Skip to content

9 стилни начина да повишиш своята увереност и да излезеш от зоната си на комфорт

Какво е твоето оправдание да не се обличаш страхотно всеки ден? Може би е някаква промяна в начина ти на живот, вариация в теглото или зацикляне на едно място? Може би просто ежедневието ти е притъпило твоята стилна страна и тя сякаш е потънала толкова дълбоко, че не можеш да я откриеш?

За да ти помогна да разчупиш своите предубеждения и да излезеш от зоната си на комфорт, съм ти подготвила няколко насоки, които да те подкрепят в желанието ти да изглеждаш най-добрата версия на себе си, независимо от обстоятелствата.

Спри да чакаш и започни да се обличаш страхотно още сега

Разбира се, че е прекрасно да имаш цели и някаква идея за това как би искала да изглеждаш след определено време. Плановете ти за бъдещето, обаче, не бива да те възпират от това да се обличаш стилно и модерно.

Едно от условията за успешно постигане на целите е да се обличаш и изглеждаш сякаш вече си ги изпълнила. Да, може да не по абсолютно същия начин, по който си се представяш, но промяната ще ти донесе нужната увереност и самочувствие, повярвай ми.

Твоите “недостатъци” нямат нищо общо със стила ти

Независимо какво смяташ за “недостатък” във визията и тялото си, това не бива да те спира да се обличаш, както ти харесва и би желала. Всеки има своите притеснения относно външния си вид, дори най-”перфектните” модели не се харесват изцяло.

Наблегни на силните си страни и забрави за момент за “недостатъците”. Как би се облякла, за да подчертаеш своите силни качества? Дали това са красивите ти рамене, тънка талия, дълги крака или красиви очи? Смени фокуса и ще забележиш промяната.

В тази статия те насочвам в избора на част от тялото, която да избереш за целта.

Забрави за правилата, създай свои

Съветите, които ти давам, съдържат много правила за това как да се обличаш добре. Тези правила, обаче, са чисто и просто едни насоки и служат за едно по-добро разбиране на това как работят дрехите и модата.

За човек, който си няма хал-хабер от мода и стил, е важно да прилага тези правила, за да си създаде една добра основа. От там насетне започва твоята намеса и зависи изцяло от теб как ще решиш да използваш тези правила, как да играеш с тях, как да ги манипулираш и нарушаваш, така че в един момент да създадеш изцяло нова и лично твоя формула за страхотен стил.

Не имитирай чужд стил, създай свой собствен

Няма нищо лошо в това да се вдъхновяваш от стила на други личности и да прилагаш някои от техните методи на обличане в своя стил. Но има един тънък момент, когато вдъхновението може да се превърне в абсолютно копиране,  след него започва едно безсмислено сравнение, което може да ти докара само негативи.

Ако твоят идол е, например, със съвсем различна структура от твоята, изпадаш в една задънена улица, където се изправяш пред стена от самокритика (защо не изглеждам и аз така) или облеклото ти просто те кара да изглеждаш сякаш нещо не е наред (неподходящо).

Ясната оценка на визията, фигурата и стила, който наистина ти подхожда, е основополагаща, когато избираш кого да следваш и от кого да черпиш вдъхновение за облеклото си. Правилният подход е да модифицираш стила на твоя идол по свой образ и подобие.

Отърви се от дрехи, които те карат да се чувстваш зле

Ама за какво въобще да ти заемат ценното място в гардероба? Там трябва да има само и единствено дрехи, които те карат да се чувстваш божествено и стилно всеки ден. Останалите само пречат на правилната ти преценка.

Това е един от основните проблеми, които съм забелязала в гардеробите на моите клиентки – те държат неща, които никога не слагат, или изваждат, пробват и за пореден път се уверяват, че с тази дреха няма да се разберат, и после я прибират обратно.

Не! Решението е тази дреха просто да освободи пространството и да поеме по един от пътищата, за които ти разказвам в тази статия.

Пренапиши вътрешния си монолог

Какво си казваш, когато си мислиш за себе си? Одобряваш ли се или преобладават критиките? Питам те, защото твоят вътрешен монолог определя твоя външен израз. Не може да се хокаш постоянно и да очакваш да изглеждаш страхотно. Всичко избива във външността ти и дори най-скъпите дрехи и най-красивият грим не могат да го прикрият.

Затова те съветвам горещо да започнеш да се улавяш как говориш на себе си, как се обръщаш към себе си в мислите си и да заменяш всяка критика с комплимент. Понапълняла си в ханша? Ама виж само какви сочни устни си отпрала, а? Браво на теб! Сложи им малко червило и излизай да превземаш света.

Разшири стилната си зона на комфорт стъпка по стъпка

Няма нужда да бързаш, даже е препоръчително да не се впускаш в кардинална промяна на гардероба, защото може много лесно да се окажеш пак с купища дрехи, които не носиш. Излизането от зоната ти на комфорт трябва да става бавно и постепенно.

Започни от добавката на аксесоари и бижута. Пробвай всеки ден да въвеждаш някои нов и различен аксесоар или бижу в облеклото си. Разчупи визията си и с нови цветове. Разбери кои са най-подходящите за теб от тази статия и си избери 1, който никога не си носила, харесва ти и би желала да пробваш.

Намери си стилен ролеви модел

Малко по-нагоре те посъветвах да не имитираш стила на други хора, но това да имаш своя модна икона е много полезно, защото ти помага в рафинирането на стила ти и по-доброто му разбиране.

Може да имаш няколко стилни ролеви модела, които да следваш и те да стимулират процеса на рафиниране на твоя стил. Запитвай се – “Дали ….. би носила това?”. Отговорът ще ти даде представа какво би могла да коригираш в стила си, за да постигнеш визията, към която се стремиш.

Добре е твоят стилен идол да има подобни на твоите характеристики на фигурата, чертите и оцветяването, за да можеш максимално да се възползваш от неговия стил. Това е особено полезно, ако сега започваш да дефинираш своите предпочитания или искаш пълна промяна на стила.

Позволи на най-стилните си мечти да се разгърнат

За финал съм ти запазила един много готин въпрос, на който искам да ми отговориш съвсем откровено и точно:

Ако срещнеш своята фея- кръстница, как би я помолила да преобрази стила ти? Какви дрехи би желала да ти донесе?

Представи си, че имаш цялата увереност на света, която ти е нужна, за да изглеждаш по най-зашеметяващия за теб начин – какъв би бил той? Позволи на фантазията си да се рее и да обрисува твоите стилни мечти.

Е, чувстваш ли се идея по-вдъхновена да счупиш оковите на своите задръжки, да излезеш от зоната си на комфорт и да разшириш стилния си кръгозор, изпробвайки някои от предложените 9 начина? С кой ще започнеш, можеш да споделиш в коментарите.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: