Skip to content

Как да се обличаш, ако имаш Фигура X

Фигура X е наричан още „пясъчен часовник“ и е най-желаният, защото изглежда балансирано и женствено.

 

Ако не знаеш дали това е твоята фигура, направи теста тук.

При фигура Х раменете и ханша са еднаква ширина, а талията е видимо по-тясна от тях. Разликата между твоята фигура и този на жена с фигура 8 е, че най-широката част е по-скоро около бедрата, отколкото около пъпа.

Гладко и леко плъзгаш ръката си от талията към бедрото, без да усещаш изпъкналост над ханша (така наречените любовни дръжки), характерно за 8-цата.

Хайде сега да видим какви дрехи да подбираш за своята Фигура Х.

Залагай повече на светли дрехи в горната част и тъмни в долната, не обратното, защото ще създадеш странен дисбаланс. Избягвай много правите кройки, само ще прикриват прекрасните ти форми.

Хоризонтални линии носи в горната част, вертикални в долната.

 

Подчертавай талията си

Всичко опира до това да покажеш тази прекрасна изваяна талия.

Може би гърдите ти са големи? Тогава носи хубав сутиен, които добре ги придържа, за да може да се разкрива талията ти.

Смело използвай колани над блузи, жилетки, палта. Можеш спокойно да си вкарваш блузата в панталона или полата (ако са с висока талия)– още един начин да подчертаеш тази област.

Блузи, якета и палта за Фигура Х

Блузи и якета за фигура Х

Използвай детайли в горната част на облеклото си.

Сигурно си забелязала, че големите отворени деколтета ти седят страхотно. Това е, защото привличат вниманието към лицето ти. V-образно, сърцевидно, правоъгълно – всяко широко деколте е правилен избор.

Блузите и якетата е добре да завършват на хълбока ти, не под него. Избягвай да си дърпаш блузите под дупето. Това само ще привлече вниманието към бедрата и ханша ти и ще ги направи по-дебели.

Не си взимай якета и палта, които завършват точно под дупето ти. Нека са или по-къси (до хълбока) или ¾ (до малко над коляното). И вталени, задължително.

Ако имаш дълги крака, можеш да си позволиш да носиш и по-дълги палта. Кройката да е вталена и с прикрити джобове.

Закопчаването да е единично, не двойно, за да не създадеш излишно разширяване на фигурата. Двойното закопчаване придава една плоскост в предната част, която при теб ще изглежда странно. От бюста ти копчетата в горните редове ще се избутат напред и се губи цялата симетрия на двойното закопчаване.

Рокли и Поли

Рокли и Поли за фигура Х

Рокля „прегърни ме“ е идеална за теб.

Като цяло роклята е Дре-ха-та за Фигура Х (какво по-женствено от твоята секси фигура в прекрасна рокля?). Можеш да пробваш всякакви модели, но най-добре ти седят моделите с прехлупване, защото подчертават талията ти и падат свободно около приятните ти форми.

Рокли по тялото ще ти седят убийствено (внимавай с тях, много секси ти седят). Нека материята да е сравнително твърда и еластична и да е добре скроена по тялото ти. По-добре отиди на шивач да ти я нагласи добре, ако ти виси на места, иначе ще изглежда сякаш ти е подарена.

Полите да са с А-кройка.

Това е най-приятната кройка за твоя силует. Подбирай материята така, че да е досатъчно мека и да пада леко около ханша ти, а не да седи като колосана (колосаното категорично прикрива, а тук нямаме такива крайни амбиции).

А-кройката подчертава талията ти и вдига погледа към раменете и лицето ти.

Когато използваш шарки, нека са нагъсто разположени и раздвижени. За блуза заложи на най-светлия и ярък нюанс от принта на полата. Така ще създадеш баланс и ще насочиш вниманието към лицето си.

Широките колани (поясите) на полите и панталоните ти седят по-добре от тънките.

Панталони за Фигура Х

Панталони и дънки за фигура Х

Панталони с висока талия ти седят идеално. Моделът е добре да е прав или bootcut (очертаваши дупето и бедрата, но не прилепнали, и леко разкроени). Ако имаш дълги крака, може да носиш и широки панталони, но нека са с висока талия.

Добре би ти седял панталон с ръб отпред – издължава и стеснява.

Материията да е тежка, но не твърда. Не бива да прилепва. Избягвай еластичните материи, които подчертават извивките на краката.

Пришитите джобове върху панталони и якета не са за теб. Нека джобовете са прикрити.

За да издължиш краката си, носи обувки в същия цвят като панталона. Дължината на панталоните ти трябва да е такава, че да покрива глезените ти, но не да се влачи по земята.

Избягвай скъсените модели с дължина над глезена. Ще карат дупето и бедрата ти да изглеждат тежки и по-големи. Ако настояваш да носиш такива модели, то избери по-широките им варианти или такива, които се разкрояват от коленете надолу.

Bootleg дънки са най-подходящи за фигура Х. Те балансират бедрата, не се стесняват на колената, а падат свободно надолу, издължавайки краката ти. Лекото разкрояване на глезените балансира силуета ти.

Скини-дънките не са за предпочитане. Но, ако си решила да носиш такива, то си вземи дълга жилетка или тунка с дължина до средата на бедрата. Сещаш ли се сега какво още да добавиш, а? Коланченце на талийката, мхм.

Избягвай дънки с ниска талия. Високата талия е за теб (повтарям се, ама да се знае).

Никакви разкъсвания и протривания. Ако има изсветляване, то да е минимално и вертикално, за предпочитане в долната част.

За да прочетеш за останалите силуети, следвай линковете долу:

Фигура А

Фигура H

Фигура I 

Фигура О

Фигура V 

Фигура 8 

Какъв точно е твоят силует е само една от точките, върху  които се спираме по време на Анализа на Фигурата. Повече за тази толкова полезна, ценна и изчерпателна консултация можеш да прочетеш, като натиснеш бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: