Как да се обличаш, ако имаш силует О ~ Advanced Style Advice
Облекло за силует О

Как да се обличаш, ако имаш силует О

Облекло за силует 8Този силует в повечето случай се получава в следствие на напълняване (често хормонално). Натрупването става предимно около талията. Ти може преди това да си била някои от другите типове като Х, А или 8.

Ако не знаеш дали това е твоят силует, направи теста тук.

Прегледай и тях за всеки случай. Виж дали ще намериш нещо сходно в определенията и нещо полезно в съветите за обличане.

За да си със силует О, значи имаш объл торс, с голям бюст и тесен ханш. Коремът ти е пълен и талия липсва.

Краката ти сигурно са сравнително слаби и дупето ти е плоско.

Идеята при облеклото ти трябва да се върти около това да избягваш да подчертаваш талията и да насочваш вниманието към лицето.

На теб ти седят прекрасно всякакви шарки и принтове. Нека елементите да са с голям обем и нагъсто разположени. Ако са дребни и надалече, ще ти придадат още повече обем.

Шарките създават усещането за движение и разсейват окото от фигурата ти, заради това ги подбирай така, че да насочват погледа към лицето ти.

Някой те вижда да идваш и „Охохо, каква готина шарка, как се движи, оп, оп, оп. Аааа, ама това била тя, бе. Леле, колко е стилна само! Миличка, страхотна блуза, седи ти прекрасно!“. Така ще стане.

Подбирай леки и плъзгащи се покрай тялото материи, нищо впиващо се, с ликра и еластан. Нито пък много твърди материи, защото те подчертават и оформят, а сега страним от това.

Блузи.

O Shape Blouses

Деколтетата ти да са вталяващи. Какво ще рече това? Ами да сочат право надолу, не настрани като тип „лодка“ или широко V-образно. Тясно V-образно деколте и индийското (като на риза, ама без копчетата и с шарки около него) са идеални.

Ако някъде трябва да се ползва вталяване, то това нека е под гърдите. Ако искаш да подчертаеш хубявия си бюст, можеш да заложиш на блузи тип „прегърни ме“. Талията им е под гърдите и надолу се спускат плавно на вертикални гънки.

Тениски и блузи с права кройка можеш да носиш, ако не прилепват по тялото ти прекалено. Бюстът ти да бъде подчертан, а надолу да ти седят свободно. Взимай си номер, при който шева на раменете ти пада точно преди извивката на ръката, не преди нея, не след нея, ок?

Нека горните ти дрехи (блузи, якета, палта) свършват свободно на ханша ти. Така ще сложиш там една хоризонтална линия, която ще придаде повече ширина на тази област и ще отвлече вниманието от липсата на талия. Но избягвай стясняващи се и еластични краища на блузите – ще те стегнат точно под корема и няма да изглеждаш добре.

Никакви блузи с пенсове под гърдите (стяснявания, които служат, за да очертаят талията). Разбираш ли защо? Да, правилно – ще подчертаят липсата на талия и ще очертаят корема ти.

Воланите са твои приятели, не ги неглижирай. Те са най-сигурните пазители на тайните ти. Шшшшш!

Якета и палта

О shape Coats

Двойно закопчаване можеш да ползваш, когато копчетата се сливат с цвета на плата. По-добре да са с единично закопчаване.

Залагай на детайли, които привличат вниманието към лицето ти – красиви яки, бродерии, интересни копчета.

Дължината да е ¾ (ще издължи силуета) или до ханша (да балансира като тегли хоризонталната черта там).

Като цяло връхните дрехи могат да ти бъдат много от полза. Те могат да прикриват и да ти помогнат да издължиш и стесниш силуета си.

Как да стане това? Ми представи си сега си слагаш една дълга жилетка, а под нея се обличаш в един цвят отгоре до долу. Оставаш жилетката отворена и woila – дългата вертикална линия от един цвят, която се получава при очертаването на разкопчаната жилетка, те кара да изглеждаш стройна и по-висока.

Още един мега съвет е да използваш напластяването – тъмен топ под светло яке или палто върши чудеса – коремът изчезва – пуффф!

Поли и роклиO shape dresses

По-скоро избягвай носенето на поли, особено на къси такива. Залагай на дългите, разкроените и шрените, ако толкова искаш да носиш пола.

Много по-подходящи за твоя силует са роклите и туниките, които нямат дефиниция около талията, а падат свободно надолу. Най-дорбе да са с шарки (ей тия шарки бе!).

Прекрасно ти седят рокли с ръкави тип „прилеп“, V-образно деколте, чиято материя пада свободно надолу и образува дълги прави линии, които така услужливо стесняват и удължават фигурата ти.

Панталони и дънки.

Залагай на прави модели, като тук можеш да се развихриш в цветовете и шарките. Да, добре ти седят шарени панталони, като за шарките се разбрахме да са с големи, но нагъсто разположени елементи.

Блузите отгоре да са в един цвят, за предпочитане най-тъмният от шарките на панталона и да са свободни.

Разрешявам ти да носиш скини дънки и клинове, при условие, че отгоре сложиш хубава шарена туника, която дърпа погледа към лицето ти.

Блансирай с ботуши до под коляното. А? Представи ли си го? Мхм, дам… Яко ще е!

За да прочетеш за останалите силуети, следвай линковете долу:

Силует А 

Силует H 

Силует I 

Силует V 

Силует X

Силует 8 

Кои от тези съвети би приложила моментално? А кои не би пробвала и защо? Очаквам твоето мнение в коментарите 🙂

Разбери повече за метода „Колона от цвят“ и как ще ти помогне да изглеждаш по-слаба и висока. Прочети съветите тук.

Принтовете могат да бъдат най-добрите ти приятели в облеклото. Как да ги разбираш и използваш, чети тук.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *