Skip to content

Как да разбереш дали имаш дълъг или къс врат?

Дължината на врата ти е важна за избора на подходящо деколте, както и при избора на гердани. Вратът ти може да бъде къс, нормален или дълъг.

Как да измериш дали имаш дълъг или къс врат?

Всичко опира до твоята лична структура на тялото и твоите лични мерки. Няма нужда да използваш измервателни уреди, защото ти вече си имаш нужните инструменти, които могат да ти помогнат в откриването на правилните пропорции за твоето тяло.

Много лесен и бърз начин да разбереш дали вратът ти е дълъг или къс е да вземеш ръката си и да сложиш 4-те си пръста (без палеца) под брадичката до врата си. На снимката показвам как точно.

Как да измериш дали имаш къс или дълъг врат

Измерваш дължината от подезичната кост (под брадата) до ямката между ключиците ти.

Ако вратът ти е дълъг, колкото твоите 4 пръста, значи имаш нормален врат.

Ако е по-дълъг от 4-те ти пръста, се счита за дълъг, ако е по-къс – значи имаш къс врат.

Какво да правиш със своя дълъг или къс врат?

Познанието за дължината на врата ти е важно, за да можеш да избереш най-вече правилни деколтета на блузите си.

Късият врат е добре да бъде издължен с по-дълбоки деколтета, докато дългият може да заложи и на високи деколтета и поло-яки.

Съобразявай дължината на врата си и при избор на гердани. Ако си с къс врат, недей да го скъсяваш допълнително с колиета, които седят много близо до него. По-скоро избери такива, който имат някаква висулка и теглят накита надолу.

Също много пищни и големи гердани е по-добре да са разположени малко под първата балансираща точка.

Дългият врат може да си позволи да носи огърлици, чокъри и като цяло накити, които са върху врата или много близо до него. За много дълъг врат (над 3 пръста и повече като дължина) е добре да заложиш на поло-яки и по-широки деколтета.

Все пак, трябва да ти кажа, че има изключения и в определени случаи гореспоменатите препоръки за къс и дълъг врат могат да бъдат разменени. Това може да се наложи, когато се вкарат и други части от тялото ти в стилното уравнение. Например се вземе предвид дължината на лицето ти, пропорциите на тялото ти, дори прическата играе роля в дадени случаи.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: