Skip to content

Цветови анализ – Тест с червила – Как да избереш правилния цвят?

Чудиш ли се кой Сезон си и кои цветове ти седят най-добре? Може да се чувстваш леко объркана от предните статии за определяне на твоите цветове.

Днес ще ти дам още един жокер, който може да ти помогне при разбирането и откриването на най-подходящата за теб палитра. Това са цветовете, които те карат да сияеш, изкарват най-красивото от теб на преден план и ти седят сякаш са създадени за теб.

За целта трябва да отидеш до някой козметичен магазин, защото ще те накарам да пробваш червила. Можеш да направиш същото и вкъщи, ако имаш достатъчно разноцветни варианти.

Прочети: Цветови анализ- Кои цветове те карат да сияеш?

Какво ти е нужно за теста с червила?

 

Доволно количество различни цветове червила

Колкото и да ми се иска да те посъветвам да вземеш и най-абсурдните цветове, това не е най-правилният подход.

И в предните статии за Цветовия анализ съм ти споменавала неведнъж, че интуицията ти играе главна роля при избора на цветовете, които носиш. Това значи, че ти инстинктивно си подбрала най-добрите цветове за себе си.

Но понякога тази интуиция бива потисната по ред причини – тенденции, видяла си, че на друг седи супер този цвят, иска ти се да пробваш нещо различно, писнало ти е от цветовете, които носиш и т.н.

Та, мила стилна читателко, съветвам те, ако ходиш да правиш теста в магазин, да вземеш с теб цветове, които се различават до някъде от тези, които харесваш най-много и си носиш ежедневно и знаеш, че ти отиват, за да има някакъв смисъл този тест с червила.

Ако тепърва ти предстои избор на червило в живота или като цяло никога не си успявала да откриеш своя цвят – граби на воля, но те уверявам, че дори и при такъв подбор, ще видиш някаква тенденция, някакво предпочитание.

 

Подходяща светлина

Дневната светлина е най-подходящата, но нея трудно ще намериш в магазин. Затова те съветвам да излизаш извън магазина с огледалце в ръка и да видиш как ти седи червилцето.

Това упражнение, разбира се, не може да бъде направено безброй пъти и съвсем скоро ще ти дойде до гуша от разкарване вън и вътре от магазина. Тук решението е да си набавиш тестери на червилата.

Онлайн продават тестери на почти всички марки с пълната гама от цветове. Можеш да си поръчаш и да си пробваш на воля, да отделиш своите, а другите да дадеш на приятелка и тя да тества.

Друго решение е да пробваш по 1-2-3 червила на ходене до магазина. Ако работиш в близост до такъв магазин, това няма да е никакъв проблем, нали?

Трето решение е да познаваш продавачките, които да ти позволят да вземеш няколко тестера и да си се мацаш извън пределите на магазина. С условието да ги върнеш после, нали?

 

Приятелка с набито цветово око

Не с посинено от бой око, а с правилна преценка за цветовете. Можеш и мен да поканиш, ще се радвам да ти помогна!

Защо е важно да имаш мнението на друг човек? Малко по-горе ти изброих възможните причини да си се объркала с избора на подходящи цветове.

Ако имаш до теб човек, който те познава, не се притеснява да изрази мнението си и най-вече има стилен цветови поглед, ще можете заедно много бързо да завършите успешно теста с червилата.

Друго важно при избора на партньор за проба на червила е този човек да е искрен и да може да даде обективно мнение за това как ти седи даден цвят. Ако се позовава на своите лични предпочитания, резултатът няма да е задоволителен.

 

Как да разбереш дали даден цвят червило ти седи добре?

Стигнахме до самия тест с червила. Тук трябва да бъдеш много наблюдателна и внимателна и да следиш за тези неща:

  1. Ако червилото седи прекалено ярко или прекалено тъмно на лицето ти – не е за теб.
  2. Ако червилото отнема вниманието от очите ти – не е за теб. Ако виждаш само червилото, цветът е неподходящ (много ярък или тъмен).
  3. Ако червилото засилва тъмните кръгове, петната, бръчките и други несъвършенства по лицето – не е твоят цвят.
  4. Ако изглеждаш зачервена, пожълтяла, бледа и те попитат дали ти е лошо – цветът не е за теб.
  5. Ако цветът на червилото почне да бие на оранжево или розово (т.е. забележиш промяна в цвета) – не е твоят цвят.

Подходящото червило ще накара очите ти да изпъкнат и заблестят, кожата ти да изглежда свежа, млада и чиста. Правилният цвят ще се слее с цветовете на лицето ти, сякаш е част от оцветяването ти, сякаш само той е липсвал в макиажа ти.

 

Кои други фактори за съобразиш при избора на червила?

Оглеждай само лицето си, не включвай и дрехите, защото те могат да ти дадат грешна представа за това как ти седи даденият цвят червило.

Имай предвид и това дали си хванала някакъв тен, защото това оцветяване може да повлияе на избора ти на подходящ цвят. Не, че е проблем, но, когато си с тен и избораш червило, знай, че ще можеш да носиш избрания цвят само, ако си с тен. Когато избледнееш, то може вече да не ти седи толкова добре.

Изборът ти на червило може да се повлияе и от наличието на някакъв грим на лицето ти. Ако си сгрешила с цвета на фон дю тена, не очаквай да си намериш подходящо червило. Най-добре отиди без грим за проба или го ограничи максимално.

Ако си търсиш червило за вечерно облекло и по-силен грим, тогава няма проблеми да си с повече такъв. За червило за ежедневието, направи теста с грима, който си слагаш всеки ден.

 

По време на Анализа на цветовете ще обсъдим и най-подходящите за теб цветове за червила. Така че, ако не успееш да нацелиш сама цвета, твоята стилна съветница ще ти помогне на драго сърце.

Бутона долу ще те отведе на страницата, на която можеш да запазиш своя час за тази толкова хубава и цветна консултация.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: