Skip to content

Как да се обличаш, ако имаш Фигура О

Тази фигура в повечето случаи се получава в следствие на напълняване (често хормонално). Натрупването става предимно около талията. Ти може преди това да си била някои от другите типове като Х, А или 8.

 

Ако не знаеш дали това е твоят силует, направи теста тук.

Прегледай и другите видове фигура за всеки случай (в края на тези съвети има линкове). Виж дали ще намериш нещо сходно в определенията и нещо полезно в съветите за обличане.

За да си с фигура О, значи имаш объл торс, често с голям бюст и тесен ханш. Коремът ти е пълен и талия липсва.

Краката ти сигурно са сравнително слаби и дупето ти е плоско.

Идеята при облеклото ти трябва да се върти около това да избягваш да подчертаваш талията и да насочваш вниманието към лицето.

На теб ти седят прекрасно всякакви шарки и принтове. Нека елементите да са с голям обем и нагъсто разположени. Ако са дребни и надалече, ще ти придадат още повече обем.

Шарките и принтовете създават усещането за движение и разсейват окото от фигурата ти, заради това ги подбирай така, че да насочват погледа към лицето ти.

Някой те вижда да идваш и „Охохо, каква готина шарка, как се движи, оп, оп, оп. Аааа, ама това била тя, бе. Леле, колко е стилна само! Миличка, страхотна блуза, седи ти прекрасно!“. Така ще стане.

Подбирай леки и плъзгащи се покрай тялото материи, нищо впиващо се с ликра и еластан. Нито пък много твърди материи, защото те подчертават и оформят, а сега страним от това.

Блузи за Фигура О

блузи за фигура О

Деколтетата ти да са вталяващи. Какво ще рече това? Ами да сочат право надолу, не настрани като тип „лодка“ или широко V-образно. Тясно V-образно деколте и индийското (третата снимка) са идеални.

Ако някъде трябва да се ползва вталяване, то това нека е точно под гърдите. Ако искаш да подчертаеш хубявия си бюст, можеш да заложиш на блузи тип „прегърни ме“. Талията им е под гърдите и надолу се спускат плавно на вертикални гънки.

Тениски и блузи с права кройка можеш да носиш, ако не прилепват по тялото ти, а минават покрай него. Бюстът ти да бъде подчертан, а надолу да ти седят свободно. Взимай си номер, при който шевът на раменете ти пада точно преди извивката на ръката, не преди нея, не след нея, ок?

Нека горните ти дрехи (блузи, якета, палта) свършват свободно на ханша ти. Така ще сложиш там една хоризонтална линия, която ще придаде повече ширина на тази област и ще отвлече вниманието от липсата на талия. Но избягвай стясняващи се и еластични краища на блузите – ще те стегнат точно под корема и няма да изглеждаш добре.

Никакви блузи с пенсове под гърдите (стяснявания, които служат, за да очертаят талията). Разбираш ли защо? Да, правилно – ще подчертаят липсата на талия и ще очертаят корема ти.

Воланите са твои приятели, не ги неглижирай. Те са най-сигурните пазители на тайните ти. Шшшшш!

Якета и палта

якета и палта за фигура О

Двойно закопчаване можеш да ползваш, когато копчетата се сливат с цвета на плата. По-добре да са с единично закопчаване.

Залагай на детайли, които привличат вниманието към лицето ти – красиви яки, бродерии, интересни копчета.

Дължината на палтата и якетата да е ¾ (ще издължи силуета) или малко под ханша (да балансира като тегли хоризонталната черта там).

Като цяло връхните дрехи могат да бъдат много от полза на Фигура О. Те могат да прикриват и да ти помогнат да издължиш и стесниш силуета си.

Как да стане това? Представи си сега си слагаш една дълга жилетка, а под нея се обличаш в един цвят отгоре до долу. Оставаш жилетката отворена и voila – дългата вертикална линия от един цвят, която се получава при очертаването на разкопчаната жилетка, те кара да изглеждаш стройна и по-висока.

Още един мега съвет е да използваш напластяването – тъмен топ под светло яке или палто върши чудеса – коремът изчезва – пуффф!

Поли и рокли

поли и рокли за фигура О

По-скоро избягвай носенето на поли, особено на къси такива. Залагай на дългите, разкроените и шарените, ако толкова искаш да носиш пола.

Много по-подходящи за твоя силует са роклите и туниките, които нямат дефиниция около талията, а падат свободно надолу. Най-дорбе да са с принтове (ей тия принтове бе!).

Като заговорихме за принтове, те наистина са най-добрите ти приятели, защото могат визулано да стеснят много силуета ти. За целта използвай гъспоразположени шарки, без много видим фон. По-острите и прави линии допринасят за издължаването и изтъняването, докато заоблените придават повече обем.

Прекрасно ти седят рокли с ръкави тип „прилеп“ или кимоно, V-образно деколте, чиято материя пада свободно надолу и образува дълги прави линии, които така услужливо стесняват и удължават фигурата ти.

Панталони и дънки за Фигура О

Залагай на прави модели, като тук можеш да се развихриш в цветовете и шарките. Да, добре ти седят шарени панталони, като за шарките се разбрахме да са с големи, но нагъсто разположени елементи.

Блузите отгоре да са в един цвят, за предпочитане най-тъмният от шарките на панталона, и да са свободни.

Фигура О може да си позволи да носи скини дънки и клинове, при условие, че отгоре сложи една хубава шарена туника, която дърпа погледа към лицето.

Блансирай с ботуши до под коляното. А? Представи ли си го? Мхм, дам… Яко ще е, защото ще създаде баланс.

За да прочетеш за останалите фигури, следвай линковете долу:

Фигура А 

Фигура H 

Фигура I 

Фигура V 

Фигура X

Фигура 8 

Каква точно е твоята фигура е само една от точките, върху  които се спираме по време на Анализа на Фигурата. Повече за тази толкова полезна, ценна и изчерпателна консултация можеш да прочетеш, като натиснеш бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: