Skip to content

Червеното – ръководство за употреба

Цветът на страстта, на действието, на любовта, цветът, който може да те превърне в гореща изкусителка или в отчаяна за внимание лелка – това е червеният цвят.

 

Сигурно си наясно какво огромно въздействие има червеното върху психиката ни. Това е един от 3-те основни цвята (другите са синьо и жълто) и го асоциираме с огъня, със силните емоции като страст, ярост, любов. Нормално е, когато видим някой, облечен в червено, да го възприемем като дързък и пламенен човек.

Но червеното не винаги седи добре на всеки. Остави това, ами не е и подходящо да го използваш в големи количества, когато не знаеш как. Погрешната експлоатация на червеното може да изпепели стила ти.

 

Как да носиш червено?

За да носиш дрехи в червено, трябва да вземеш предвид  няколко неща.

 

Личността ти

Ако си свита, кротка, спокойна личност и се барнеш в червено, няма да ти е особено комфортно и това веднага ще се отрази на цялостното ти излъчване. Но, ако целта ти е да изпъкнеш, да разчупиш притеснителността си и да увеличиш увереността си, избери дрехи в червено.

Червеното е цветът на смелите, на драматичните, на търсещите внимание. Носейки червено ти ще бъдеш забелязана 100%.

 

Поводът

Интервю за работа определено не е подходящ повод за червено облекло, освен ако не кандидатстваш за роля във филм за Дявола, примерно. На сватба също не е ок да се появиш в червено. Смята се, че жената в червено на сватбата е „жрица на любовта“ или любовницата на жениха. Прецени си за следващата сватба и наблюдавай коя е дамата в червено.

Най-добре запази червеното за вечерното си облекло или за ежедневното (но в умерени количества).

 

Количеството червено

Колкото повече червено си включила в облеклото си, толкова по-драматична и привличаща вниманието ще си. Ако това Не е целта ти, заложи на малки количества, поставени на местата, които желаеш да подчертаеш. Това може да са устните ти, ноктите, даден аксесоар – обувки, чанта, шапка, колан, или червеното просто да присъства в някакво количество в принта на дрехите ти.

Искам да ти дам и един съвет за маникюра – не си прави червен маникюр на дълги нокти – изглежда вулгарно. Червеният маникюр трябва да е поставен на къси и добре оформени нокти (никакви заострени ноктопластики). Същото важи за ярко червеното червило на плътни устни. Това е приемливо само в дискотека или бар, но не и за дневен грим (за устни като на Анджелина Джоли говорим, тънките нямат този проблем, имат друг…).

 

Какво е червеното?

Като сме заговорили за червила, да продължим с тях. Много е загрозяващо да носиш ярко червено червило с жълти зъби, защото ще изглеждат още по-жълти. Ако червеното е и с топъл подтон, зъбите ти ще изглеждат като варена царевица. В този случай избери червило със син оттенък или с добавено синьо, т.е. по-скоро цикламено.

Ако си направила Цветовия анализ (виж как тук) и си определила към кой от 12-те Сезона принадлежиш (прочети за тях тук), можеш да видиш кое червено е най-подходящо за теб. Защото сигурно си забелязала как определени оттенъци, нюанси, отсенки и тонове на червеното ти седят различно.

За да носиш червено, без да изглеждаш вулгарно, прекалено ексцентрично и неадекватно, е добре да знаеш кое червено ще подчертае силните ти, красивите ти, привлекателните ти черти. 

Ако не си успяла да определиш кое точно червено е за теб, с радост ще ти помогна. Повече информация за това как, можеш да намериш тук.

 

Кройката на дрехата

Когато подбираш кройките на червените си дрехи, имай предвид, че червеното трудно може да бъде прикриващо. Тъй като привлича безкомпромисно вниманието, всяка издутинка, гънка и формичка в това червено също ще бъде обект на втренчени погледи.

За да не прекаляваш с подчертаването, избери по-свободни кройки червени дрехи. Ако обаче искаш да подчертаеш някои твои изключително красиви части, облечи ги в червено и се наслаждавай на всичкото внимание и комплименти.

За ежедневието е по-подходящо да избереш отделни дрехи в червено – червена блуза, червен панталон, червено яке или палто. Дори и кройката да е очертаваща и следяща извивките на тялото, нека е повече покриваща, отколкото разкриваща.

 

Където и както и да избереш да използваш червеното, то винаги ще привлича повече вниманието от всеки друг цвят, които си сложила.

Червеното дава усещане за сексапил, сила и увереност, но в прекомерни количества може да изглежда агресивно и дори отблъскващо.

 

При Анализа на Цветовете ще разгледаме кое точно е твоето червено и как да го използваш в съчетанията си, за да изглеждаш по най-добрия начин. Всеки реагира различно на червения цвят, за някои е предпочитан и дори неутрален, докато други се срамуват да го носят. 

С теб ще разгледаме възможните варианти и ще ти дам професионални наоски за това как точно да откриеш своите най-добри цветове. Натисни бутона за повече инфо.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: