Skip to content

Смесване на принтове – Основни закони

Да, ще говорим за една доста интересна тема, която малко хора експлоатират, защото не е особено елементарна. Смесването на принтове си е висш пилотаж в стайлинга.

Но ти си тук, защото си амбициозна и си поставяш винаги високи стилни цели, които аз ти помагам да постигнеш с лекота. Нали така?

Сега ще ти споделя как да използваш различни принтове в облеклото си и как да ги съчетаваш като Кари Брадшоу. За да използваш смесването на принтове в облеклото си, трябва да си някак смела, дръзка, драматична, т.е. не е за всеки. За различните стилове принтове съм съветвала тук, можеш да прегледаш информацията и после да се върнеш обратно.

Базови принтове

При смесването на различни принтове винаги избираме един базов. Базов принт е този, който е съставен от 2-3 цвята. Това обикновено са райетата и точките. От известно време леопардовият принт се зачита за базов (повече за животинските принтове чети тук).

Можеш да използваш базовите принтове във всякакви съчетания. Дори да си решила да съчетаваш повече от 2 различни принта, можеш да включиш и един базов за разкош. Но по-добре не повече от един базов на облекло.

Освен ако не правиш някакво смесване на базови принтове – точки с райета.  Но нека сега те ориентирам как да съчетаваш сложни и цветни принтове.

Основни правила при смесването на принтове

Закони при смесването на принтове

  1. Цветовете трябва да си съответстват. Да има поне един цвят, който да е еднакъв при всички замесени принтове. За предпочитане е повече от един, ако смесваш по-шарени принтове. Даже 3, 4, ако успееш да намериш такива шарки.
  2. Размерът на шарките трябва да е различен.
  3. Формата на шарките трябва да е различна.
  4. Гъстотата на шарките трябва да е различна.

Да обобщим – еднакви цветове, но различни размери, форми и гъстота на разположението на шарките.

 

От къде да почнеш смесването на принтове?

За начало пробвай с 2 принта. Вземи един базов и го съчетай според законите с друг принт. После можеш да опиташ да съчетаеш 2 шарени принта (не базови) използвайки 1-2 цвята, които ги има и в двата. И, за да си направиш живота и стила още по-интересни, можеш да съчетаеш повече от 3 цвята в принтовете. Само внимавай свойствата на цветовете в избраните принтове да си съответстват.

 

Смесване на разноцветни принтове

 

Смяташ ли да бъдеш смела и да пробваш ли съчетаването на принтове? Сподели в коментарите как ще се нагласиш.

Ако тези съвети са ти харесали и искаш повече хора да научат за тях, сподели ги с бутоните долу. 

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен