Тъмна Зима

Тъмна Зима Цветови анализ

Когато Зимата преминава в Есен се появява Тъмната Зима. Нейните характеристики са тъмнина, дълбочина и студ (т.е. тъмни и студени цветове). Контрастът между очи, коса и кожа е по-скоро голям, а цветовете са дълбоки, живи и наситени. Кожата е някак неутрална и не напълно студена.

Коса

Принципно е тъмна, но дори най-черната коса може да има леки червеникави оттенъци, но не и златни. Избягвай да си правиш косата на кичури, защото те няма да ти седят добре – ще те състарят и ще те накарат да изглеждаш уморена. Като цяло русата коса може да те обезличи, докато кестенява и червеникави кичури или оттенъци като балеаж в краищата ще ти седи страхотно.

Кожа

Маслинова, светло студено бежова, бронзова. Не е толкова студена като при останалите студени сезони, но не и топла. Ще познаеш Тъмната Зима, ако цикламеният цвят я кара да засияе, а яркото оранжево я кара да изглежда бледа и даже жълта.

Очи

Черни или дълбоко кафяви, може да имат леко червеникав оттенък. Много тъмно маслиново, дълбоко синьо също са възможни.

 

Сравнения с други сезони

Тъмната Зима е по-ярка и с по-голям контраст от Тъмната Есен (те са сходни сезони). Заради леката топлинка в Тъмната Зима, тя може да носи и някои от цветовете на Тъмната Есен.

В сравнение с Мекото Лято, Тъмната Зима може да понесе доста висок контраст.

 

Палитра на Тъмната Зима

Палитра Тъмна Зима цветови анализ

За разлика от другите Зими, Тъмната Зима е мааалко по-топла, но цветовете все пак са предимно студени и дълбоки (с отсянка). Ако си Тъмна Зима черното е твоят цвят, както и истинско зелено и червено, както и ледено розово.

Високият контраст ти седи прекрасно, особено съчетания между черно и по-ярък и светъл цвят. Палитрата ти включва и чисто бяло, синьо, тъмно кафяво, въглен.

Най-НЕподходящите цветове за Дълбоката Зима са много топлите като златно оранжево и кафяво, праскова и светло бежово. Пастелните цветове направо те карат да изглеждаш болна, но пък ледените светли тонове ти седят страхотно, особено в комбинация с някой тъмен цвят от палитрата ти.

 

Известни Личности Тъмна Зима:

Ан Хатауей, Люси Лиу, Пенелопе Круз, Сандра Бълок.
Embed from Getty Images

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Какъв е твоят контраст и как ти помага да съчетаваш правилно дрехите си?

Изграждане на палитра за капсулен гардероб 

Кои цветове са неутрални и за какво служат в облеклото?