Какво да съобразиш при избора на ревери? ~ Advanced Style Advice
Ревери

Какво да съобразиш при избора на ревери?

Един много важен детайл, който трябва да се съобрази при избора на връхни дрехи са реверите. Те трябва да бъдат в хармония с твоите черти, структура, силует и някои вариации. 

Грешно подбраните ревери могат да объркат визията ти, защото изглеждат непропорционално и дисхармонично, а ти не искаш това, нали? 

Тогава чети нататък, за да разбереш как да подбираш реверите на дрехите си. 

 

Ревери според чертите ти 

Ако чертите на лицето ти са заоблени, добре е реверите ти да не са особено остри. Обратното важи за острите черти. По същия начин се процедира при по-едри или по-фини черти на лицето. 

Ревери при заоблени и остри черти на лицето

 

Ревери според структурата ти 

Реверите имат това уникално свойство да издължават или скъсяват фигурата, в зависимост на къде са насочени краищата на ревера. Сигурно вече се досещаш, че краища, сочещи нагоре, са доста по-издължаващи фигурата, отколкото тези сочещи настрани (разширяват) или надолу (скъсяват). 

посока на реверите

 

Ревери според силуета 

Силуетите, които имат нужда от балансиране на широк ханш (силует А и някои О) е добре да подбират по-широки ревери и яки. Силуети V и I нека не прекаляват с размера, за да не натоварят фигурата и раменете си (особено силует V). 

Средният размер седи добре на всяка фигура, но е препоръчителен най-вече за силуетите Х, Н и 8. Тук вече почва играта с подчертаването и насочването на погледа.  

ревери според силуета

 

Ревери според вариациите  

За дамите с малък бюст са подходящи по-ниско разположени и широки ревери, които придават обем и движение в тази област. При голям бюст реверите трябва да са по-високо разположени и не акцентирани. 

Но внимавай с яките, ако имаш по-големи гърди, защото високата и попската яка добавя обем на гърдите – избягвай тези модели. 

ревери и закопчаване при голям и малък бюст

Закопчаване 

Закопчаването играе също важна роля и трябва да се съобрази с оглед уголемяването или прикриването на гърдите. Колкото по-високо се закопчава дрехата, толкова по-голям ще изглежда бюста. 

Обаче, ниското закопчаване подпомага издължаването на фигурата. Така че дамите с малки гърди трябва да избират между това дали да изглеждат по-високи или с по-големи гърди. 

Виждаш ли сега колко различни ревери има? Усложних ли ти живота допълнително с тези насоки? Не се притеснявай, винаги съм насреща да ти помогна да откриеш най-подходящите за теб ревери и закопчавания и всичко останало.

Прочети и:

7 хитрини за визуално увеличаване на бюста

Принципи на координацията – обем, форми и линии.

Разликата между хармония, баланс и контраст.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *