Skip to content

Цветови анализ – 12 сезона

Както вече обсъдихме, 4-те сезона (ето тук ги обсъждаме) се нуждаят от надграждане, което идва с добавянето на 3-та величина в определянето на оцветяването, която е наситеността (хрома, сатурация).

 

Как да разбереш кой Сезон си, за да ти е по-интересна и ясна информацията надолу – прочети съветите тук.

Да преговорим набързо.

За да определиш подходящите цветове на даден човек, вече можеш да използваш тези 3 свойства:

  • Топлина (цвят) – топли или студени цветове са по-подходящи – Топло/Студено;
  • Светлина (стойност) – светли или тъмни цветове да избира – Светло/Тъмно;
  • Наситеност (сатурация) – ярки наситени цветове или тонирани пастелни са за предпочитане – Ярко/Меко.

Предлагам ти да си преговориш и свойствата на цветовете тук.

И така, в игри и закачки с тези 3 свойства, стигаме до 12-те Сезона, чийто характеристики са описани в наименованието им.

12 Сезона:

Трябва да знаеш, че има доста различни системи за цветови анализ с 12 Сезона и може според една да си Ярка Зима, а според друга като Светла Пролет. Според мен е най-добре да се водиш от интуицията си и да прецениш дали дадена предложена палитра е наистина най-подходящата за теб.

Описаните сезони ти дават само насоки и примери за цветовете, които да включиш в облеклото си. Но само ти можеш да прецениш дали се чувстваш добре в тях. Точно на това залагам и аз при определянето на най-подходящите цветове на дамите, които си правят Анализ на Цветовете при мен. Ако много искат да носят определени цветове, които не са в тяхната палитра, то им показвам различните начини това да се случи по най-стилния начин.

 

Други системи за Цветови Анализ

Да, съществуват наистина доста различни мнения как точно трябва да се определят подходящите цветове на даден човек. Ще ти представя още 2 начина.

Sci\ART™

Този метод залага на персоналната консултация в цветово неутрална среда (всичко е в сиво) и цветовете се определят посредством специални драперии, които показват ефекта на цветовете само върху кожата. Косата и очите се изключват от анализа.

Sci\ART™ методът цели да направи процеса възможно по-систематичен и да изключи субективното мнение на анализатора. Този метод е приложим само на живо, не може да бъде направен със снимка или онлайн, заради специфичните условия на средата, в която се прави. Отново използва 12 Сезона за включените палитри.

 

Доминантна характеристика

Методът на доминантната характеристика говори с името си. Определя се кое е най-забележимото в оцветяването ти. Можеш да си направиш този анализ и сама, като определиш доминантната си характеристика и нейната съпровождаща (второстепенна).

Как да го направиш? Следи за следните характеристики:

  • Дълбока – тъмни коса и очи, силно богато и тъмно оцветяване;
  • Светла – светла коса и очи, естествени блондинки като деца;
  • Топла – Косата и очите са топли, кожа без никакви сини или розови подтонове .
  • Студена – Без жълти или златни подтонове на кожата, розово изчервяване, сиви или сини очи;
  • Ясна – Светещи ясни очи, кожа като стъкло, висок контраст между кожа, коса и очи;
  • Приглушена – меки и мъгляви цветове, косата е нежен, мек цвят, лицето е без отличителни изпъкващи черти.

После решаваш коя е второстепенната ти характеристика, отново използвайки дадените горе. Ако доминантната е Топла, а второстепенната е Ясна, то ти най-вероятно си Ясна Пролет, ако доминантна е Дълбока и второстепенната е Студена, то си Дълбока Зима и т.н. Имената се припокриват с изброените горе за 12-те Сезона, като вместо „тъмна“, тук се използва „дълбока“, вместо „ярка“ – „ясна“ и вместо „мека“ – „приглушена“.

 

Както и да решиш да се анализираш, отново те съветвам да определяш най-вече как реагираш на предложените цветове. Може да се объркаш в анализа заради всичките определения, но интуицията ти ще ти покаже дали си на прав път или не.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен