Светло Лято

Светло лято цветови анализ

Главните характеристики на Лятото са липсата на топлина в оцветяването на косата, очите и кожата. Светлото Лято изглежда прелестно в пастелни цветове, който са меки и замъглени. Тъй като има леко влияние от Пролетта, Светлото Лято е по-ярко от останалите Лета. Като дете Светлото Лято може да е било русо, дори сега да е с по-тъмна коса.

Контрастът е среден до нисък, но все пак със запазен интензитет. Повечето хора, определени като Светло Лято са от северните народи.

Коса

Предимно руса, като може да е ледено руса или тъмно руса до кафява с пепеляви подтонове. Няма и помен от червено или златно. Светлите бежови (не златни) кичури са страхотно решение за прическата на Светлото Лято. Ако си с тъмна коса и се изсветлиш, няма да сбъркаш.

Кожа

Студена с розов подтон и много леко жълтееща.

Очи

Сини или сиви, студени.

 

Сравнения с други сезони

За разлика от Светлата Пролет, Светлото Лято няма никакви топли, златни, прасковени подтонове в оцветяването на косата, кожата и очите. Ако не можеш да понесеш никакви топли цветове и подтонове, си по-скоро Студено Лято.

 

Палитра на Светлото Лято

Палитра светло лято цветови анализ

Светлото Лято грее в светли, нюансирани пастелни студени цветове. Тъмните цветове биха те състарили доста. Забрави за черното. То ще заличи нежното ти оцветяване. Облекло в монохромни, ниско контрастни, светли и меки цветове е идеално за теб. Сиво, синьо, розово – всичките със студен подтон и замъглени, са идеалните за Светлото Лято цветове.

Известни Личности Светло Лято:

Кейт Бланшет, Наоми Уатс, Мишел Пфайфър, Гуинет Полтроу.
Embed from Getty Images

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Базови дрехи – колко и кои са задължителни за гардероба ти?

Изграждане на палитра за капсулен гардероб 

Универсални цветове – Кои цветове отиват на всички?