Skip to content

Стилове принтове – каква си ти според избора ти на принтове?

Изборът на принт се свежда основно до това каква е твоята личност и какви са твоите предпочитания. Прегледай гардероба си и виж какви принтове (шарки, десени) преобладават.

Има ли такива, които си си купила по някаква причина и не носиш? Каква е причината да ги купиш и каква да не ги носиш? Ами тези, които носиш с удоволствие и продължаваш да си купуваш от тях редовно? Отговори на тези въпроси и прочети нататък какви са различните стилове принтове.

Класически

За класически се считат тънките райета и малките точки. При тях елементите са дребни, ненабиващи се на очи, но все пак виждаш, че платът не е едноцветен. Такива принтове избират хора, които са традиционалисти, зрели, отговорни, залагащи на сигурно. Тънките райета и малките точици са подходящи за офиса.

Спокоен

Райетатата и каретата са от спокойните принтове. Може да се каже, че са добър избор за свободното време. Ако не са много фрапантни, можеш да ги носиш дори в офиса. Определенията за личността, носеща спокоен стил принтове са – непретенциозност, натуралност, небрежност и разбира се спокойствие.

Женствен

Принтове с женствен стил са тези на цветя, пеперудки и всякакви елементи като листа, клончета, дръвчета. Подходящи за романтични души, за хора, които са грижовни, нежни и дори мечтатели. Много подходящи са за първи срещи и разходки. Придават приветливост на носещия.

Елегантен шик

Много засукано звучи! Елегантен шик са принтовете с геометрични форми и някакъв вид подреденост (стайлинг). Носейки ги, ти показваш, че си изискана, целеустремена, разумна и уравновесена (докато не ти настъпят опашката, тогава слагаш драматичните принтове, за тях по-надолу).

Стилове принтове Кой е твоят принт

Креативен

Всякакви арт-измишльотини – дигитанли, етно, абстрактни, мацаници с боя – артистичност на макс, общо взето. И както сигурно вече си разбрала, такива стилове принтове носят креативни хора, индивидуалисти, артисти, бохеми, еклектици, ексцентрици. Креативните принтове носят някакво послание, израз на нагласата на личността.

Драматичен

Тук попадат принтовете с големи елементи и висок контраст, със зони на фокус със специален фон и винаги са бързо забележими. Животинските принтове спадат към категорията драматични стилове принтове. С тях ти изразяваш силните емоции, които бушуват в душата ти. Ти си силна, уверена, енергична, нищо не може да застане на пътя ти.

Бунтарски

Бунтарските принтове са предимно графични и такива с надписи с послания. Леопардовият принт също се зачита за бунтарски на моменти. Бунтарските се различават от драматичните по това, че са по-подходящи за младите хора. То и в младостта човек си се бунтува срещу системата нон-стоп, докато се утвърди като личност. Бунтарските принтове са секси, провокативни, оригинални и носят послание за неподчинение.

 

Начинът ти на живот е също определящ фактор за това какви принтове ще преобладават в гардероба ти. Ако работиш в офис и имаш определен дрес-код, то се налага да носиш класически до най-много спокоен стил принтове. Ако си оперна певица, например, то драматичният стил е основен в облеклото ти. Едва ли ще се изтапанчиш в карирана риза на сцената. Но какви стилове принтове реално би предпочела да носиш ти?

Напълно възможно е да харесваш няколко различни стилове принтове. Като разбереш кои са, можеш да придобиеш по-ясна представа за стила и предпочитанията си, които може би са все още на подсъзнателно ниво.

А идеята ми е да изкараме с тебе това стилно подсъзнание и да го накараме да надделее над всички обуславяния и неподходящи външни стимули, за да можеш създадеш своя перфектен гардероб, пълен само с дрехи, които носиш и обичаш.

Тук съм публикувала съвети, които могат да ти помогнат да разбереш своя стил.

Прегледай статията и направи упражненията, ако все още не си, и после се върни на тази тук, за да видиш дали няма да ти се изясни още повече кой е твоят стил и към кои принтове да се насочиш (ако вече не си го направила).

Преди да те оставя на мира, искам да си отговориш и на въпроса – Кои стилове на принтове ти харесват повече на закачалката или на други хора, а ти самата не би носила? Купувала ли си си такива принтове? Опитвала ли си да ги носиш? Какво те е спирало?

Айде, мисли си спокойно. Като го измислиш сподели в коментарите кои са твоите принтове и какво ти харесва в тях?

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен