Студена Зима

Студена зима цветови анализ

Студената Зима (това е Истинската Зима) е много студена, липсва всякаква идея за топлина. Косата, очите и кожата са студени, няма никакви златисти, бронзови, топли оттенъци. Интензитетът на оцветяването е много висок и чисти ярки цветове ти седят най-добре. Условието е да са със студен подтон. С възрастта повечето Зими минават в Студена Зима, като косата им става с цветовете на солта и пипера. Ако можеш да носиш оранжево, не си Студена Зима.

Коса

Студената Зима има тъмна коса. Нюансите варират от синьо-черна към средно кафява до пепеляво бяло-руса. Никакви златни и червени оттенъци, нали така?

Кожа

Розово бежова, студено бежова, меко маслинова – без никакви златни подтонове. Всяко оранжево би изглеждало ужасно до тази кожа. Интересното е, че Студената Зима хваща лесно тен.

Очи

Студени – светло и студено сиви, сини, виолетови, студено лешникови или тъмно кафяви (без златно!).

 

Сравнения с други сезони

За разлика от Тъмната Зима при Студената Зима няма грам топлинка в оцветяването (ако не си разбрала досега). Студената Зима може да носи спокойно черно, за разлика от Студеното Лято. Друга разлика между тях е, че палитрата е ярка, ясна и висококонтрастните комбинации са супер за Студената Зима, но не и за Студеното Лято. То може да си позволи да носи пастелни цветове като лавандулово и небесно синьо, а Студената Зима изглежда бледа и уморена в тях.

 

Палитра на Студената Зима

Палитра студена зима цветови анализ

Та черно и бяло в комбинация са перфектни за Студената Зима. Цветове като ледено розово, кралско лилаво – тези цветове те карат да сияеш! Избягвай пастелни цветове и разбира се – оранжеви, златни и всякакви топли подтонове.

Известни личности Студена Зима:

Лив Тейлър, Катрин Зита-Джоунс, Марион Котиярд, Кати Пери.
Embed from Getty Images

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Какъв е твоят цветови контраст и как ти помага да подбираш цветовете в облеклото си?

6 въпроса, които ще ти помогнат да определиш своя стил

Цветовете. Част трета – Надтон и Подтон