Skip to content

Ярка Пролет

Най-отличителната черта на Ярката Пролет са очите. Те са някак омагьосващи, светещи, бялото им е чисто и ирисите изпъкват много.

Цветовете, които са най-подходящи са с топъл подтон и много ярки и чисти. 

Оцветяването на Ярката Пролет като цяло е ярко, светло и свежо.

 

Коса

От златисто руса до кестенява със златни оттенъци и дори медена. Контрастът с кожата е голям.

Кожа

Прасковена, слонова кост или порцеланова с топъл подтон. Дори тъмнокожите, които попадат в тази категория са с по-светла и чиста кожа.

Очи

Блестящи и ясни – фокусът на лицето. Цветовете могат да са сини, зелени, топазени, дори тъмно кафяви. Условието при теб е контрастът между кожата и очите ти да е забележителен и ирисите ти да са изпъкват на бялото на очите.

 

Сравнения с други сезони

Ярката пролет може да се сбърка с Топлата Пролет и Светлата Пролет заради косата, която и при трите сезона е по-често руса. Но разликата с Топлата и Светлата пролет, е че Ярката пролет носи на ярки цветове, а другите 2 сезона изискват по-меки и пастелни нюанси.

Ярката Пролет и Ярката Зима са съседни сезони, но разликата е в подтона, който при Пролетта е винаги топъл, а при Зимата студен.

Също косата при Пролетта е предимно светла, а при Зимата – тъмна (има редки изключения на платинено руси Зими). Но въпреки това цветовата палитра при двата сезона може да бъде споделена до определена степен. Т.е. можеш да използваш някои цветове от Ярката Зима, ако си Ярка Пролет.

 

Ярка Пролет – Цветна палитра

Палитра Ярка пролет цветови анализ

Много ярки и чисти цветове (както подсказва и името). В палитрата на Ярката пролет ще намериш много висока сатурация на цветовете, висок контраст и топъл подтон.

Тук влизат цветове като ярко оранжево, ярко розово, а тюркоазеното и лимонено зеленото могат да помогнат да озариш очите си още повече.

Интересното е, че можеш да понасяш добре черното. Трябва да избягваш цветове, които са тонирани, опушени и мъгляви – все пак това е чист ясен сезон.

Телесните цветове също не са за предпочитане, защото Ярката Пролет се губи в тях. Високият контраст на естественото ти оцветяване няма да толерира бежово и разни там пастелни цветове.

Играта с комбинации на черно с някой ярък, чист и весел цвят е идеална за теб.

 

Известни личности Ярка Пролет:

Мила Йовович, Ема Стоун, Британи Шоу.

Дали си Ярка Пролет или твоето оцветяване е просто уникално и имаш нужда от персонално подбрана палитра, ще разберем по време на консултацията Анализ на цветовете. Повече за нея ще разбереш като натиснеш бутона.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: