Ярка Зима

Ярка Зима Цветови анализ

За Ярката Зима няма такова нещо като прекалено сатуриран и ярък цвят. Дори и да се направи съчетание между няколко супер мега ярки цвята, Ярката Зима ще ги понесе като кралица. Това е най-високо контрастният сезон, все пак. Очите на Ясната Зима са поразяващи! Изглеждат като кристали и контрастират силно с цвета на косата.

Цветовете трябва да са със студен подтон. Черното седи прекрасно на Ярката Зима, особено в комбинация с бяло (най-контрастният контраст). Всичко бледо, монохромно и омекотено изглежда сякаш носиш домашните си дрехи за тежки депресивни дни.

Коса

Най-често е черна или тъмно кафява с по-скоро студени оттенъци, отколкото златисти и червени. Има и много редки случай на платинено ледено русо, което е включено в този списък заради студенината и високия контраст.

Кожа

Ясна, бледа, без топлина. Ледената кралица! Често е дори леко прозрачна. Тъмните кожи имат един специфичен стъклен блясък.

Очи

Пронизващи, ярки, първото нещо, което човек забелязва в лицето ти. Често са сини, ярко лешникови, смарагдови – ярко зелени, дори виолетови и кафяви (тъмни, но бяскави).

 

Сравнения с други сезони

Разликата с Ярката Пролет е в студенината, която лъха от Зимата (подтонът е студен). На Ярката Пролет й седят добре всякакви топли оттенъци и подтонове, докато Ярката Зима почва да жълтее от топлината (особено от оранжевото). Тъмната Зима пък предпочита по-тъмните цветове с отсенки, чистата палитра на Ярката Зима я кара да изглежда бледа и уморена.

 

Цветна палитра на Ярката Зима

Палитра Ярка Зима Цветови анализ

Както се досещаш, в палирата на Ярката Зима попадат ярки, високо сатурирани цветове със студен подтон. Комбинации с висок конраст са за предпочитане и седят супер готино на Ярките Зими. Пробвай черно с бяло или всякакъв друг ярък цвят. В тази палитра ще видиш цветове като смарагдово, червен рубин, аметист, сапфир – все цветове на скъпоценни камъни. Всякакви меки, бледи земни тонове и нюанси трябва да се избягват, защото ще те накарат да изглеждаш пожълтяла и изцедена от живота.

Известни личности Ярка Зима:

Меган Фокс, Кортни Кокс, Лупита Нионг‘о, Зоуи Дешанел.
Embed from Getty Images

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Биещи се цветове – кои са и как да ги определяш?

5 шопинг предразсъдъка и как да ги разрешиш

Изграждане на палитра за капсулен гардероб