Skip to content

Цветови анализ – кои цветове те карат да сияеш?

Цветовият анализ може да преобърне стилния ти свят и да те накара да преосмислиш избора на цветовете в гардероба си. Но резултатите са просто невероятни и дълбоко задоволителни.

 

Какво е това цветови анализ?

Цветовият анализ, мила стилна читателко, се извършва с цел определяне на най-подходящите за теб цветове, като за база се взимат оцветяването на кожата, косата и очите ти. Когато сложиш близо до лицето си дрехи и аксесоари в определените за теб цветове, кожата ти засиява, очите ти изпъкват и косата ти изглежда страхотно.

 

Как се прави цветови анализ?

Най-добри резултати ще получиш от специалист, който има необходимите знания и умения, за да определи бързо и надеждно кои са твоите цветове.

Ако желаеш аз да съм този специалист, можеш да прегледаш тази страница тук за повече информация.

Можеш да използваш следните съвети, за да опиташ да определиш сама своите най-подходящи цветове.

 

Естествено оцветяване

Първо трябва да определиш какво е твоето оцветяване, т.е. какви са косата, очите и кожата ти. Каква е кожата ти – бледа, със зачервявания, с тен? Косата ти тъмна или светла е в момента? Каква е естествената ти коса? Какви са очите ти – тъмни, светли, ярки, мътни?

Определи и какъв е контрастът между косата, очите и кожата ти? Ако имаш тъмна коса и очи, но бледа кожа, контрастът е голям. Ако си с руса коса, сини очи и светла кожа, контрастът е нисък. Повече за контраста можеш да прочетеш тук.

 

Топла или студена

Тук вече вкарваме познанията си по подтон (за него чети тук). Отново трябва да определиш дали косата, очите и кожата ти са по-скоро със студен или топъл подтон. Нека видим кожата, защото мога най-лесно да ти обясня как да го направиш.

Единият вариант е с изчервяването. Когато се изчервяваш или зачервяваш бузите по различни причини (срам, напрежение, натоварване, напиване), какъв е цветът на бузите ти – по-скоро розов или прасковен? Розовият е студен, а прасковеният е топъл.

Ако се колебаеш, на помощ идва вторият вариант – използване на оранжево. Първо ми отговори на въпроса – носиш ли оранжево или избягваш този цвят? Ако оранжевото ти седи добре до лицето и го кара да се озари – значи си с топъл подтон. Ако, обаче, направо те кара да изглеждаш като болна от жълтеница или сякаш всеки момент ще ни покажеш какво си яла- значи си със студен подтон.

Третият вариант включва наблюдението на оцветяването на вените ти. Погледни си вените на китката или там, където са най-видими. Какъв цвят са? Ако са зелени – топъл подтон, ако са сини и лилави – студен. Ако не можеш да кажеш със сигурност – неутрален. Тези начини не са най-коректните, трябва да те предупредя, но могат да те насочат.

 

Анализ с налични цветове

Избери дрехи от гардероба си, които са в различни цветове. Най-добре да са едноцветни. Също можеш да извадиш всички дрехи в един цвят (например всички червени) и да ги разгледаш и определиш тона, нюанса, отсянката, оттенъка и подтона на всяка. Колкото повече различни червени (или сини, или лилави) имаш, толкова по-добре.

Облечи се в бяло или сиво, нещо неутрално, или си сложи бяла кърпа под брадичката. Застани на естествена светлина, но не пряка слънчева, и пред огледало, за да можеш да наблюдаваш какво се счува с лицето ти. Гледай зад теб и около теб да няма други цветове. Фонът зад теб трябва да е неутрален.

Вземи първо контрастни дрехи – светли и тъмни. Наложи под брадичката си например бежова блуза и под нея тъмно синя блуза. Махай и слагай обратно синята, като условието е да наблюдаваш как се променя лицето ти в момента на смяната. Не гледай дрехата, а само очите, косата и кожата на лицето си. Те ти дават отговорите.

Ако първо цветът привлича вниманието ти, това оцветяване не е за теб. По-добре ти седи тъмния цвят или повече те озарява светлия? Очите ти светват, когато дръпнеш горната дреха и се разкрие долната, а бяха някак мътни с предната.

 

Промяна на кожата

Наблюдавай как се променя кожата на лицето ти при смяната на цветовете. Гледаш си само лицето, нали, не дрехите! Дрехата дърпа ли ти прекалено вниманието, значи тя носи теб, не ти нея и това я прави неподходяща. Кожата ти отразява цветовете, с които си облечена. Особено кожата на лицето. По това какъв е резултатът от това отражение, можеш да съдиш дали даден цвят е подходящ или въобще не е за теб.

Промените в кожата, за които трябва да следиш са следните

  • Прави ли те бледа и болна или кожата ти заблестява;
  • Появяват ли се тъмни кръгове около очите ти;
  • Появява ли се сянка около устата ти (все едно на 5 без 22 (16:43) часа);
  • Брадичката ти става ли друг цвят (зелена примерно).
  •  

Цветови анализ с приятел

Да си направиш сама цветови анализ си е предизвикателство, но не е невъзможно. Ако имаш приятелка, която има набито око за цветове (може да е художничка, фотографка, стилист или просто да си го има в ДНК-то това усещане), помоли нея да ти помогне. Тя ще ти даде оценка за промените, които настъпват с кожата на лицето, очите и косата ти.

Освен това тя няма да е толкова обременена като теб и твоето убеждение за правилните цветове, а ще гледа по-обективно на случващото се с цветовете. Но, ако ти самата си станала вече факир след всичките Уроци по Стил, които съм ти преподала, давай смело и определяй.

Ако все пак желаеш да ти бъде направен професионален и абсолютно точен Анализ на Цветовете, съм насреща. Използвай бутона долу за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: