Skip to content

Какво да правиш с дрехите, които не носиш?

Разглеждайки гардероба си за пореден път, ти откриваш, че има дрехи, които не носиш по какви ли не причини. Ти много би искала да ги сложиш, но нещо не им е както трябва и се въздържаш.

 

Друг проблем, който ще обсъдим сега, е желанието ти да се сдобиеш с нови дрехи, които да разнообразят съчетанията ти, но при наличието на толкова материал в гардероба, вече нямаш идея какво да си купиш.

Почваш да се чудиш за какво си си дала парите и как си могла да си купиш тези дрехи, които сега висят безславно в гардероба ти и само те отчайват с присъствието си. Защото си похарчила едни добри пари и не искаш да се окаже, че са хвърлени на вятъра. Но какво да правиш?

Стига си умувала и пресмятала! Ами извади всичките тези дрехи, сипи си една чаша вино и си вземи нещо сладко за кураж.

Започваме ритуал по възкресение на дрехите, които не носиш!

 

Корекции на дрехи

Дали някои от тези одежди не се нуждаят просто от малко стесняване, разширяване, скъсяване или друга поправка, която можеш да направиш при шивач?

Подбери всички дрехи, които ти харесват и смяташ, че би носила след като бъдат подобрени. Понякога една малка корекция може да съживи отдавна погребана в гардероба ти дреха и после да си я носиш, докато я унищожиш от употреба.

 

Преправяне на дрехи

Преправянето обхваща дейности, които можеш сама да приложиш върху дрехите си. Нужни са ти само вдъхновение, сръчност и желание.

Един от начините да дадеш нов живот на дадена дреха, е да й смениш копчетата. Ако проблемът е в тях, отиди в най-близката кинкалерия и подбери нови.

Знаеш ли, че копчетата могат да направят дрехата ти да изглежда доста по-скъпа?

Онлайн можеш да намериш доста клипчета да преправяне на всякакви дрехи. Можеш да превърнеш тениска в потник, панталон в пола, жилетка в елек. Каквото ти дойде на ум, за всичко има решение в Гугъл.

Добави някакви залепващи се нашивки и бродерии на протрити места. Зашии мъниста по ръба на деколтето на някоя блуза. Развихри се с чифт дънки и ги направи на къси панталонки, направи им дупки, преобрази ги в дънкова пола.

Това са само много малка част от преправянията, които можеш да направиш с наличните си дрехи.

 

Подари ги на приятелки

От всичките дрехи, които не носиш, има ли такива, които можеш да си представиш, че биха паснали на твоя приятелка? Ами вдигай телефона и й звънни да идва, защото освен вино си и подготвила и някои нови придобивки.

Да ти кажа честно, това е сигурно най-любимата ми практика с дрехите, които не нося. Подарявала съм какви ли не дрехи, най-вече рокли, които съм слагала веднъж и знам, че повече няма да облека.

Имала съм дрехи, които, когато погледна, ми напомнят толкова много на моя приятелка, че няма как да не й ги подаря. Разбира се, това са били дрехи, които не са моите, а съм купила в момент на объркване.

Та, зарадвай приятелките си с нови придобивки като им подариш своите дрехи, които само заемат място в гардероба ти. Току виж и някоя твоя приятелка ти донесе нещо свое, на което ти да вдъхнеш нов живот.

 

Продай ги

Фейсбук гъмжи от групи за продажба, които са предназначени точно за това. Има и сайтове, от които можеш да изкараш добри пари за дрехите си и да си събереш пари за новите, които си си набелязала.

Няма какво да му мислиш. Ако дрехите ти са запазени и не желаеш да ги коригираш и преправяш и знаеш, че няма да ги сложиш дори и след такива процедури – продай ги.

Сигурно там някъде има някоя дама, която копнее да намери точно твоята дрешка, с която отдавна сте прекратили отношения, но още живее в гардероба ти. Време е да я пуснеш на свобода, да живее и да бъде щастлива при друга.

 

Дари ги

Даряването е един прекрасен природосъобразен начин да се отървеш от ненужните дрехи, които ще бъдат препратени към нуждаещи се хора или ще бъдат рециклирани под различни форми.

Можеш да прочетеш за инициативата на Българският Червен Кръст тук. В нея има списък с местата, където можеш да оставиш своите ненужни, но запазени дрехи. Има пунктове в София, Перник, Пловдив и Варна, като доста от тях са във веригите на Кауфланд, Фантастико, Икеа, Билла и големите молове.

H&M също имат кампания за събиране на стари дрехи. Отиваш в магазина с една торба, даряваш ги и те ти дават талонче с отстъпка дори!

 

Съветвам те горещо да се разровиш при първа възможност в гардероба си и да решиш какво да правиш с дрехите, които не носиш. Сигурна съм, че можеш да приложиш повече от един от изброените от мен начини да се справиш с тези дрешки, освобождавайки място за нови или просто намалявайки лудницата, която ти пречи да подбираш своите стилни облекла.

 

Ако имаш нужда от помощ при изпълнението на тази задача, по време на консултацията Изграждане на Функционален гардеорб ще направим точно това – ще оценим наличните ти дрехи, ще ти дам професионални насоки за тяхното съчетаване и коригиране и ще ти помогна да разбереш кои си залсижава да оставиш и с кои да се разделиш. Бутонът долу ще ти даде още информация.

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен