Цветове и стил

Цветове според личния стил 

Цветовият анализ ти дава възможност да се запознаеш с всичките цветове, които ти седят страхотно. Нооо това разнообразие може да ти се стори и малко объркващо, дори е възможно да не се идентифицираш с палитрата като цяло. 

 

И какво правим тогава? 

Първо, не се шашкаме, а започваме да анализираме (любимо мое занимание) – кои от посочените цветове ти допадат? Защо точно тези цветове? Как можеш да ги приложиш успешно в своя гардероб и да се чувстваш супер страхотно в тях? 

За да ти помогна да се ориентираш по-добре, даже бих казала – по-съобразено с твоя уникален личен стил, съм ти подготвила едно разпределение на цветовете и палитрите по стил. Тази информация може да ти послужи и когато се чудиш защо, по дяволите, ти се носят по-меки и натурални тонове, когато стилът ти по принцип е мега драматичен (например). 

 

Класически 

Тук спадат повечето неутрални – черно, бяло, сиво, тъмно и светло синьо, червено. Принтовете са също класически – тънки райета, малки подредени точки. 

класически цветове

Ако стилът ти е класически, но ти е дадена палитра, която прелива от ярки, наситени и енергични цветове, недей да се стряскаш. Решението тук е да подбереш онези от предложената палитра, които ти вдъхват най-голяма увереност. 

Дамите с класически стил рядко обичат да са център на внимание. По-скоро искат да излъчват увереност, стабилност, зрялост. Затова много ярки и екстравагантни цветове и съчетания просто няма как да си пробият място в гардероба им. 

Простотата и класата на неутралните класически цветове са точно това, от което имат нужда и им позволява да правят бързи и лесни съчетания. 

 

Натурални цветове и стил 

Това са цветовете, които срещаш в природата – зелено, оранжево, жълто, червено, кафяво – представи си един есенен ден в планината и палитрата се появява пред теб. 

натурални цветове

Дамите с натурален стил залагат на комфорта в облеклото, което се отразява и в избора им на цветове в гардероба. Дори да ти подхожда палитра, която е с доста по-контрастни или пък прекалено меки и нежни цветове, винаги можеш да подбереш онези, които хармонират на твоя стил. 

По принцип натуралните цветове са с топъл подтон, но можеш да намериш подходящи тонове и в палитра, която е със студен подтон. Просто разгледай всички червени, зелени и сини цветове, както и по-тъмните предложения. 

 

Женствен стил и цветове

Когато чуя “женствен стил” първата ми асоциация е розово и червено. Но това не са единствените цветове, които дамите с такъв стил предпочитат.  

женствени цветове и стил

Палитрата на женствения стил е в предимно нежни, красиви, светли и меки цветове – такива, които подчертават деликатната и чувствителна натура на носещата ги. 

Самите материи на дрехите са по-леки, с драперии, веят се, описват фигурата, но по един фин и елегантен начин. Дамите с женствен стил предпочитат цветове, които не се натрапват, а по-скоро излъчват благоразположение и разбиране. 

 

Драматичен 

Смели, ярки, бляскави, контрастни – цветове и комбинации, които заявяват веднага присъствие и определена позиция. Ето това са цветовете, които всяка дама с драматичен стил би предпочела. 

драматични цветове и стил

Самата аз съм привлечена към всички отличителни цветове във всяка палитра, независимо дали е от пастелни или земни тонове. Каквото и да облека, трябва да е в забележително съчетание и с отличителен цвят. 

Дамите с драматичен стил определено няма да позволят на някакви меки, пастелни и неопределени неутрални цветове да присъстват в гардероба им. Затова е добре да заложат на висок контраст, ако им се пада някаква нежна и безлична палитра. 

 

Елегантен стил и цветове

При елегантния стил, наричан още “елегантен шик” или както аз му казвам – “съвременен” (май ще трябва да променя името във всички останали статии), фокусът е върху модерния изглед. 

елеганти цветове и стил

Но модерен тук не означава задължително залепен за тенденциите, а по-скоро съобразен със съвременния изглед. Та, тук могат да се промъкнат всякакви цветове, които са на мода, но в основата си съвременният стил използва и много неутрални. 

Точно за да накара модерните да изпъкнат и да подчертаят интереса към актуалното, новото, оригиналното.  

 

Както виждаш, няма страшно, ако твоят стил не пасва на предложената палитра, на първо четене. Винаги има варианти, които да ти помогнат да създадеш визията и усещането, към което се стремиш, подбирайки дрехите в гардероба си. 

Защото най-важното е как се чувстваш ти в цветовете, които носиш, а не какво “трябва” да носиш, нали? Точно заради тази причина реших да променя начина, по който правя Анализ на цветовете (за него чети тук).

Ако желаеш да получиш насоки за това как да носиш цветовете, които обичаш, кои можеш да включиш допълнително в гардероба си и как да правиш стилни съчетания с всички избрани, използвай формата за контакт тук, за да се свържеш с мен. 

Прочети и:

Цветови Анализ на най-неподходящите цветове

Всички отговори на въпроса “Кой е твоят личен стил?”

Стилове принтове – каква си ти според избора ти на принтове?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *