Skip to content

Какво да съобразиш при избора на ревери?

Един много важен детайл, който трябва да се съобрази при избора на връхни дрехи са реверите. Те трябва да бъдат в хармония с твоите черти, структура, фигура и някои вариации.

Грешно подбраните ревери могат да объркат визията ти, защото изглеждат непропорционално и дисхармонично.

Ревери според чертите ти

Ако чертите на лицето ти са заоблени, добре е реверите ти да не са особено остри. Обратното важи за острите черти. По същия начин се процедира при по-едри или по-фини черти на лицето.

Ревери при заоблени и остри черти на лицето

 

Ревери според структурата ти

Реверите имат това уникално свойство да издължават или скъсяват фигурата, в зависимост от това на къде са насочени краищата на ревера.

Сигурно вече се досещаш, че краища, сочещи нагоре, са доста по-издължаващи фигурата, отколкото тези сочещи настрани (разширяват) или надолу (скъсяват).

посока на реверите

 

Ревери според фигурата

Фигурите, които имат нужда от балансиране на широк ханш (Фигура А и някои О) е добре да подбират по-широки ревери и яки.

Фигури V и I нека не прекаляват с размера, за да не натоварят фигурата и раменете си (особено Фигура V).

Средният размер седи добре на всяка фигура, но е препоръчителен най-вече за Фигурите Х, Н и 8. Тук вече почва играта с подчертаването и насочването на погледа. 

ревери според силуета

 

Ревери според вариациите 

За дамите с малък бюст са подходящи по-ниско разположени и широки ревери, които придават обем и движение в тази област. При голям бюст реверите трябва да са по-високо разположени и неакцентирани.

Но внимавай с яките, ако имаш по-големи гърди, защото високата и попската яка добавя обем на гърдите – избягвай тези модели.

ревери и закопчаване при голям и малък бюст

 

Закопчаване

Закопчаването играе също важна роля и трябва да се съобрази с оглед уголемяването или прикриването на гърдите. Колкото по-високо се закопчава дрехата, толкова по-голям ще изглежда бюста.

Обаче, ниското закопчаване подпомага издължаването на фигурата. Така че дамите с малки гърди трябва да избират между това дали да изглеждат по-високи или с по-големи гърди.

Виждаш ли сега колко различни ревери има?  Не се притеснявай, винаги съм насреща да ти помогна да откриеш най-подходящите за теб ревери и закопчавания и всичко останало.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: