Skip to content

Как да се гримираш според Сезона си?

Освен за избор на подходящи дрехи, Анализа на Цветовете помага и при използването на грим. Като цяло палитрите се припокриват. Това означава, че при избор на цветове за сенки, червило и руж можеш да използваш цветовете от палитрата си.

Най-важното е да съобразяваш колко студен или топъл е твоят Сезон, за да можеш да подбереш правилно подтона на грима си. Разбира се, стойността (тъмен или светъл) и наситеността (ярък или мек) също са от значение.

Идеята на Анализа на Цветовете и използването му в грима е да ти помогне да избереш цветове, които да подчертават и засилват естественото ти оцветяване. Правилните цветове са тези, които хармонират с кожата, косата и очите ти и с тях изглеждаш естествено. Както ще прочетеш долу, някои Сезони изглеждат естествено с тежък грим и могат да го ползват дори през деня, докато други не могат да си позволят толкова драматизъм в ежедневието.

Прави ми впечатление, че много жени правят грешка при използването на руж в макиажа си. Някъде са чули-недочули, че прасковените цветове и бронзантите са супер готиното решение и се мацат като за театрално представление.

Първо, че ружът се слага много леко, а не като блажна боя, и второ, че има определени цветове, които седят добре на определени кожи. Студените Сезони изискват по-розови ружове, докато прасковените и оранжевите са за Топлите Сезони.

Всяко заглавие на Сезоните е линк към описанието им.

Приложените палитри в тази статия са за ориентир и не съдържат всички най-подходящи и възможни цветове. Някои имена на цветове могат да те накарат да се за зачудиш какво означава това? Ето ти един линк към имената на цветовете на бълагрски – натисни тук.

 

Цветови анализ за Ярка Пролет грим

Ярка Пролет

Както сигурно се досещаш, Ярката Пролет може да носи много ярки и чисти цветове и като грим. Комбинациите могат да са доста шарени и контрастни, но това няма да попречи на Ярката Пролет да изглежда добре. Елекриковите са напълно приложими.

Можеш да носиш лилаво или розово червило съответно със зелени или сини сенки. Стига очите ти да блестят с избраните сенки или молив, щом си Ярка Пролет, можеш да сложиш какъвто цвят си пожелаеш. Монохромните съчетания са много скучни за теб.

Ако си с кафява коса, тъмно синьото или кафявото са добър избор за очна линия. Избягвай бежово, телесно, пепеляво кафяво – те нямат нищо общо с прекрасното ти оцветяване и не ти вършат работа, дори те карат да изглеждаш сякаш с се нацапала, а не гримирала.

 

Цветови анализ за Ярка Зима грим

Ярка Зима

Очите ти могат да бъдат подчертани с черно, тъмно синьо или тъмно лилаво, а в допълнение с ярко розово червило, например, резултатът ще е поразителен. Интензивният контраст е идеален за Ярката Зима, кара я да сияе.

Избягвай грим с оранжеви и топли подтонове, както и кафявото, защото ще заприличаш на мръсна котка (кожата ти няма да понесе тая кафява мърсотия). Ружът е най-добре да е в розовата гама.

 

Цветови анализ Топла пролет грим

Топла/Истинска Пролет

Топлите цветове са за предпочитане, защото те карат кожата ти да блести. Гримът ти трябва да е игрив и свеж. В зависимост от цвета на очите ти, подбирай сенките си в топло кафяво, медено, бронзово, зелено или лилаво. Най-добрите цветове за червила са топли и светли като мека канела, манго, праскова, мак и меко и топло розово.

Избягвай черното, защото ще ти седи много тежко. За вечерно облекло можеш да го ползваш, но за предпочитане е да заложиш на очна линия в кафяво, медено и топло зелено.

 

Цветови анализ Топла Есен грим

Топла/Истинска Есен

Еми, топли цветове, какви други? На Топлата Есен й отиват всякакви червила, които съдържат в името си „Топло“, „Канела“ или „Пикантен“. Само на Топлата Есен може да й седи добре червило в цвят „чили“, всеки друг сезон няма да понесе толкова оранжево и топло.

Топло кафяво (като шоколадовото) и зелено са цветовете, които са препоръчителни за очна линия. Всякакви техни топли вариации биха ти седели перфектно. Ако очите ти са зелени, сенки в лилаво биха ги накарали да блестят. Леки металикови сенки са също добър избор за Топлата Есен.

 

Цветови Анализ Студено лято грим

Студено/Истинско Лято

Най-добрите цветове са студени и нюансирани (притъпени, с добавено сиво) – всякакви сиви сенки, както и студени сини и лилави. Студеното Лято трябва да избягва топлите цветове и в грима. Златно кафяво, бронзово, всяко оранжевеещо е за пренебрегване без да се замисляш. Най-готините червила за теб са в розово и лилаво – меко цикламено, роза, мораво, мека ягода.

Вместо черно, заложи на въглен. Този цвят е по-мек от чистото черно, което ти седи прекалено остро. Други цветове за сенки и молив са какаово и тъмно синьото – просто идеални за меката ти студенина.

 

Цветови Анализ Студена зима грим

Студена/Истинска Зима

Студената Зима (Зимите по принцип), може да си позволи доста силен грим, който ще изглежда естествено на нея. Но проблемът е, че и най-малката топлинка в подтона е проблем за този Сезон.

Най-хубавите червила за Студената Зима са в цвят малина, слива, роза (студените вариации). За сенки можеш да избереш студено стоманено сиво, студено розово и лилаво, а за очна линия – чисто тъмно синьо или черно.

Най-ужасните цветове, които можеш да избереш за грим са тези със златни и топли подтонове. Забрави за оранжеви и златни сенки, както и кафяви и бежови червила, защото ще изглеждаш болна и уморена с тях.

 

Цветови Анализ Меко лято грим

Меко Лято

Меки, кадифени текстури в меко розово и сиво изглеждат страхотно на Мекото Лято. Преливането в макиажа е само за теб. Не бива да създаваш никакви резки разлики и контрасти между цветовете, които избираш за грима си. Розов опушен грим е добро решение, ако искаш очите ти да изпъкват.

Запомни, че меките и нежни цветове са за предпочитане пред много ярките и тъмни такива. Вместо черна спирала, избери тъмно синя, лилава или тъмно сива. Залагай на студени и избягвай топлите нюанси, подтонове и оттенъци.

Топло кафяво, червено и оранжево нямат място на лицето ти. Единствено студено какаово ти седи страхотно, даже това е най-тъмният цвят, който ти седи добре. Можеш да го използваш за очна линия или спирала. Ружът ти трябва да е матов, розов, не коралов.

 

Цветови Анализ Мека Есен грим

Мека Есен

Червила с цветове като сьомга, махагон (тъмно червено-кафеникаво) и ръжда биха ти седели прекрасно. Идеята при макиажа на Меката есен е да запазиш контраста нисък, т.е. използваният грим да не седи прекалено ярко и контрастно на кожата ти. Примерно, ако си сложиш едно ярко червено червило, то ще обира цялото внимание и ще изглежда сякаш е надраскано на лицето ти.

По-скоро търси цветове, които хармонират с твоите естествени такива. За молив и очна линия можеш да използваш мъхесто зелено или топъл шоколад, вместо черно или турско синьо (които са ок за една Зима). За сенки избери топло розово и/или зелено, за да подчертаеш цвета на очите си. Можеш да използваш и металикови сенки и червила, стига да не прекаляваш с количеството.

 

Цветови Анализ тъмна Зима

Тъмна Зима

Всякакви дълбоки и тъмни цветове биха ти седели прекрасно, за разлика от пастелните, които не са подходящи за наситеното ти оцветяване. Избягвай червила, които са по-светли от цвета на устните ти, ще изглеждаш прекалено бледа до болнава.

Заложи на истинско червено, рубинено, бургунди, а за очите – тъмно кафяво или лилаво (лилавото кара кафявите очи да блестят). Черна спирала, черна очна линия и червено червило в съчетание са идеални за драматичната ти визия.

Ако искаш да използваш ледени светли цветове като сенки, направи контрастно съчетание (с мега черната спирала и черен молив или сенки). Ружът ти трябва да е със студен подтон, никакви оранжеви, бронзови и прасковени. Залагай на студени розови тонове.

 

Цветови анализ за Тъмна Есен грим

Тъмна Есен

Поради дълбокото си оцветяване Тъмната Есен може с лекота и стил да понесе тежък грим – червени устни с опушени очи са напълно подходящо решение за теб. Можеш да избереш червило в цвят домат, пипер и горски плодове (боровинка, къпина, малина) – всякакви цветове от червената хранителна гама.

За ежедневието замени черната очна линия с такава в топъл шоколад или тъмно сиво (въглен). Очи в цвят лешник биха изпъкнали и заблестели с лилава очна линия или сенки. Ружът е добре да е топъл, страхотно ти седят бронзанти.

 

Цветови анализ Светла Пролет грим

Светла Пролет

Светлата Пролет е добре да избягва тежкия грим. Опушените очи ще ти седят неестествено и няма да хармонират с нежното ти оцветяване. Залагай на меки, леки, светли тонове на розовото, прасковеното и кораловото. Червено и зелено можеш да носиш, ако са с топъл жълт подтон (доматено и мъх).

Черната спирала не е за теб, по-скоро избери топло тъмно синьо или кафяво. Всякакви гланцове за устни в светли и меки цветове са подходящи за теб. Малко блясък в тях и кожата ти ще заблести също. Най-добре ти седи макиаж в естествен вид и с лека прозрачна текстура.

Светлата пролет не е най-топлия Сезон, затова избягвай и много топли, оранжевеещи цветове в макиажа. За руж можеш да ползваш някои студени розови. Недей да си слагаш канелено и бронзово.

 

Цветови анализ Светло Лято грим

Светло Лято

Най-добрите цветове за Светлото Лято са всякакви сиви и пастелни тонове и нюанси. Но трябва да са студени, със студен подтон. Всякакви оранжевеещи и много топли цветове, ще ти седят неестествено. Вместо черна очна линия, заложи на по-меките сиво и меко тъмно синьо.

За червила можеш да избереш меко розово, слива, малина или роза, но трябва да са отново студени и не особено ярки, за да не станат единственото, което се вижда в лицето ти.

 

По време на Анализа на цветовете ще ти дам насоки и за подходящи цветове при избор на грим. можеш да запишеш своя час, като използваш бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: