Меко Лято

Сезон Меко Лято цветови анализ

Мекото Лято е студен сезон, който е и светъл. Контрастът между косата, очите и кожата е нисък със студен подтон. Твоите цветове са пастелните и тонираните. Монохромно (едноцветно) облекло с нисък контраст, светъл и велурен (с лек отблясък) изглед е идеалнен за Мекото лято.

Всякакви много ярки цветове в това число и черното, те карат да изглеждаш състарена и не ти вършат никаква работа. Притежаваш една специфична мекота в оцветяването, която те кара да излъчваш романтичност и женственост. Губиш се във високо контрастните комбинации, а горещите цветове просто не са твоите.

Коса

Специфичното е, че Мекото Лято няма златни оттенъци. Косата може да бъде и доста тъмна за Лято – средно пепеляво кафяво до тъмно пепеляво русо.

Кожа

Подтонът е пепеляв, цветът варира между естествено бежов и слонова кост. Може дори да е по-тъмен, но контрастът с косата ти се запазва нисък. Луничките не са изключени и кожата ти трудно хваща тен.

Очи

Сиво-сини, зелени или лешникови са най-често срещаните очи. Не са ярко оцветени, но са ясни.

 

Сравнения с други сезони

Някои Меки Лета са брюнетки и попадат в категорията Сенчести Лета (при системата, наречена 4Х4) и им се препоръчва да ползват палитрата на Тъмната Зима. Всъщност Мекото Лято е срещуположния сезон на Тъмната Зима, затова изглежда ужасно в високо сатурираните й цветове. Много Меки Лета биват определяни като Зими заради тъмното оцветяване, но Мекото Лято не може да понесе високо контрастни комбинации и много ярки цветове.

 

Палитра на Мекото Лято

палитра Меко Лято цветови анализ

Цветове със сива и синя база карат Мекото Лято да свети. Пепел от рози, лавандула, розово кафяво и тонирано тъмно синьо са идеалните базови цветове за теб. Бялото ти седи добре, но не го носи в комбинации, които са с висок контраст. Цветовете ти са нежни и спокойни, предимно неутрални. Черното не е в твоята палитра, сори. А оранжевото ще те накара да изглеждаш сякаш си с изкуствен тен и то от евтините.

Известни  личности Меко Лято:

Майли Сайръс, Кирстен Сюарт, Адриана Лима, Сара Джесика Паркър, Дженифър Анистън
Embed from Getty Images

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Кои цветове са неутрални и за какво служат в облеклото?

Биещи се цветове – кои са и как да ги определяш?

Стилове принтове – каква си ти според избора ти на принтове?