Skip to content

Тайните ти оръжия – 9 части от женското тяло и как да ги подчертаваш

Ако те попитам коя част от тялото си харесваш най-много и смяташ, че ти придава най-много женственост, какво би ми отговорила? И не ми отговаряй – „Всичко си харесвам, толкова съм красива, бла-бла!“ Или пък – „Ми нищо, грозна съм и се опитвам да свикна с това!“

Не приемам нито един от тези отговори, защото съм сигурна, че има поне една част от тялото ти, която да харесваш или, ако се „харесваш цялата“, то една част се откроява като твоя любима.

Колкото и да се одобравяш или критикуваш, забравяш, че тялото ти не е само гърди, дупе и крака въпреки, че това са елементите от нашата женственост, на които се набляга в шоубизнеса и те са станали еталон за това какво е красиво и заслужава внимание в женското тяло.

Нали знаеш, че преди около век не са се гологъзили като сега? Дамското облекло е подчертавало, но не е разкривало женските форми. Заради тогавашния етикет, всяка демонстрация на повече плът се е считала за вулгарна. Но жените са имали своите номера да демонстрират женственост и да редизвикват мъжкото внимание и то по много фин и елегантен начин.

По какъв начин да Не предизвикваш вниманието, чети тук.

Подчертавали са определени части от тялото си, които са изпълнени с женственост и сексапил, но завоалирано. Те не предизвикват хорското възмущение, но възбуждат въображението и мъжкото либидо. Кои са тези части ли?

Ще започна от горе надолу.

Косата

Кой мъж не се впечатлява от женската коса? От мекотата, от аромата й, от начина, по-който очертава лицето и се спуска по тялото, теглейки погледа му към по-интимните части?

Изключвам случайте, в които спите заедно и косата ти се стели из цялото легло, а той плюе цяла нощ кичури. Не, не, забравяме го това сега. Връщаме се на красивата ти прическа и как тя спомага за цялостното ти излъчване и прелъстителни способности.

Една добра прическа може да направи чудеса за външния ти вид, затова подбрай внимателно фризьора си!

Прочети: Прическата.

Очите

В романтичните филми защо мислиш мъжете гледат жените в очите, когато се влюбват в тях? Не, не в гърдите, когато ги гледат в гърдите нещата отиват в друга посока, по-несериозна и преходна. Докато в очите, в погледа можеш да се влюбиш до живот.

Заради въздействието на очите жените от край време използват грима, който им помага да привлекат мъжкото внимание върху себе си, да го потопят в дълбочината на очите си и да го омагьосат безвъзвратно. За любов от пръв поглед си чувала, нали?

Все пак не прекалявай с декорациите и рисунките. Нали искаш да си подчертаеш очите, не да ги скриеш зад тонове грим? Прекомерният макиаж няма да добави женственост към вида ти, а ще ти придаде сценичен вид.

Прочети: Как да се гримираш според сезона си?

Устните

Тук нещата вече малко по-явно почват да намирисват на любовен акт. Устните винаги са били една от съблазнителните ерогенни зони, която можеш да подчертаеш, без да изглеждаш вулгарно. Не, не искам да коментирам извращенията със силикон, хиалурон и тем подобни филъри.

Сега ти говоря за красивите, естествени женски устни, които подчертаваш с хубаво червило. Червеното винаги е било и ще си остане най-сексапилният цвят за устни. Особено, ако си го подбрала правилно.

Прочети: Червеното – наръчник за употреба

Врата

О, женската шия! Това творение на природната архитектура, което можеш да подчертаеш като вдигнеш косата си, с определена прическа, деколте, обици, колие. От устните, мъжкото внимание и желание се спуска по врата. Това е мястото за поставяне на парфюма, от там сякаш струят феромоните ти и приканват партньора да се доближи.

Как да избереш най-подходящия за теб парфюм, можеш да разбереш тук.

Прочети: 14 вида деколтета и тяхното приложение

Раменете

Една от най-красивите женски части са раменете. Защо си мислиш, толкова модели рокли подчертават тази част? Раменете показват крехкостта на фигурата, а това може да бъде много съблазнително.

Част от тази област са и ключиците, които също са много красива дамска част, която заслужава да бъде подчертана. Използвай огърлици, гернади, синджирчета. Само гледай да ги съобразяваш с фигурата и костната си система. Много големите бижута ще седят грубо на нежно дамско деколте и ще отнемат незаслужено от вниманието. Използвай бижутата, за да подчертаваш, не да загрозяваш.

Прочети: Принципи на координацията – обем, форми, линии.

Китките

Да, китките са също много красива част от женското тяло и заслужават да бъдат показвани и подчертавани. Можеш да използваш ¾ ръкави или да издърпваш ръкавите си нагоре, за да разкриеш китките си. Гривните са създадени, за да привлекат вниманието към тази част.

Едно време мъжете са можели да разберат какво се крие под тоновете плат и кринолини единствено по китките и заради това те и до днес са останали като символ на женственост и сексапил.

Талията

Не знам дали има нужа да ти обяснявам защо и как талията ти е важна част, която работи в полза на сексапила ти. Когато ти кажат „женски форми“, ти си представяш 2 заоблени области, свързани с тънка талия (онова специфично движение с ръцете, с което очертаваш формите). Талията я има точно, за да насочи погледа от едната закръгленост към другата.

Ако имаш фигура, при която няма изразена талия, по-добре избягвай детайли в тази област. Фигурите с изразена талия пък задължително трябва да я подчертават, а не да я крият зад широки дрехи.

Разбери каква е твоята фигура и дали да подчертаваш талията си, като направиш теста тук.

Глезените

Както и при китките, глезените са били индикатор за това какво се крие под дрехите на дамата. Ако имаш красиви глезени, защо да не ги подчертаваш с подходящи обувки, чорапи, че дори и гривни?

Прочети: Дебели глезени – какви обувки да избера?

Стъпалата

Тук отново идват на помощ обувките, но включваме и педикюра, който нека е изряден. Много е неприятно и отблъскващо да видиш жена с гаден педикюр. По-добре без лак, отколкото с олющени и изпочупени нокти. Направо тръпки ме побиват като се сетя какви неща съм виждала…

Прочети: Сандалите – как да си избереш правилния чифт?

След всичко изброено още ли настояваш на тезата си, че всичко/нищо не си харесваш? Щом вече си се ориентирала, коя е любимата ти част от тялото, подчертавяй я смело и всекидневно! И знай, че скоро не само ти ще мислиш, че е най-красивата ти част.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: