Skip to content

Как да се обличаш, ако имаш фигура А

При Фигура А е характерно раменете да са по-тесни от ханша, като тук говорим за долната част на тазобедрената кост или горните бедра, не около коремната област. Наричат я още „круша“. 

Ако не знаеш дали това е твоята фигура, направи теста тук.

За да изглеждаш хармонично, е нужно визуално да разшириш раменете си, да привлечеш вниманието в горната част на тялото си, като тушираш долната. Това става лесно с използването на светли цветове над талията и тъмни под нея.

Щом си със Фигура А значи имаш прекрасна талия, която заслужава да бъде подчертана. Можеш да използваш всякакви колани и детайли в тази област.

Нека разгледаме по отделно какви дрехи да подбираш така, че да подчертаваш талията, да привлечеш вниманието върху горната си част и да балансираш долната.

 

Горна част на Фигура А

Тук можеш да се развихриш в цветовата гама, като за предпочитане е да използваш светли и ярки дрехи. Всякакви детайли като набирания, подплънки, пагони, волани, големи бижута, шалове, са идеални за твоя фигура А.

Всички дрехи, които носиш в тази област не бива да завършват на ханша, защото така ще го разширяват още повече.

Не носи също дрехи, които свършват точно под ханша ти, защото вместо да го прикриеш, ще го подчертаеш още повече. Особено, ако и материята е еластична.

Блузи за Фигура А

Блузи за Фигура А

Търси блузи, които визуално разширяват раменете ти. Нека има детайли около тях.

Ръкавите е най-добре да са закачени (нормалните ръкави с шев по раменната става), избягвай типа реглан (шевовете започват от врата към мишниците). Те ще направят раменете ти още по-тесни.

¾ ръкави са идеални за теб, защото ще отвличат вниманието от ханша ти. Можеш и да навиваш и издърпваш ръкавите си нагоре, за да създадеш впечатлението за ¾ ръкав. Тази дължина също много приятно издължава ръцете и ги прави да изглеждат по-фини и слаби.

Добре ще ти седят и блузи с паднали (раменете са напълно голи) и отворени ръкави (тези, които имат дупка за рамото, изрязано е), също и буфан-ръкави (с наборчетата на шева, които създават обем).

Най-приятното деколте за твоята фигура е тип „лодка“. Също и тип „прегърни ме“ (за него е добре да имаш по-голям бюст).

Ако имаш малки гърди, можеш да придадеш допълнителен обем с волани, жабо, всякакви набирания около тази област.

Връхни дрехи за Фигура А

Връхни дрехи за Фигура А

Можеш да заложиш на къси якета (тези, които са до талията) и такива с трапецовидна форма (разширяващи се надолу).

Всякакви подплънки, пухкави кожи, пагони, еполети, джобове, защити на гърдите, биха допринесли за обема в горната част, което и търсиш.

Дължината на палтата ти нека е малко над коляното и кройката да е оформяща, вталена. В горната част можеш да си позволиш детайли и големи интересни яки, но нека надолу палтото да е изчистено и с вертикални шевове, които веднага ще издължат и оберат ширината в ханша.

Талия

Ама подчертай я тази тънка, хубава талия! Никакви дрехи, които падат покрай нея, без да я отчетат. Само ще накараш фигурата си да изглежда по-тежка.

На всякакви дрехи, които са с права кройка (дълги жилетки и туники, широки прави якета и палта), трябва да им сложиш колан, за да подчертаеш талийката си.

Никакви плисета и драперии около талията – само ще й придадеш ненужен обем.

Долна част

Тук вече трябва да го караш по-скромно и семпло. Цветовете да са в тъмната гама. Ако искаш да сложиш нещо шарено, нека блузата ти е във възможно най-светлия и ярък тон от шарката.

Избирай материи, които не се впиват по дупето и краката ти. Нека платът е по- тежък, но да е достатъчно гъвкав, за да се плъзга по краката ти и да седи по тях, а не като колосан.

Панталони и дънки за Фигура А

Панталони и дънки за фигура А

Избягвай кройки, които се стесняват към глезена. Най-добре заложи на права кройка, bootcut (по дупето и бедрата, леееко разкроени към глезена) и клош.

Скъсените панталони и дънки можеш да носиш само с токчета, иначе ще те карат да изглеждаш ниска и трътлеста. Визуално слагаш една хоризонтална линия под прасците си и ето ти го излишния детайл там, където се разбрахме да си по-обрана.

Никакви пришити джобове по краката и дупето, никакви бродерии, изтърквания, разкъсвания, нали се разбрахме? Забрави за протърканите и разкъсани дънки и такива тип „boyfriend”.

С твоята фигура често коланите на панталоните няма да ти пасват ти и ще трябва да ги преправяш. Залагай на по-широки колани, седят ти по-добре.

Поли за Фигура А

Поли за Фигура А

Сигрно намираш поли много по-лесно, отколкото панталони.

Насочи се към поли с А-линия и такива с висока талия, от която почват набори или плисета.

Избягвай диагонални шевове и асиметрични кройки (пак излишни детайли). Линиите трябва да са вертикални, за да стесняват фигурата.

Може да ти седят прави поли, а може и да не се възприемаш в такива. Гледай материята да е както при панталоните – с достатъчно тежест, но да не седи като колосана, а да пада свободно по краката ти.

Рокли

Рокли за Фигура А

Тип-прегърни ме са идеални за твоята фигура.

Можеш и да пробваш тип „риза“, задължително с колан и нека е с дължина до колената. Детайлите да са съсредоточени между талията и врата ти – джобчета, голяма яка, бродерии, рисунки, всякакви лудници.

Аксесоари за Фигура А

Всичко около главата и врата ти е ок – огърлици, обици, шапки, шалове. Можеш да заложиш на по-големите размери, по-ярки цветове и шарки.

Избягвай дълги колиета, които дърпат погледа надолу към ханша ти.

Избирай големи, обемни чанти и с интересни детайли, които да носиш на лакътя си и с тях да обираш вниманието от ханша и бедрата. Не ти препоръчвам чанти, който се носят на рамо и стигат до ханша, нито такива, които слагаш през рамо и са пак до там. Ще натовариш ненужно тази област.

За да прочетеш за останалите Фигури, следвай линковете долу:

Фигура H

Фигура I

Фигура О

Фигура V

Фигура X

Фигура 8

Каква точно е твоята фигура е само една от точките, върху  които се спираме по време на Анализа на Фигурата и Визията. Повече за тази толкова поелзна, ценна и изчерпателна консултация можеш да прочетеш, като натиснеш бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: