Тъмна Есен

Тъмна Есен цветови анализ

Тъмната Есен се отличава с топлина в подтона, притъпени цветове и дълбочина (отсенки) на палитрата. Цялостният ефект е богат и жив, контрастът забележителен, но не силен като при Зимата.

Тъмната Есен получава комплименти, когато носи богати, топли отсенки като тъмен шоколад. За разлика от лавандуловото, което кара хората да си мислят, че си болна.

Коса

Средно до тъмно и дълбоко кестенява, може да е черна, но подтоновете са златни или жълти.

Кожа

Неутрална, но с топличък подтон, който варира от златно бежов, маслинов, бронзов до карамелен. През зимата може да избледняваш много, а лятото можеш да хванеш тен, вместо да изгаряш. Тъмната Есен може да има и лунички.

Очи

Срещат се всякакви очи при Тъмната Есен, но са предимно тъмни – черни, тъмно кафяви, тъмно лешникови или зелени. Срещат се и сини очи, но и те са някак притъпени и тъмни.

Ако очите ти са сини, потърси типа си в някой от Ярките сезони.

 

Сравнения с други сезони

Тъмната Есен е съседен сезон на Тъмната Зима и двете много си приличат могат да си разменят цветове от палитрите, но разликата е в подтона. При Зимата е винаги студен, а при Есента винаги топъл. Въпреки че, Тъмната Есен е най-студената Есен.

Друга разлика между Тъмната Есен и Тъмната Зима е контрастът, който при Зимата е по-висок. Тъмната Есен не може да понесе толкова резки граници между стойността на цветовете в облеклото. Но пък комбинациите могат да са доста поразителни.

 

Палитра на Тъмната Есен

Палитра Тъмна Есен цветови анализ

Дълбоока и тооопла със сравнително висок контраст. Седят ти прекрасно всякакви тъмни топли цветове в съчетание с акцент от по-светлите от палитрата ти. Черното ти седи добре, но още по-добре ти седи тъмният шоколад или тъмно червеното.

Можеш да носиш както златно, така и сребърно. Ако искаш да сложиш някакви металикови дрехи, търси медени и тъмно златни такива. Всичко, което е много бяло и студено ще те накара да изглеждаш бледа.

Цветовете, които можеш да вземеш от Тъмната Зима, са предимно тъмните. Недей да пробваш с ледените светли тонове, защото ще изглеждаш много жълта. Можеш да си позволиш да носиш и тиквено оранжевото от Топлата Есен, но само като акцент.

Избягвай всякакви пастелни цветове, нюансирани и притъпени, които ще изсмучат живеца от кожата ти. Чисто бялото ще те състари, докато слоновата кост ще накара кожата ти да заблести. Но като цяло избягвай много светлите цветове и розовото (т.е. палитрата на Яркото Лято).

Известни личности ТъмнаЕсен:

Натали Портман, Хилъри Суонк, Ева Лонгория, Джесика Алба, Джулиа Робъртс.
Embed from Getty Images

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Цветови Анализ на най-неподходящите цветове

Едновременен контраст – как да променяш начина, по който изглежда даден цвят

Червеното – ръководство за употреба