Мека Есен

Цветен Анализ сезон Мека есен

Най-подходящата дума за описание на Меката Есен е – неутрална. Тя блести в ниско контрастни комбинации, а много тъмните цветове, в това число и черното, я карат да изчезне. Меката Есен е повлияна от Лятото, което придава мекота и притъпеност на цветовете, но се запазват характерните за Есента, които са дълбочина и топлина.

Оцветяването на косата, кожата и очите е еднакво притъпено. Косата няма оттенъци, очите не са нито тъмни нито светли, а кожата е с топъл, мек цвят. Интересното е, че Меката Есен не е особено топла и може да носи дрехи и от студените сезони. Ако ярките цветове ти идват в повече, а светло розовото изглежда инфантилно на теб, значи си Мека Есен.

Коса

Много често косата на Меката Есен е тъмно руса, без никакви оттенъци, еднообразна една такава. Може също да е червеникаво руса и кафява, пак без допълнителни оцветявания. Косата и кожата са с нисък контраст помежду си.

Кожа

Леееко топла, но като цяло неутрална, като бежова, слонова кост, топло маслинова или лате. Няма контраст между кожата и очите.

Очи

Те пък може да са светло кафяви, мътно зелени, лешникови. Може да имат и малко сиво в тях. Оцветяването е притъпено.

Прочети: Подтон – как да го определиш?

 

Сравнения с други сезони

Очите на Пролетта са много по-ярки, блестящи от тези на Меката Есен. Често Меката Есен се бърка със Светлата Пролет поради нежността на оцветяването и афинитета към топли цветове. Но на Светлата Пролет й липсва дълбочината на Меката Есен. Ако си изсветлиш косата, ще се доближиш до Пролетта, но като цяло естественият ти цвят е най-подходящ за твоята палитра.

Топлата Есен е много по-стриктна в използването на топли цветове и подтонове, докато при Меката Есен може да си позволиш някои и друг студен под- и надтон. В палитрата липсват оранжевите на Топлата Есен или отсенките на Тъмната Есен.

В крайна сметка Меката Есен е по-студена от Топлата Есен, по-топла от Мекото Лято и по-тъмна и притъпена от Светлата Пролет. Ако изглеждаш добре в светло цикламено и синьо-зелени цветове, може да си Меко Лято.

Палитра на сезон мека есен цветови анализ

Палитра на Меката Есен

Въпреки, че оцветяването на Меката Есен е притъпено, цветовете от палитрата могат да съдействат за създаването на мек, богат и съблазнителен ефект. (Ето заради това си заслужава да си знаеш сезона и палитрата). Най-добрите цветове са меки, деликатни, но нито прекалено студени, нито прекалено топли.

Липсват оранжеви и много тъмни цветове. Черното трябва да се избягва, както и много ярките цветове. Избери каки, млечно бяло или светло сиво за неутрални, а светла праскова и сьомга се съчетават страхотно със светъл мъх или светло лимонено жълто. Маслиново зелено е също много подходящ за Меката Есен цвят.

Прочети: Базови дрехи – колко и кои са задължителни за гардероба ти?

 

Известни Личности Мека Есен:

Жизел Блюндхен, Миша Бартън, Дрю Баримор, близначките Олсън.
Embed from Getty Images

Анализ на Цветовете

 

Прочети и:

Цветови Анализ на най-неподходящите цветове

Базови дрехи – колко и кои са задължителни за гардероба ти?

9 стилни начина да повишиш своята увереност и да излезеш от зоната си на комфорт