Skip to content

Основни правила при избор на ръкави

Правилният избор на ръкави може да те накара да изглеждаш по-висока и слаба, знаеше ли за това? Ръкавите могат да ти помогнат много при стилното подчертаване на определени части от фигурата ти.

 

Така че, ти предлагам да те запозная подробно с функцията и приложението на ръкавите в твоето облекло. Първото, което трябва да съобразиш при избора на ръкави е

Твоята фигура

Както вече съм описала в статиите за различните фигури (разбери каква е твоята като направиш теста тук), на всяка фигура се налага да балансира и/или подчертава/прикрива дадени области от тялото си.

Нека сега видим как едни ръкави могат да повлияят на

Раменете ти

Ако искаш да увеличиш обема в раменете си (Фигури А, 8, някои О и I) подбирай модели с набори в горната част. Буфан-ръкавите са много подходящи за тази цел.

Ако пък се стремиш да стесниш раменете (Фигури V и някои О), избирай ръкави като реглан, паднали и тип-прилеп (за Фигура О прилепът не е удачен, защото придава обем около корема).

Талията

Тук значение има дължината на ръкавите. Тъй като повечето ръкави завършват с хоризонтална линия (прочети за нея тук), където поставиш тази линия, областта ще бъде подчертана и разширена.

Фигурите с изразена талия (А, Х, 8, някои I) могат спокойно да носят ръкави до тази област, докато тези без талия (Н, О, някои V и I), по-добре да изберат дължина над или под талията.

Ръкави според силуета

 

Гърдите ти

Отново те връщам на хоризонталните линии и тяхното разширяващо и подчертаващо действие. При голям бюст, гледай ръкавите ти да не спират точно около най-изпъкналата му част, а някъде под или над нея.

За скромната гръдна обиколка едно насочване от страна на края на ръкавите към тази област, би придало повечко обем и седи приятно.

 

Ръцете

Голяма роля тук играе формата на края на ръкавите. При пухкави ръце най-подходящите и стесняващи модели са тези с диагонален край. Избягвай много тесните ръкави, защото те подчертават обема.

А сега да обсъдим дължината, кройката и материята на твоите ръкави

Дължина на ръкавите

Колкото и учудващо да звучи, дрехи без ръкави могат да накарат ръцете ти да изглеждат по-слаби и дълги. За дамите с пухкави ръце идеален вариант за лятото са блузите без ръкави, с покрити рамене. Непрекъснатата линия, която се получава от голата ти ръка в цялата й дължина, кара ръцете ти да изглеждат по-дълги и слаби, отколкото са.

Ръкавите тип-„капаче“ са подходящи също за дами с по-пълни ръце. Не, че само те могат да ги носят, но диагоналната линия на тези ръкави кара ръцете да изглеждат доста по-фини.

Късите ръкави насочват вниманието към гърдите ти. За по-пълни ръце бих препоръчала къси разширени ръкави, за да оберат от обема и да не стягат ръката.

Ръкави с дължина до лактите са малко странни, защото режат ръката през средата. Работят за подчертаване на талията, но като цяло не са най-предпочитаната дължина.

Знаеш ли, че 3/4-те ръкави карат краката ти да изглеждат по-дълги? Да, наистина е така, защото тази дължина издължава и стеснява както ръцете, така и торса, и създава цялостното впечатление е за по-дълъг човек.

Следователно и краката ти намазват от цялата работа. Прелестно просто!

Когато избираш дълги ръкави, дължината им трябва да бъде точно под кокала на китката ти. По-дълги ръкави ще те накарат да изглеждаш сякаш носиш дреха подарена от по-голям човек, а по-късите – сякаш вече ти е омаляла.

Дългите модели насочват вниманието към ханша ти, далеч от талията и гърдите.

Дължина, кройка и материя на ръкавите

Кройката на ръкавите

Колкото по-тесен е ръкавът, толкова по-очертаващ и издължаващ ще бъде. Диагоналният край е с много по-отслабващ ефект от правия, в която и да е част на ръката.

По-обемните модели прикриват и карат ръцете ти да изглеждат по-малки в тях.

Разкроените в края ръкави са идеални за дами с тесен таз, които искат да балансират го подчертаят или да балансират широки рамене (Фигура V, демек).

Материята на ръкавите

Стегнатите и кльощави ръце могат да заложат на по-плътни материи и ръкави, които седят стегнато по ръката. За дамите с по-отпуснати и пухкави ръце е добро решение да изберат модели в по-леки, ефирни, свободно падащи материи.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: