Skip to content

Цветове според личния стил 

Цветовият анализ ти дава възможност да се запознаеш с всичките цветове, които ти седят великолепно. Нооо това разнообразие може да ти се стори и малко объркващо, дори е възможно да не се идентифицираш с палитрата като цяло.

И какво правим тогава?

Първо, не се шашкаме, а започваме да анализираме (любимо мое занимание) – кои от посочените цветове ти допадат? Защо точно тези цветове? Как можеш да ги приложиш успешно в своя гардероб и да се чувстваш стилна и уверена в тях?

За да ти помогна да подбереш своите цветове, така че да постигнеш желаната елегантна и стилна визия, съм разпределила цветовете и палитрите по стил. Тази информация може да ти послужи и когато се чудиш защо, по дяволите, ти се носят по-меки и натурални тонове, когато стилът ти по принцип е доста драматичен (например).

 

Класически 

Тук спадат повечето неутрални – черно, бяло, сиво, тъмно и светло синьо, червено. Принтовете са също класически – тънки райета, малки подредени точки.

класически цветове

Ако стилът ти е класически, но ти е дадена палитра, която прелива от ярки, наситени и енергични цветове, не се притеснявай. Решението тук е да подбереш онези от предложената палитра, които ти вдъхват най-голяма увереност.

Дамите с класически стил рядко обичат да са център на внимание. По-скоро искат да излъчват увереност, стабилност, зрялост. Затова много ярки и екстравагантни цветове и съчетания просто няма как да си пробият място в гардероба им.

Простотата и класата на неутралните класически цветове са точно това, от което имат нужда и им позволява да правят бързи и лесни съчетания.

 

Натурални цветове и стил

Това са цветовете, които срещаш в природата – зелено, оранжево, жълто, червено, кафяво – представи си един есенен ден в планината и палитрата се появява пред теб.

натурални цветове

Дамите с натурален стил залагат на комфорта в облеклото, което се отразява и в избора им на цветове в гардероба. Дори да ти подхожда палитра, която е с доста по-контрастни или пък прекалено меки и нежни цветове, винаги можеш да подбереш онези, които хармонират на твоя стил.

По принцип натуралните цветове са с топъл подтон, но можеш да намериш подходящи тонове и в палитра, която е със студен подтон. Просто разгледай всички червени, зелени и сини цветове, както и по-тъмните предложения.

 

Романтичен стил и цветове

Когато чуя “романтичен стил” първата ми асоциация е розово и червено. Но това не са единствените цветове, които дамите с такъв стил предпочитат.

женствени цветове и стил

Палитрата на женствения стил е в предимно нежни, красиви, светли и меки цветове – такива, които подчертават деликатната и чувствителна натура на носещата ги.

Самите материи на дрехите са по-леки, с драперии, веят се, описват фигурата, но по един фин и елегантен начин. Дамите с рмантичен стил предпочитат цветове, които не се натрапват, а по-скоро излъчват благоразположение и мекота.

 

Драматичен

Смели, ярки, бляскави, контрастни – цветове и комбинации, които заявяват веднага присъствие и определена позиция. Това са цветовете, които всяка дама с драматичен стил би предпочела.

драматични цветове и стил

Самата аз съм привлечена към всички отличителни цветове във всяка палитра, независимо дали е от пастелни или земни тонове. Каквото и да облека, трябва да е в забележително съчетание и с отличителен цвят.

Дамите с драматичен стил определено няма да позволят на някакви меки, пастелни и неопределени неутрални цветове да присъстват в гардероба им. Затова е добре да заложат на висок контраст, ако им се пада някаква нежна и мека палитра.

 

Елегантен стил и цветове

При елегантния стил, наричан още “елегантен шик”, фокусът е върху модерния изглед.

елеганти цветове и стил

Но модерен тук не означава задължително заслепен от тенденциите, а по-скоро съобразен със съвременния изглед. В елегантния шик могат да се промъкнат всякакви цветове, които са на мода, но в основата си този стил използва и много неутрални.

Това накара модерните да изпъкнат и да подчертаят интереса към актуалното, новото, оригиналното.

Дори палитрата, която си определила за твоя да не пасва на визията ти за твоето облекло и стил, винаги можеш да подбереш подходящите цветове, за да изразиш себе си.

Защото най-важното е как се чувстваш ти в цветовете, които носиш, а не какво “трябва” да носиш, нали?

Точно заради тази причина реших да надградя начина, по който правя Анализ на цветовете (за него чети тук).

Ако желаеш да получиш насоки за това как да носиш цветовете, които обичаш, кои можеш да включиш допълнително в гардероба си и как да правиш стилни съчетания с всички избрани, използвай бутона, за да разбереш как.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: