Цветове и стил

Цветове според личния стил 

Анализът на цветовете ти дава възможност да се запознаеш с всичките цветове, които ти седят великолепно. Нооо това разнообразие може да ти се стори и малко объркващо, дори е възможно да не се идентифицираш с палитрата като цяло. 

 

И какво правим тогава? 

Моят подход по време на Анализа на цветовете е винаги индивидуален и съобразен с теб и твоите желания и нужди. Мога веднага да анализирам защо имаш влечение към определени цветове и ще обсъдим как да ги използваш в облеклото си, дори на прима виста да не са най-най-подходящите за теб.

Опитът ми е показал, че различията между подходящата за теб палитра и твоят личен стил, могат да са една от причините да избягваш определени цветове и да изпитваш огромно удоволствие носейки други. Затова нека разгледаме какви цветове се използват според стилистиката, не толкова оцветяването на косата, очите и кожата.

 

Класически стил

Тук спадат повечето неутрални – черно, бяло, сиво, тъмно и светло синьо, червено. Принтовете са също класически – тънки райета, малки подредени точки. 

класически цветове

Ако стилът ти е класически, но ти е дадена палитра, която прелива от ярки, наситени и енергични цветове, не се притеснявай. Решението тук е да подбереш онези от предложената палитра, които ти вдъхват най-голяма увереност. 

Дамите с класически стил рядко обичат да са център на внимание. По-скоро искат да излъчват увереност, стабилност, зрялост. Затова много ярки и екстравагантни цветове и съчетания просто няма как да си пробият място в гардероба им. 

Простотата и класата на неутралните класически цветове са точно това, от което имат нужда и им позволява да правят бързи и лесни съчетания. 

 

Натурални цветове и стил 

Това са цветовете, които срещаш в природата – зелено, оранжево, жълто, червено, кафяво – представи си един есенен ден в планината и палитрата се появява пред теб. 

натурални цветове

Дамите с натурален стил залагат на комфорта в облеклото, което се отразява и в избора им на цветове в гардероба. Дори да ти подхожда палитра, която е с доста по-контрастни или пък прекалено меки и нежни цветове, винаги можеш да подбереш онези, които хармонират на твоя стил. 

По принцип натуралните цветове са с топъл подтон, но можеш да намериш подходящи тонове и в палитра, която е със студен подтон. Просто разгледай всички червени, зелени и сини цветове, както и по-тъмните предложения. 

 

Романтичен стил и цветове

Когато чуя “романтичен стил” първата ми асоциация е розово и червено. Но това не са единствените цветове, които дамите с такъв стил предпочитат.  

женствени цветове и стил

Палитрата на женствения стил е в предимно нежни, красиви, светли и меки цветове – такива, които подчертават деликатната и чувствителна натура на носещата ги. 

Самите материи на дрехите са по-леки, с драперии, веят се, описват фигурата, но по един фин и елегантен начин. Дамите с романтичен стил предпочитат цветове, които не се натрапват, а по-скоро излъчват благоразположение и мекота. 

 

Драматичен 

Смели, ярки, бляскави, контрастни – цветове и комбинации, които заявяват веднага присъствие и определена позиция. Това са цветовете, които всяка дама с драматичен стил би предпочела. 

драматични цветове и стил

Самата аз съм привлечена към всички отличителни цветове във всяка палитра, независимо дали е от пастелни или земни тонове. Каквото и да облека, трябва да е в забележително съчетание и с отличителен цвят. 

Дамите с драматичен стил определено няма да позволят на някакви меки, пастелни и неопределени неутрални цветове да присъстват в гардероба им. Затова е добре да заложат на висок контраст, ако им се пада някаква нежна и мека палитра. 

 

Елегантен стил и цветове

При елегантния стил, наричан още “елегантен шик”, фокусът е върху модерния изглед. 

елеганти цветове и стил

Но модерен тук не означава задължително заслепен от тенденциите, а по-скоро съобразен със съвременния изглед. В елегантния шик могат да се промъкнат всякакви цветове, които са на мода, но в основата си този стил използва и много неутрални. 

Това накара модерните да изпъкнат и да подчертаят интереса към актуалното, новото, оригиналното.  

 

Дори палитрата, която си определила за твоя да не пасва на визията ти за твоето облекло и стил, винаги можеш да подбереш подходящите цветове, за да изразиш себе си.

Защото най-важното е как се чувстваш ти в цветовете, които носиш, а не какво “трябва” да носиш, нали?

Точно заради тази причина реших да надградя начина, по който правя Анализ на цветовете (за него чети тук).

Ако желаеш да получиш насоки за това как да носиш цветовете, които обичаш, кои можеш да включиш допълнително в гардероба си и как да правиш стилни съчетания с всички избрани, използвай формата за контакт тук, за да се свържеш с мен. 

 

Прочети и:

Цветови Анализ на най-неподходящите цветове

Всички отговори на въпроса “Кой е твоят личен стил?”

Стилове принтове – каква си ти според избора ти на принтове?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *