърди. 

Виждаш ли сега колко различни ревери има? Усложних ли ти живота допълнително с тези насоки? Не се притеснявай, винаги съм насреща да ти помогна да откриеш най-подходящите за теб ревери и закопчавания и всичко останало.

Използвай формата за контакт тук, за да се свържеш с мен.

Прочети и:

7 хитрини за визуално увеличаване на бюста

Принципи на координацията – обем, форми и линии

Разликата между хармония, баланс и контраст.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *