Как да избираме червило

Цветови анализ – Тест с червила – Как да избереш правилния цвят?

Чудиш ли се кой Сезон си и кои цветове ти седят най-добре? Може да се чувстваш леко объркана от предните статии за определяне на твоите цветове.

 

Днес ще ти дам още един жокер, който може да ти помогне при разбирането и откриването на най-подходящата за теб палитра. Това са цветовете, които те карат да сияеш, изкарват най-красивото от теб на преден план и ти седят сякаш са създадени за теб.

За целта трябва да отидеш до някой козметичен магазин, защото ще те накарам да пробваш червила. Можеш да направиш същото и вкъщи, ако имаш достатъчно разноцветни варианти.

Прочети: Цветови анализ- Кои цветове те карат да сияеш?

 

Какво ти е нужно за теста с червила?

Доволно количество различни цветове червила

Колкото и да ми се иска да те посъветвам да вземеш и най-абсурдните цветове, това не е най-правилният подход.

И в предните статии за Цветовия анализ съм ти споменавала неведнъж, че интуицията ти играе главна роля при избора на цветовете, които носиш. Това значи, че ти инстинктивно си подбрала най-добрите цветове за себе си.

Но понякога тази интуиция бива потисната по ред причини – тенденции, видяла си, че на друг седи супер този цвят, иска ти се да пробваш нещо различно, писнало ти е от цветовете, които носиш и т.н.

Та, мила стилна читателко, съветвам те, ако ходиш да правиш теста в магазин, да вземеш с теб цветове, които се различават до някъде от тези, които харесваш най-много и си носиш ежедневно и знаеш, че ти отиват, за да има някакъв смисъл този тест с червила.

Ако тепърва ти предстои избор на червило в живота или като цяло никога не си успявала да откриеш своя цвят – граби на воля, но те уверявам, че дори и при такъв подбор, ще видиш някаква тенденция, някакво предпочитание.

 

Подходяща светлина

Дневната светлина е най-подходящата, но нея трудно ще намериш в магазин. Затова те съветвам да излизаш извън магазина с огледалце в ръка и да видиш как ти седи червилцето.

Това упражнение, разбира се, не може да бъде направено безброй пъти и съвсем скоро ще ти дойде до гуша от разкарване вън и вътре от магазина. Тук решението е да си набавиш тестери на червилата.

Онлайн продават тестери на почти всички марки с пълната гама от цветове. Можеш да си поръчаш и да си пробваш на воля, да отделиш своите, а другите да дадеш на приятелка и тя да тества.

Друго решение е да пробваш по 1-2-3 червила на ходене до магазина. Ако работиш в близост до такъв магазин, това няма да е никакъв проблем, нали?

Трето решение е да познаваш продавачките, които да ти позволят да вземеш няколко тестера и да си се мацаш извън пределите на магазина. С условието да ги върнеш после, нали?

Прочети: Защо са ти нужни тестери и как да ги получиш?

 

Приятелка с набито цветово око

Не с посинено от бой око, а с правилна преценка за цветовете. Можеш и мен да поканиш, ще се радвам да ти помогна!

Защо е важно да имаш мнението на друг човек? Малко по-горе ти изброих възможните причини да си се объркала с избора на подходящи цветове.

Ако имаш до теб човек, който те познава, не се притеснява да изрази мнението си и най-вече има стилен цветови поглед, ще можете заедно много бързо да завършите успешно теста с червилата.

Друго важно при избора на партньор за проба на червила е този човек да е искрен и да може да даде обективно мнение за това как ти седи даден цвят. Ако се позовава на своите лични предпочитания, резултатът няма да е задоволителен.

 

Как да разбереш дали даден цвят червило ти седи добре?

Стигнахме до самия тест с червила. Тук трябва да бъдеш много наблюдателна и внимателна и да следиш за тези неща:

  1. Ако червилото седи прекалено ярко или прекалено тъмно на лицето ти – не е за теб.
  2. Ако червилото отнема вниманието от очите ти – не е за теб. Ако виждаш само червилото, цветът е неподходящ (много ярък или тъмен).
  3. Ако червилото засилва тъмните кръгове, петната, бръчките и други несъвършенства по лицето – не е твоят цвят.
  4. Ако изглеждаш зачервена, пожълтяла, бледа и те попитат дали ти е лошо – цветът не е за теб.
  5. Ако цветът на червилото почне да бие на оранжево или розово (т.е. забележиш промяна в цвета) – не е твоят цвят.

Подходящото червило ще накара очите ти да изпъкнат и заблестят, кожата ти да изглежда свежа, млада и чиста. Правилният цвят ще се слее с цветовете на лицето ти, сякаш е част от оцветяването ти, сякаш само той е липсвал в макиажа ти.

 

Кои други фактори за съобразиш при избора на червила?

Оглеждай само лицето си, не включвай и дрехите, защото те могат да ти дадат грешна представа за това как ти седи даденият цвят червило.

Имай предвид и това дали си хванала някакъв тен, защото това оцветяване може да повлияе на избора ти на подходящ цвят. Не, че е проблем, но, когато си с тен и избораш червило, знай, че ще можеш да носиш избрания цвят само, ако си с тен. Когато избледнееш, то може вече да не ти седи толкова добре.

Изборът ти на червило може да се повлияе и от наличието на някакъв грим на лицето ти. Ако си сгрешила с цвета на фон дю тена, не очаквай да си намериш подходящо червило. Най-добре отиди без грим за проба или го ограничи максимално.

Ако си търсиш червило за вечерно облекло и по-силен грим, тогава няма проблеми да си с повече такъв. За червило за ежедневието, направи теста с грима, който си слагаш всеки ден.

 

Прегледай си палитрата

Съветвам те да видиш какво съм писала за сезоните и кои палитри съм препоръчала за всеки от тях. Ако се колебаеш между няколко, приготви си палитрите на всеки един заподозрян сезон на телефона или си ги принтирай, за да сравниш с червилата.

Във всяка палитра има цветове, които могат да са “червилови” (повечето червени, розови, оранжеви и някои бежови и лилави). Когато си избираш червило според палитрата, не е важно да намериш точния цвят в нея.

Цветът на червилото ти трябва да се вписва идеално в палитрата, сякаш му е там мястото и само той липсва.

Ето ти и всичките сезони с активни линкове:

Сподели в коментарите какъв цвят е любимото ти червило и дали би пробвала нещо различно? Как откри своите любими цветове червила?

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Как да се оглеждаш в огледалото?

Как да се гримираш според Сезона си?

Какво съветват мъжете – Фон дю тен в огромни количества.

Червеното – ръководство за употреба

 

Ако тези съвети са ти интересни и полезни, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *