Skip to content

Смесване на принтове – Основни закони

Да, ще говорим за една доста интересна тема, която малко хора експлоатират, защото не е особено елементарна. Смесването на принтове си е висш пилотаж в стайлинга.

Но ти си тук, защото си амбициозна и си поставяш винаги високи стилни цели, които аз ти помагам да постигнеш с лекота. Нали така?

Сега ще ти споделя как да използваш различни принтове в облеклото си и как да ги съчетаваш като Кари Брадшоу. За да използваш смесването на принтове в облеклото си, трябва да си някак смела, дръзка, драматична, т.е. не е за всеки. За различните стилове десени съм съветвала тук, можеш да прегледаш информацията и после да се върнеш обратно.

Базови принтове

При смесването на различни десени винаги избираме един базов. Базов принт е този, който е съставен от 2-3 цвята. Това обикновено са райетата и точките. От известно време леопардовият принт се зачита за базов (повече за животинските принтове чети тук).

Можеш да използваш базовите принтове във всякакви съчетания. Дори да си решила да съчетаваш повече от 2 различни принта, можеш да включиш и един базов за разкош. Но по-добре не повече от един базов на облекло.

Освен ако не правиш някакво смесване на базови принтове – точки с райета.  Но нека сега те ориентирам как да съчетаваш сложни и цветни десени.

Основни правила при смесването на принтове

 

Закони при смесването на принтове

  1. Цветовете трябва да си съответстват. Да има поне един цвят, който да е еднакъв при всички замесени десени. За предпочитане е повече от един, ако смесваш по-шарени принтове. Даже 3, 4, ако успееш да намериш такива шарки.
  2. Размерът на шарките трябва да е различен.
  3. Формата на шарките трябва да е различна.
  4. Гъстотата на шарките трябва да е различна.

 

Да обобщим – еднакви цветове, но различни размери, форми и гъстота на разположението на шарките.

 

От къде да започнеш смесването на принтове?

За начало пробвай с 2 принта. Вземи един базов и го съчетай според законите с друг принт. После можеш да опиташ да съчетаеш 2 шарени принта (не базови) използвайки 1-2 цвята, които ги има и в двата. И, за да си направиш живота и стила още по-интересни, можеш да съчетаеш повече от 3 цвята в принтовете.

Само внимавай свойствата на цветовете в избраните принтове да си съответстват.

Смесване на разноцветни принтове

Как да правиш успешни комбинации между различни принтове мога да ти покажа по време на консултацията Изграждане на Функционален гардероб. Тогава ще разгледаме всички принтове в твоя гардеорб и ще им направим разбор, който да те ориентира как да ги използваш по най-подходящия начин. Натисни бутона за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: