fbpx
Коя дължина на полата да избера

Полата – инструкции за избор на дължина

Забелязала ли си, че различните дължини на полите и роклите карат краката ти да изглеждат различно? Освен това дължината на една пола може тотално да измени представата за възрастта и личността ти.

Нека поговорим с теб как точно работи дължината на една пола.

Коя е най-добрата дължина за пола?

Физиологията на всяка жена е различна и е важно да бъде съобразена при избора на пола (и всичко останало, де, то е ясно, но сега за полата). Най-добрата дължина за долен край на полата е около коляното и още по-точно – на най-тясното място под или над коляното.

Определи сама кое е това място при теб. Възможно е най-тясно да е точно над коляното ти. Тогава гледай полите ти да свършват в тази област. Или точно под коляното – тогава избирай тази дължина (или шивач може да се погрижи за това).

най-добрата дължина на полата

Защо точно там?

Значи, ако не си чела съветите за хоризонталните линии, те съветвам да ги прегледаш тук и после да се върнеш да дочетеш.

Поставяйки хоризонтална линия около най-тънката част на крака ти, ще създаде илюзията, че краката ти са толкова тънки навсякъде. Ако сложиш хоризонталната линия на края на полата около по-широка част от крака си, ами ще подчертаеш широчината и краката ти ще изглеждат по-обемни.

Искаш да придадеш малко обем на слаботелесните си крака? Давай смело, слагай пола до най-„дебелата“ част от краката си. Не се смей, някой жени наистина имат нужда от това!

Каква е разликата между тясна пола и широка пола при избора на дължина?

Тясната и права пола е по-добре да е малко по-дълга и да свършва наистина около тази най-тясна точка. Докато при разкроените поли играе друго правило. От обема на полата се създава сянка под края й и това ти позволява да избереш малко по-къса дължина.

Роклите може също да свършват няколко сантиметра по-високо от специалната тясна точка около коляното ти, особено ако са по-широки, не плътно по краката.

Как влияят различните дължини на полата на краката и външния ти вид?

Ще ти изброя различните дължини и ще дам обяснение за всяка от тях. После ти си прецени коя дължина или дължини поли да избираш.

Кои са различните дължини на полите

Минижуп.

Мини пола дължина на полата

Обичам тази дума! Хем има „мини“, което звучи сладко, хем има „жуп“, което пак ми звучи сладко, но и забавно. Те минижупите са си такива – сладки и забавни. Баба ми им казваше – „видидуп“. Но стига глупости, да се върнем на дължината на полата.

Ако имаш пълни бедра, по-добре забрави за мини-полите. Те само ще направят бедрата ти още по-големи (хоризонталните линииии). Забелязала съм, че най-добрата дължина на минижупа е около средата на бедрото, тогава вече си е просто къса пола.

Късите поли са подходящи за млади жени с хубави прави крака. Тази дължина на полата има за цел да подчертае краката. Ако това не е най-привлекателната част от тялото ти, късите поли само ще спъват добрия ти стил.

Как да подчертаваш най-красивите си части от тялото, прочети тук.

Над, на и под коляното.

Дължина на полатъа под и над коляното

Тези дължини ги обсъдихме горе. Те са и наистина най-подходящите, защото не седят несериозно като минижупа и късата пола (те са повече за свободното време), а са и доста женствени и благодатни към краката ти.

Дължина на полата под коляното не е подходяща за много къси крака. Ако твоите са такива, но там се пада най-тясната ти точка, гледай винаги да носиш тези поли с високи обувки. Ако са и сливащи се с цвета на чорапогащника или краката ти, още по-добре.

Средна дължина.

Дължина на полата до рпасеца

„Миди“ – дето се вика. Миди полата е малко коварна, защото хем скъсява краката, хем увеличава възрастта. Да, полите със средна дължина (разбирай около прасеца) могат да те състарят и скъсят. Винаги ги носи с високи обувки, особено, ако са широки.

Под прасеца.

Дължина на полата под прасеца

Много старомодно могат да седят полите под прасеца. Освен това са направо убийствени за дължината на краката ти. Избягвай тази дължина или я носи с много високи обувки, без каишки около глезена. Не искаш краката ти да изглеждат като на хобит- амиш.

Макси.

Макси дължина на полата

Страхотни са за всякакви крака. Ако имаш по-къси, заложи на висока талия, за да им дадем още дължина на тия крака. По мое наблюдение макси полите могат да свършват на различни дължини около глезена. Аз съм забелязала, че най-добре ми седи дължина, която покрива обувките (т.е. под глезена) и е на сантиметри от земята. Когато се виждат глезените и/или обувките ми, става някак претрупано и скъсяващо и не ми допада.

Но това е лично мое мнение, няма никакъв проблем макси полата ти да показва кравивите ти сандали или каквито там готини обувки си подбрала. Ако обувките са високи, дължината на макси полата може да свършва някъде около средата на обувката. За да издължиш краката си, носи макси поли с високи обувки и дължина почти до пода (т.е. височината на обувките да е покрита).

Добре е да се запознаеш и с пропорциите, как да ги измерваш и защо са важни, прочети съветите за тях тук.

Разбери какъв е твоят силует и какви поли са най-подходящи за него, като направиш теста тук.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *