Skip to content

Рецептата за твоя стил – от необходимите продукти до украсата

Интересно ли ти е как някои хора просто знаят как да съчетават дрехите си, така че да изглеждат елегантно и стилно? Чудиш ли се защо нещата с твоя арсенал от дрехи и съчетанията им не се получават?

Уж имаш хубави дрехи, уж са модерни, стилни, елегантни, в подходящите за теб цветове, ама нещо като почнеш да ги съчетаваш и се получава една манджа с грозде. Оп, ето тук е проблемът – че си сбъркала рецептата, мила моя жадна за стилни напътствия читателко! Обличането е като готвенето, но не на някоя манджа за войската, в която блъскаш всякакви продукти без мярка. Говоря за онова готвене, което се прави по рецепта и с внимание. Където всеки продукт е прецизно подбран, количеството на подправките е спазено до последното зрънце и начинът на поднасяне („плейтване“ ‘дет се вика) е изкуство. Добре дошла в кухнята на твоя стил! Днес ще ти разкажа как да готвиш с дрехите си, така че да си винаги победител в Мастър Стил Шеф. Нека започнем от

Развалените и некачествени продукти в рецептата

Наскоро гледах някакъв филм, в който една майка каза на дъщеря си – „Добрата гозба зависи от качеството на продуктите“. Същото важи и за подборът ти на дрехи. Ако дрехите ти са в лошо състояние – раздърпани, стари, явно демоде, с дупки, лекета и разкъсани шевове – вкусът ти заминава в коша. Сантименталната стойност на някои притежания не може да оправдае техния окаян външен вид и не ти върши никаква работа в изграждането на добър стил. Даже напротив – разваля вкуса, точно като едно развалено мляко би провалило иначе жестокия ти кекс. Прочети: Що е то – Ниво на рафинираност?  

Основни продукти в рецептата

Всяка рецепта за определен вид ястие си има основни продукти. Както за кекса, който споменахме горе, са нужни брашно, захар, мляко (в срок на годност, нали), яйца, масло. Така и за твоя гардероб са необходими основни продукти, които да изграждат облеклото ти, да бъдат неговата база. Да, това са базовите дрехи. Тениски, дънки, черно сако, мек пуловер, изчистена рокля – сещаш се за какво говоря, нали? И колкото и скучни да са тези дрехи, без тях ще се оказваш доста често в ситуацията – „Няма какво да облека“. Прочети: Помощ! Няма какво да облека! Без брашно как ще си направиш кекса? Ще трябва да ходиш до магазина, за да си купиш. По същия начин ти седиш пред гардероба си, имаш някаква идея как да се облечеш, но, видиш ли, липсва ти тази важна съставка, която да спои аутфитчето и да ти се получи рецептата. Базовите дрехи са тези, които трябва да са основни в гардероба ти, за да можеш лесно и бързо да правиш стилни съчетания. Ако имаш само Подправки в гардероба, как въобще ще направиш тоя въпросен кекс? Прочети: Защо капсулният гардероб може би не е за теб и как може да бъде?  

Подправките в рецептата

Това са акцентите в облеклото ти. Не аксесоарите, за тях след малко, а акцентите. Онези дрехи, които са с детайли, които ги карат да изпъкват и да привличат вниманието. Това може да са ярки цветове, принтове, специфична кройка, детайл, извити линии и т.н. Пак се връщаме на кекса. От това какви подправки ще му добавиш, зависи вкуса на изделието. Всяка рецепта включва подправки, нали? И точно Подправките са тези, които определят твоя уникален стил/вкус. Но прекалено многото подправки карат изделието да горчи и нарушава хармонията. За това говорих, когато ти обяснявах за неспособността ти да правиш добри съчетания с наличните си дрехи. Ако ти си се заредила до горе само с Подправки, за какъв кекс говорим? Подбирай своите Подправки така, че да изразяват максимално твоя личен вкус и използвай умерено количество от тях в облеклото си. И винаги се разделяй с развалените Подправки, те само вгорчават рецептата ти. Прочети: Шопинг с щастлив край – как да спреш да купуваш глупости?

Украсата

И накрая стигаме до украсата или „плейтването“ на твоето облекло. За да изглежда всичко перфектно и „гурме“, е нужно да се погрижиш и за аксесоарите. В стилната ти рецепта аксесоарите играят ролята на Украсата, която трябва да е съобразена с останалите съставки. Не можеш да украсиш с магданоз твоя кекс, нали? По същия начин трябва да мислиш и за аксесоарите, които ще използваш. Те не бива да са много, а достатъчно, че да допълват и насочват вниманието, без да го отнемат от теб самата. Обувките ти, чантата и бижутата влизат в категорията на Украсата в твоята рецепта за стил. Те могат да бъдат и Подправки, т.е. акцентът да пада върху някои от тях. Прочети: Коя е най-подходящата дамска чанта за теб? Но тук също е важно да не прекаляваш с Украсата, за да избегнеш кичозния изглед. Погледът трябва да бъде воден от Украсата, която да насочва интереса към вкуса на ястието. Твоят вкус, разкриващ рецептата, която си приготвила днес! Прочети: Всички отговори на въпроса „Кой е твоят личен стил?

И да преговорим рецептата

Проверяваш всички продукти и премахваш Развалените и некачествените. Подбираш Основните продукти, добавяш подходящите Подправки и накрая украсяваш подобаващо. Добър апетит на всички, с които се срещнеш! Хайде сега, сподели в коментарите каква е твоята рецепта – какви подправки слагаш, каква е украсата и кои са основните ти продукти? А сега бъди най-добрата стилна приятелка и сподели тези съвети с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен