Как да се обличаш, ако имаш силует X ~ Advanced Style Advice
Как да се обличаш, ако имаш силует Х

Как да се обличаш, ако имаш силует X

Облекло за силует ХСилует X е наричан още „пясъчен часовник“ и е най-желаният от мъжете, защото изглежда балансирано и секси. Ми браво на тебе значи! Много си яка!

Ако не знаеш дали това е твоят силует, направи теста тук.

При теб раменете и ханша са еднаква ширина, а талията ти видимо е по-тясна от тях. Разликата между твоя силует и този на жена с силует 8 е, че най-широката част е по-скоро около бедрата, отколкото около пъпа.

Гладко и леко плъзгаш ръката си от талията към бедрото, без да усещаш изпъкналост над ханша (така наречените любовни дръжки), характерно за 8-цата.

Хайде сега да видим какви дрехи да подбираш за своя силует Х.

Залагай повече на светли дрехи в горната част и тъмни в долната, не обратното, защото ще създадеш странен дисбаланс. Избягвай много правите кройки, само ще прикриват прекрасните ти форми.

Хоризонтални линии носи в горната част, вертикални в долната.

Подчертавай талията си.

Всичко опира до това да покажеш тази прекрасна изваяна талия.

Може би гърдите ти са големи? Тогава носи хубав сутиен, които добре ги придържа, за да може да се разкрива талията ти.

Смело използвай колани над блузи, жилетки, палта. Можеш спокойно да си вкарваш блузата в панталона или полата (ако са с висока талия)– още един начин да подчертаеш тази област.

Използвай детайли в горната част на облеклото си.

X shape blouses

Сигурно си забелязала, че големите отворени деколтета ти седят страхотно. Това е, защото привличат вниманието към лицето ти. V-образно, сърцевидно, правоъгълно – всяко широко деколте е правилен избор.

Блузите и якетата е добре да завършват на хълбока ти, не под него. Избягвай да си дърпаш блузите под дупето. Това само ще привлече вниманието към бедрата и ханша ти и ще ги направи по-дебели.

Не си взимай якета и палта, които завършват точно под дупето ти. Нека са или по-къси (до хълбока) или ¾ (до малко над коляното). И вталени, нали.

Ако имаш дълги крака, можеш да си позволиш да носиш и по-дълги палта. Кройката да е вталена и с прикрити джобове.

Закопчаването да е единично, не двойно, за да не се вкараш в кашона. Двойното закопчаване придава една плоскост в предната част, която при теб ще изглежда странно. От бюста ти копчетата в горните редове ще се избутат напред и се губи цялата симетрия на двойното закопчаване.

Рокля „прегърни ме“ е идеална за теб.

X shape dresses

Като цяло роклята е Дрехата за силует Х (какво по-женствено от твоята секси фигура в прекрасна рокля?). Можеш да пробваш всякакви модели, но най-добре ти седи моделът „прегърни ме“, защото подчертава талията ти и пада свободно около приятните ти форми.

Рокли по тялото ще ти седят убийствено (внимавай с тях, много секси ти седят). Нека материята да е сравнително твърда и еластична и да е добре скроена по тялото ти. По-добре отиди на шивач да ти я нагласи добре, ако ти виси на места, иначе ще изглежда сякаш ти е подарена.

Полите да са с А-кройка.

Това е най-приятната кройка за твоя силует. Подбирай материята така, че да е досатъчно мека и да пада леко около ханша ти, а не да седи като колосана (колосаното категорично прикрива, а тук нямаме такива крайни амбиции).

А-кройката подчертава талията ти и вдига погледа към раменете и лицето ти.

Когато използваш шарки, нека са нагъсто разположени и раздвижени. За блуза заложи на най-светлия и ярък нюанс от шарката. Така ще създадеш баланс и ще насочиш вниманието към лицето си.

Широките колани (поясите) на полите и панталоните ти седят по-добре от тънките.

Панталони с висока талия ти седят идеално.

X shape trousers

Панталоните трябва да са прави, или bootcut (очертаваши дупето и бедрата, но не прилепнали, и леко разкроени). Ако имаш дълги крака, става да носиш и широки панталони, но нека са с висока талия (мале, мале, крака, дупе, талия… внимавай!)

Добре би ти седял панталон с ръб отпред – издължава и стеснява.

Материията да е тежка, но не твърда. Не бива да прилепва. Избягвай еластичните материи, които ти лепват за краката. Ще изглеждат като бухалки.

Пришитите джобове върху панталони и якета не са за теб. Нека джобовете са прикрити.

За да издължиш краката си, носи обувки в същия цвят като панталона. Дължината на панталоните ти трябва да е такава, че да покрива глезените ти, но не да се влачи по земята.

Избягвай скъсените модели с дължина над глезена. Ще карат дупето и бедрата ти да изглеждат тежки и по-големи. Ако настояваш да носиш такива модели, то избери по-широките им варианти или такива, които се разкрояват от коленете надолу.

Bootleg дънки са най-подходящи за силует Х. Те балансират бедрата, не се стесняват на колената, а падат свободно надолу, издължавайки краката ти. Лекото разкрояване на глезените балансира силуета ти.

Скини-дънките не са за предпочитане. Но, ако си решила да носиш такива, то си вземи дълга жилетка или тунка с дължина до средата на бедрата. Сещаш ли се сега какво още да добавиш, а? Коланченце на талийката, мхм.

Избягвай дънки с ниска талия. Високата талия е за теб (повтарям се, ама да се знае).

Никакви разкъсвания и протривания. Ако има изсветляване, то да е минимално и вертикално, за предпочитане в долната част.

За да прочетеш за останалите силуети, следвай линковете долу:

Силует А

Силует H

Силует I 

Силует О

Силует V 

Силует 8 

Кои от тези съвети би приложила моментално? А кои не би пробвала и защо? Сподели с мен в коментарите 🙂

Искаш ли още съвети за най-подходящата за теб дреха – роклята? Чети тук.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *