Skip to content

Как да носиш бежово – най-модерният цвят в момента?

От едно известно време бежовото е хит сред модерните дами. Няма начин да си изпуснала от стилния си радар тази тенденция.

Но, както обичам да ти напомням – не всеки тренд е подходящ и успешно приложим от всички. Сега ще ти обясня и разясня как да носиш бежово, ако толкова много държиш на това, но някак виждаш, че нещо не ти се получава на 100%.

Какво да съобразиш при избора на бежови дрехи?

Подтон

Ех, този подтон! (за него прочети тук) В зависимост от това, дали подтонът на кожата ти е топъл (жълтеещ, оранжевеещ) или студен (синеещ, розовеещ), такова бежово трябва да избереш.

Как да определиш подтона на бежовото

Добре. Сигурно си забелязала, че има различни нюанси на бежовото по магазините (може би и в гардероба ти, ако си се снабдила вече с бежови дрехи). Разгледай добре тези дрехи и ги сравни една с друга, за да забележиш разликата в оттенъците.

Цвят на кожата

Тоест – надтонът (за него пак тук съм обяснила). Най-приятният избор на бежово е този, който хармонира с кожата ти, който я допълва, дори да не седи като „втора кожа“. Важното е дрехата да не изпъква прекалено, а да подчертава цвета на кожата ти и да го озарява.

Кое е подходящото бежово

Забелязала съм, че най-подходящото бежово е това, което допълва блясъка на кожата. Всяка кожа има свой блясък и специфично оцветяване. Когато сложиш правилното бежово, тя заблестява, изглежда красива и свежа.

Кое е твоето бежово?

Ако вече сме направили твоя Анализ на цветовете, то вече знаеш кое е твоето бежово. Но, ако още се колебаеш дали да проведем тази консултация, е добре да прегледаш съветите в цялата категория и да се опиташ да определиш сама оцветяването си. Тогава ще видиш дали в палитрата ти има включено бежово и какво е то.

Можеш да откриеш бежово главно при топлите Сезони Пролет и Есен. При Зимата няма бежово, а при Лятото можеш да го намериш само в палитрата на Мекото Лято, защото то е най-„топлото“ от студените сезони.

Защо се е получило така ли? Защото бежовото като цвят клони към оранжевото, което е категорично топъл цвят и няма никакви възможности да бъде студен (каквито и нюанси, тонове, оттенъци и отсенки да има – за всичкото това чети тук), което е условието за наличие на определен цвят в палитрата на Зимата и Лятото.

Цветови анализ за бежово

 

Как да носиш бежово, ако си Зима?

Аз, като една видна Зима, съм открила, че мога да нося различни вариации на бежовото. То трудно бих ги нарекла „бежово“, но поне ми хармонират на палитрата и оцветяването достатъчно добре, че да мога да си позволя да ги включа като базов цвят.

Това са много светло студено розово и сиво бежово. Можеш и ти да опиташ на намериш своето бежово, ако си Зима, като търсиш оттенъци, които са с розово или сиво. Розовите са светлите варианти на твоето „бежово“, докато сивото помага да се докара нужната доза тъмнина и студ на бежовото.

Ако срещаш трудности в намирането на подходящото за теб бежово, свържи се с мен и ще открием заедно как точно да търсиш и намираш своите бежови дрехи.

Бежово за Пролет и Есен

Там е лесно, гледаш си палитрата и избираш някакво бежово от всичките налични. Или следиш избраното от теб бежово в магазина да хармонира на твоята палитра, да се слива с нея, сакаш само то липсва вътре. Всякакво меко, топло, златисто и оранжевеещо бежово е подходящо.

Искаш ли да открием кое е твоето бежово. Ами натисни бутона долу и да започваме.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: