Skip to content

Как да носим животински принтове, без да изглеждаме кичозно?

Какво се случи с животинските принтове, че станаха толкова отричани, избягвани и ненавиждани? „Селски пръчки и леопардови щампи“ – помниш ли тази известна група във Фейсбук? Донякъде обвинявам нея за лошата слава на тези така актуални напоследък шарки. Ако ти е интересно как се носи животински принт със стил, чети надолу. 

Главно чалгата е виновна за това, че десетилетия наред ние активно и безкомпромисно отхвърляме един страхотен тренд! Да, мила моя, страхотен е, защото животинските принтове вече се зачитат дори за основа, за фон!

Леопардовият принт си е чиста основа за съчетаване на принтове, т.е. е съчетаем с почти всичко, както е блузката ти в телесен цвят или любимите ти тъмни дънчици, които съчетаваш с какво ли не.

Не си мисли, че „животински принтове“ означава само „леопард“. За всичките възможни животниски принтове можеш да прочетеш тук.

Времената на селските пръчки с леопардовите щампи отдавна отминаха и е време да преразгледаш животинските принтове като тренд. Тяхното отсъствие от гардероба ти може да бъде коригирано и най-накрая да разбереш колко всъщност готини са те.

Ок, ок, може да отказваш категорично да носиш животински принтове, защото просто въобще не ти се връзват на стила и личността като цяло. Но позволи ми да ти разкажа за няколко начина да ги вкараш в облеклото си, които можеш да използваш за онези моменти, когато се чувстваш авантюристично, искаш да покажеш смелост и да придадеш малко пикантност на външния си вид.

Нота бене! Най-добре се ограничи до използването на един животински принт. Съчетаването на повече животни е за експертите и, ако не си такава, ще изглеждаш като нападната от избягали животни от зоологическата градина. Да се чуди човек да те спасява ли, да бяга ли от теб?

Отделни дрехи с животински принтове

Тъй като облеклото изцяло в животински принтове сигурно ти се струва прекалено, можеш да ги включиш само в една отделна част от облеклото си – панталон, пола, блуза. Животинските принтове се предлагат в най-различни разцветки, размери на принта и стилистики.

Гледай да подбереш най-подходящите цветове и големина на принта за теб. Най-добре дрехата да е с изчистена, права кройка. Всичко по-разчупено може да изглежда по-кичозно и претруфено.

Елементи по дрехите

Не е нужно цялата дреха да е в животински принт. Може и само отделна част да е в такъв – яката, реверите, джобовете, кантове някакви, дори и копчета. Следващият път, когато видиш дреха с елемент от животински принт, разгледай я с друга нагласа. Но не я взимай, само защото си прочела сега тези съвети. Вземи я само, ако усетиш, че наистина ще я носиш с удоволствие и самочувствие.

Аксесоари от животински принтове

Използването на животински принтове може да е много забавно и освежаващо. Особено, ако ги включиш в аксесоарите си. Един зебров клъч, една питонова каишка на часовник, един тънък леопардов колан – всичко това може да внесе допълнителна доза драматизъм и стил на визията ти. Аксесоарите винаги дават възможност да придадеш интересен фокус на облеклото си. Внимавай само да не използваш много фокуси, че хората около теб ще станат разногледи. Мярка да има, нали.

Обувки с животински десени

Не си представяй веднага ботуши над коляното в леопардов принт! Има обувки с много стилни и красиви животински принтове, които могат да направят чудеса с цялостния ти изглед.

Питонови стилетки в светло бежовата гама, издължаващи крака ти, или сандали с тигрови каишки върху летните ти карамелени стъпала няма ли да седят добре? Дори само една каишка, катарама, ток или връх на обувката в животински принт веднага ще разчупи едно на пръв поглед скучновато облекло.

Как да използваш животинските принтове

И колкото и да си говорим за животинските принтове и тяхното уникално качество да освежават външния ти вид, имай предвид, че не всички принтове са подходящи за теб. В тази статия със съвети съм описала какви са различните видове животински принтове. Прочети я и определи дали усещаш някои от примерите да резонира с вътрешното ти усещане за стил.

Недей да се подвеждаш по ничие друго мнение освен своето и, ако животинските принтове наистина не ти допадат, просто не ги носи. С цялата информация тук искам да разбия едни закоравели разбирания за животинските принтове и да те подтикна да се замислиш защо реално не ги харесваш и отричаш. Заради тази тяхна чалга слава или защото не вибрирате еднакво?

Когато работиш над стила си, ти препоръчвам да пробваш, пробваш, пробваш! Нищо не ти пречи да вземеш с теб в съблекалнята и нещо, което никога до сега не си носила, обаче си усещала привличане, но не си се осмелявала да пробваш по ред причини. Ако това е някой животински принт, ми вземи го де, пробвай го, никой няма да те види. Може после да искаш всички навсякъде да ти се възхищават, носейки този принт! Така става понякога с пробите…

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: