Skip to content

Колиета и деколтета – как да ги комбинираш?

Седиш пред огледалото и се чудиш – “Дали да си сложа някакво колие с това деколте?”. Или може би е по-добре да махнеш колието, което си избрала, защото нещо това деколте не се връзва с него.

Днес ще ти разкажа кои колиета и деколтета вървят ръка за ръка и си подхождат най-много. Идеята е да придадеш хармоничен и красив изглед и да привличаш погледа към лицето си. Не е кой знае колко сложно, важното е да можеш да прецениш ето това… 

Деколтето има ли вече някакви украшения?

Или детайли, набори, всякакви допълнителни елементи, които го отличават от изчистената линия на едно обикновено деколте. Давам ти няколко примера за това, кои деколтета нямат нужда от допълнително натоварване.

деколтета без колиета

Разбира се, изключения винаги има и, ако ти имаш някакви съмнения, можеш да ме питаш и ще те насоча конкретно. Но като цяло избягвай носенето на допълнителни украшения, когато деколтето ти вече има достатъчно детайли и акценти.

Някои основни правила за съчетаване на деколтета и колиета

Високите деколтета (поло, закачено, прибрано, лодка) седят добре с по-дълги гердани или с много къси (тип чокър, яка, колие). Добре е да съобразиш дължината спрямо балансиращите си точки, за които можеш да прочетеш тук.

При голям бюст, нека колиетата не преминават под 1-вата балансираща точка, за да не се люлеят под гърдите докато ходиш и да привличат много (нежелано) внимание към тази област.

По-дълбоките и отворени деколтета изискват да съобразиш формата им, за да създадеш хармония в изгледа и да спазиш принципите на координацията, за които съмт е съветвала тук. Но пък с противоположната форма можеш да дадеш готин ефект и контраст, който ще привлича погледа.

Дълбоките деколтета имат нужда от накити, които се побират върху голата част, а не преминават върху дрехата. Колкото е по-широко и дълбоко деколтето, толкова по-пищно може да е колието. Така то служи и за прикриване на голотата по един елегантен начин.

Но не ме разбирай погрешно, дълбоките и широки деколтета вървят и с по-деликатни бижута, ако желаеш да подчертаеш красивата си кожа. Важното е да съобразиш формата на деколтето с начина на падане на бижуто. V-образно деколте седи добре със синджирчета с висулки, заобленото деколте е за по-кръгли гердани (перли или някакви нанизи от камъчета, например).

Кои деколтета с кои колиета да съчетаваш?

Помниш ли статията за 14-те деколтета? Ако не, можеш да си я припомниш ето тук. А сега да видим с тези повече от дузина деколтета какви гердани да носиш.

Деколтета с колиета

Полото и Лодката  

обичат дългите верижки, нанизи и висулки. Можеш да сложиш дори някой гердан с повече от 1-2 реда, но трябва да минава под първата балансираща точка (не е ок за големи гърди, но за малки е супер).

Прибраното деколте

като при тениските, например, седи най-добре с накити, които са къси. Можеш да експериментираш с колиета тип “яка” или огърлици с интересен дизайн. Но и някои дълги гердани също могат да придадат интерес на изчистеното прибрано деколте. Внимавай само с нивото на рафинираност (чети за него тук) при избора на колиета.

За отворените деколтета

вече ти разказах. Това са дълбоко, сърцевидно, квадратно и дълбоко V. Имам само една малка забележка и тя е към сърцевидното – ако е много прибрано и тясно, избягвай използването на накити там – достатъчно интерес има с всичките заоблени форми.

Сърцевидното деколте

изисква колиета в подобни на него форми – с заострен край и заоблености нагоре. На картинката подбрах възможно най-подходящото, което успях да намеря.

Блузи тип корсет

и такива без или с много тънки презрамки е добре да се носят с огърлици и бижута, които са разположени в близост до врата. Ориентирай се около втората балансираща точка, ако вратът ти е къс. Такива деколтета са създадени да показват плът, така че нека си свършат работата.

Риза

Ако желаеш да сложиш нещичко с леко разкопчаната си риза, ти препоръчвам да е нежно и деликатно. Синджирче с малка висулка е напълно достатъчно. Ако, обаче си с по-драматичен стил и искаш да наблегнеш на вниманието към лицето ти, под ризата можеш да сложиш нещо по-пищно.

Деколтета, които изглеждат по-добре без колие

Избягвай носенето на гердани с асиметрични (седи странно), паднали (вече имат достатъчно детайли там) и закачени деколтета, особено ако окачването покрива деколтето и стига до врата. Ако закаченото деколте (halter neck – на английски) е с дълбок отвор отпред и закачване зад врата – следвай съветите отворените деколтета.

Анализа на Фигурата и Визията е тази консултация, която ти е необходима, ако желаеш да разбереш точно кои деколтета са най-подходящи за твоята конструкция и пропорции. Натисни бутона долу, за да разбереш повече.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: