Skip to content

Видове животински принтове

Какви са видовете животински принтове, знаеш ли? Или като чуеш „животински принтове“ си представяш веднага леопард? Не е само леопардът, мога да ти кажа.

 

Животинските принтове са се доказали с времето в модата и са се превърнали в класически, но от драматичната и леко ексцентрична класика. Човек, който носи животински принтове, определено не е скромен и покорен.

Но нека пак те върна към представата ти за животинските принтове, защото предполагам не си запозната в дълбочина с тях и сега смятам да ти обясня как да ги носиш, без да се притесняваш, че екстравагансът ще ти дойде в повече.

 

Първо нека ти изброя видовете животински принтове. Това са:

 • леопард (на петна с дупки);
 • гепард (черни дребни петна без дупки);
 • тигър (черни и оранжеви черти);
 • зебра (черни и бели черти);
 • жираф (големи неправилни четириъгълни петна);
 • змия (дребни петънца, най-често срещаният е питон);
 • далматинец (бял фон на черни петна).

Има и други, разбира се, но тези са най-често срещаните и познатите.

 

Всеки един от животинските принтове може да бъде разпределен и по стилове:

 • Класически – когато разцветката, големина на шарките и разпределението им са оригиналните;
 • Драматичен – контрастът е засилен, големината на шарките е увеличена, преобладават тъмните тонове;
 • Креативен – различни интерпретации на принта, игра с размера на петната, разпределението, цветовете (може да са неонови примерно);
 • Спокоен – цветовете са много нежни и меки, самият принт е ненатрапчив и понякога е трудно забележим;
 • Елегантен шик – смесица между креативния и спокойния.

Виждаш ли сега, че не е толкова страшно да вкараш животинските принтове в гардероба си? Имай предвид, че, където решиш да използваш животински принт в обеклото си, вниманието ще пада на това място. Така че, по-добре избягвай да използваш животински принтове в зоните, които искаш да прикриеш.

Знай, че, когато подбираш принтове спрямо своите предпочитания и стил, няма как да сгрешиш. По-неприятно ще е да си вземеш животински принт, само защото е модерен.

 

Нека ти покажа аз с какви животински принтове разполагам.

Много харесвам змийския животински принт и все към него ме влече. Зимното ми яке е в змийски принт, имам една нежна лилава шифонова рокля (прибрала съм я и не мога да ти я покажа сега) и един гащеризон за летния сезон в змийски принтове. Контрастът при тях е нисък и принтът е толкова деликатен, че трябва да се загледаш, за да видиш, че това всъщност е животински принт.

Животински принтове в гардероба

Тези от семейство котки не са ми фаворити заради топлите тонове, които не ми седят добре. Но намерих една студено бежова рокля на дребни черни петна, подобни на гепарда (в средата). Отново е от ненатрапчивите животински принтове и обожавам да я нося лятото, защото ме кара да се чувствам красива и женствена. Общо взето спокойни животински принтове ползвам.

Не се страхувай от милите животински принтове, а ги приеми за свои верни приятели. Следващия път, когато решиш да ходиш на шопинг, разгледай и тях. Ей така, просто, за да видиш към какво те влече, да прецениш дали можеш да разчупиш малко закоравялото си схващане, че животинските принтове са за фолк-певиците и не заслужават грам от вниманието ти.

Дали и какви точно животински принтове да включиш в облеклото си можем да разгледаме по време на консултациите Анализ на Цветовете или Анализ на Стила. Натисни бутона долу за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: